Din Smit, Frenk Lampard, Ralf Hayenhitl (Reuters)
Din Smit, Frenk Lampard, Ralf Hayenhitl (Reuters)

Ko će biti novi kapetan Noričevog broda koji tone - Lampard, Smit, Hazenhitl?

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.11.21. | 23:24

Tri imena se izdvajaju na spisku zamena za Danijela Farkea

Norič je za vikend smenio Danijela Farkea iako je nemački trener sa Kanarincima upisao prvu pobedu u sezoni protiv Brentforda. Uprava je očigledno još pre utakmice 11. kola donela odluku da uruči otkaz Farkeu budući da je do tada ekipa osvojila svega dva boda, a situacija se nije značajno promenila posle trijumfa i Norič je ostao na začelju. Sada je brodu koji tone potreban novi kapetan, a u najuži izbor ušla su trojica stratega - Frenk Lampard, Din Smit i Ralf Hazenhitl.

(2,85) Gvajarena (2,90) Nasional Asunsion (2,60)

Izabrane vesti

Otkako je sredinom prošle sezone smenjen u Čelsiju, Lampard nije imao trenerski angažman, a razgovori sa 43-godišnjim Englezom trebalo bi da budu obavljeni tokom ove nedelje. Lampard se nije proslavio u Čelsiju prošle sezone, a otišao je krajem januara i ostavio ekipu na desetoj poziciji na tabeli sa skorom od sedam pobeda, pet remija i šest poraza. Plavce je preuzeo Tomas Tuhel i praktično sa istim timom osvojio Ligu šampiona i okončao sezonu na četvrtom mestu. To baš i nisu neke preporuke, ali ime Frenk i prezime Lampard imaju ogromnu težinu u engleskom fudbalu.

Kada je reč o Dinu Smitu kojem je Aston Vila juče uručila otkaz, poseduje adekvatne preporuke za posao na Kerou roudu - pre svega zbog činjenice da u sezoni 2018/19 sa Vilom izborio promociju u Premijer ligu, a da ju je u naredne dve sezone zadržao u eliti uz 11. poziciju na kraju takmičarske 2020/21.

I Ralfa Hazenhitla uprava Noriča vidi kao pravog čoveka za posao na duže staze. Njegov Sautempton se izdigao iz sivila osvajanjem deset od mogućih 12 bodova iz poslednja četiri meča, ali problem bi mogala da predstavlja činjenica da ga želi i Aston Vila koja je bacila oko i na Stivena Džerarda, ali i na selektora Belgije Roberta Martineza.

Podsetimo, tokom dana je Njukasl promovisao Edija Haua u glavnog trenera do 2024. godine, a dok Norič i Vila traže nove šefove struke, glavni favoriti za otkaz prema kladionicama su naravno Ole Gunar Solskjer u Mančester Junajtedu, odnosno Rafa Benitez koji vodi Everton.



tagovi

Din SmitFrenk LampardRalf HasenhutlNoričNorič Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara