Fudbaleri Klub Amerike (©Reuters)
Fudbaleri Klub Amerike (©Reuters)

Klub Amerika krči put do prvog mesta i privilegovanog statusa u plej-ofu

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.10.21. | 23:35

Lider u 14. kolu meksičke Aperture dočekuje Santos Lagunu

Bliži se kraj ligaškog dela meksičke Aperture, ulazi šampionat u samu završnicu. Neke stvari postaju mnogo jasnije... Sva je prilika da će Klub Amerika biti jedan od četiri tima koja kasnije startuju u plej-ofu – prve četiri ekipe kreću od četvrtfinala – ali se zato vodi velika bitka za preostala tri mesta.

Cilj Klub Amerike nije samo da izbegne veći broj utakmica u plej-ofu, a samim tim i neke nagazne mine, već i da kao prva uđe u doigravanje. Ne samo jer bi na papiru dobila slabijeg rivala – što uopšte ne mora da znači da bi tako i bilo, jer pravila nema – već i zbog činjenice da su poslednja dva prvaka Meksika, Leon i Kruz Azul, završavala regularni deo prvenstva na prvom mestu.

Izabrane vesti

Klub Amerika označena je kao jedan od favorita da se okiti šampionskim zvanjem u Aperturi, i na dobrom je putu da opravda to zvanje. Imala je mini-krizu Klub Amerika, ali ju je prevazišla i u malom derbiju sa Santos Lagunom može da se učvrsti na prvoj poziciji.

Štucaju prvi pratioci lidera, prosipaju bodove, dele ih i šakom i kapom, pa ne čudi što je Klub Amerika nekako uvek za dva ili tri koraka ispred. Atlas i Monterej su se uz Toluku pozicionirali tik iza vodećeg tima.

__________________________

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

__________________________

Tim Satijaga Solarija posle Atlasa ima najčvršću odbranu. Nije kapitulirala na prethodne dve utakmice – Klub Amerika uzela meru Pumasu i Atletiko San Luisu – a ako se priča proširi, jedino je Pačuka uspela da zatrese mrežu lidera u poslednja četiri kola.

Pronašao je nekadašnji fudbaler Real Madrida dobitnu kombinaciju. Zatvorio je sve prilaze golu i Klub Amerika je ponovo počela da pobeđuje. Ali, ne uzda se Solari samo u golmana Giljerma Očou i defanzivce... Nema Klub Amerika izrazitog strelca, opasnost preti sa svih strana i golovi su plod timske igre. Postigao ih je Solarijev tim 17 – u tom parametru uspešnija su samo tri tima u Meksiku – a Santos Lagunina odbrana redovno kapitulira.

Često se dueli Klub Amerike i Santos Lagune završavaju nerešenim ishodom. Od poslednjih 10 na četiri nije bilo pobednika, isto toliko ih je pripalo Klub Americi, dok je Santos Laguna upisala dva trijumfa.


tagovi

MeksikoMeksiko 1Klub AmerikaSantos Laguna

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara