Klupski koeficijent: Partizanov rekord - osam bodova u sezoni; velika žal za još dva ispuštena...

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.11.22. | 23:15

Imaju za čim da žale crno-beli...

Bili su nadomak osvajanja četiri boda (4,000) za klupski koeficijent, od takvog scenarija delilo ih je nekih 17-18 minuta, pa crno-beli večeras imaju više od jednog razloga da žale zbog ispuštene pobede nad Česima. Razume se, više boli činjenica da nije ostvaren direktan plasman u osminu finala Lige konferencije, ali nije zanemarljiv ni taj plen što je iskliznuo iz ruku, a dobro bi došao za Uefinin renking.

Pa da vidimo šta je to Partizan prokockao...

Izabrane vesti

Nije malo. Radi se o cela dva boda (2,000)! Evo i kako: gol koji je ekipa Slovackog postigla u 73. minutu na prvom mestu izbila je Partizanu iz ruku maksimalnu nagradu što sleduje za pobedu; umesto dva boda (2,000), srpski predstavnik uzeo je jedan (1,000); a onda Beograđani nisu materijalizovali ni to što je Keln uspeo da saplete Nicu (2:2), čime ih je gurnuo u jednom momentu na prvu poziciju grupe D.

Da je tu ostao, da nije primio taj kasni gol, Parni valjak bi kao pobednik utakmice protiv Slovackog i pobednik grupe uzeo, kako smo već konstatovali, četiri boda (4,000).

Podsetimo, prvake grupe u Ligi konferencije Uefa nagrađuje sa dodatna dva (2,000) bonus boda...

Ovako, crno-beli su uzeli bod za remi i još jedan bonus bod za drugu poziciju u grupi. Tako su sa 23,500 podigli lični koeficijent na 25,500, što im je donelo skok na 63. mesto. Sa ona izgubljena dva boda mogli su i među 60 najboljih klubova Evrope.

Naravno, srpski viceprvak nastavlja takmičenje na proleće i imaće šansu da dodatno popravi ove brojke, uz napomenu da u plej-of rundi nema bodova za klupski koeficijent.

Nove bodove Partizan će moći da osvoji tek od osmine finala, ukoliko uspešno prebrodi doigravanje sa nekom od trećeplasiranih ekipa iz Lige Evrope.

Ali šta god da bude u 2023. pamtiće se ova sezona u Humskoj. Ne samo da je po prvi put dve godine zaredom osigurano kontinentalno proleće, nego je sa osam koeficijentnih bodova (8,000) osvojenih u jednoj sezoni Partizan oborio lični rekord otkako Uefa na ovaj načion obračunava bodove.


tagovi

Liga konferencijeuefa koeficijent

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara