Tijago (©Reuters)
Tijago (©Reuters)

Klub Briž mora da pređe na evropski režim da bi se osvetio Standardu

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.12.23. | 12:15

Dva lica FCB-a ove sezone

Pobedom sa drskom lakoćom na terenu Bešiktaša od čak 0:5, Klub Briž je potvrdio da je evropska scena njegov dah svežeg vazduha u poređenju sa više nego izmešanim nastupima u šampionatu Belgije. Ove nedelje plavo-crni imaju priliku da poprave status u Župiler Pro ligi pošto dočekuju Standard u 16. kolu.

Druga najbolja odbrana u Ligi konferencije, izjednačena sa Lilom - samo dva primljena pogotka - odmah iza Viktorije Plzenj (1), postaje pravi paradoks u odnosu na nastupe na belgijskom tlu.

Izabrane vesti

"Sve je pitanje poverenja. Nikada nismo sumnjali u naše kvalitete. Znam šta moj tim može da postigne kada igra oslobođeno, pa ako nastavimo da se prepuštamo, postaćemo veoma težak protivnik za suprotstavljanje", rekao je norveški strateg Roni Dejla.

Od otvaranja takmičenja Klub Briž je prečesto pokazivao grozničavo, tromo i gotovo nepristojno lice s obzirom na finansijske napore uložene tokom leta.

"Čujem da bi naš uspeh u Turskoj mogao da predstavlja pravi pomak. Potreban nam je samo niz dobrih rezultata da bismo pronašli poziciju u skladu sa našim očekivanjima", smatra vezista Ugo Vetlesen.

18.30: (1,42) Klub Briž (4,60) Standard (7,50)

Protiv Standarda, FCB će nastojati da ostvari drugi uspeh zaredom posle onog koji je postignut u Levenu prošle nedelje (0:1). Od avgusta ekipa nije vezala dve pobede u Pro ligi.

"Kao što sam nedeljama govorio, brojke ne govore sve. Važno je boriti se, igrati i stvarati šanse. Tokom nedelje, sve se uklapa, ali to je retko slučaj u takmičenju. Biću zabrinut onog dana kada budemo bezlični u utakmici i bez šansi. Međutim, ubeđen sam da imamo oružje da iznerviramo bilo koga, bilo kada", poručio je Roni Dejla.

Klub Briž je na sedmom mestu sa 23 boda u 15 mečeva, dok je Standard jedno mesto niže sa 20 poena. Tim iz Liježa je u poslednjoj ligaškoj utakmici trijumfovao sa 1:0 nad Genkom kod kuće i prekinuo niz od tri duela bez slavlja. U napadu, Skov Olsen je bio ključni igrač Klub Briža ove sezone pošto predvodi tim sa sedam golova. S druge strane, vodeći igrači Standarda u poslednjoj trećini bili su Hajao Kavabe i Vilfrid Kanga, koji su postigli pet, odnosno četiri pogotka.

-------------

Sve utakmice belgijske lige možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-------------

BELGIJA 1 - 16. KOLO

Petak

Vesterlo – Anderleht 1:3 (0:1)

/Bos 90 – Drejer 19, Delajni 67, Dolberg 82/

Subota

Molenbek - Šarlroa 0:0

Epen - Kortrajk 1:1 (0:0)

/Palson 69 - Vandenberge 90/

Antverpen - Leven 1:0 (1:0)

/Balikviša 44/

Nedelja

13.30: (2,25) Genk (3,50) Gent (3,05)

16.00: (2,15) Mehelen (3,45) Sint Trojden (3,35)

18.30: (1,42) Klub Briž (4,60) Standard (7,50)

19.15: (1,65) Union Sen Žiloaz (4,00) Serkl Briž (5,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Belgija 1Klub BrižStandard LiježŽupiler Pro liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara