Ćatip Osmani (©MN Press)
Ćatip Osmani (©MN Press)

Ko bolje poznaje Škendiju od čoveka koji joj je doneo tri titule?

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.08.21. | 11:28

Kjatip Osmani na klupi Renove protiv bivšeg kluba

Prvo kolo nije bilo atraktivno, četiri od šest utakmica završeno je bez pobednika, postignuta su samo četiri gola, zato bi ovaj vikend mogao da donese promenu u Prvoj ligi Makedonije, pošto označava početak paklenog ritma od po dva meča sedmično za svaki klub.

Aktuelni šampion Škendija dočekuje u Tetovu gradskog rivala Renovu. Crveno -crni su zaboravili da daju golove. U agoniji su. Ukupno 450 minuta, ako uzmemo i evropske utakmice sa latvijskom Rigom (0:1 i 0:2) i slovenačkom Murom (0:1 i 0:5), igrači najbolje ekipe iz Makedonije nisu zatresli mrežu rivala, što se ne pamti. Škendiji nije pomogla ni promena trenera, Bruno Akrapović nije uspeo da slavi ni protiv novajlije Tikveša (0:0).

Izabrane vesti

17:00: (1,52) Škendija (3,80) Renova (6,25)

Najbolji igrač, Besart Ibraimi (34) izgleda istrošen u napadu, ali će kod Akrapovića dobiti novu ulogu, kao drugi špic, a ne kao klasični centarfor, kako bi imao manje odgovornosti, a više slobode. Renovu vodi Ćatip Osmani, čovek koji je u Škendiju doneo tri od četiri titule prvaka (2011, 2018, 2019). Dobro poznaje šampiona, pa favoritu neće biti lako da dođe do tri boda. Sadašnji trener Renove vodio je Škendiju u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv Partizana pre deset godina.

Zanimljivo će biti u Skoplju, povratnik u Prvu ligu će se suočiti sa Bregalnicom iz Štipa, ambicioznim i bogatoim klubom, lane najboljim u Drugoj ligi - Istok. Na terenu u naselju Avtokomanda niko ne pobeđuje lako, očekuje se tvrd susret, a Skoplje, predvođeno Ljupčom Markovskim, vardarovom legendom, imaće Hristijana Kirovskog za glavnog aduta u napadu.

17:00: (1,47) Struga (3,90) Pelister (7,00)

Sa visokim ambicijama Struga Trim Lum dočekuje Pelister. Klub iz Bitolja je ostao skoro bez celog tima, jer su mu glavni igrači otišli usled finansijske krize, ali je uz malu grada i lokalnih biznismena stao na noge i stvorio takmičarski tim za prvoligaške uslove sa nekoliko stranih i nizom domaćih pojačanja. Struga je iskusnija, iza nje su evropske utakmice sa Liepajom, dok je Pelister nepoznanica. Dodatni motiv domaćinu biće iz marta ove godine, kada je Pelister golom Crnogorca Ivana Pejakovića u 90. minutu šokirao rivala.

U ostalim utakmicama druge runde, Tikveš, koji je u prošlom kolu zaustavio Škendiju, igraće protiv Boreca iz Velesa. Škupi na čijoj klupi je Goce Sedloski ugostiće Makedoniju Đorče Petrov, dok će Akademija Pandev, klub u vlasništvu legendarnog Gorana Pandeva, igrati protiv Rabotničkog pod svetlima reflektora.


tagovi

Makedonijafudbal MakedonijaMakedonija 1ŠkendijaRenova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara