Migel Kiroga i Huan Merkado (©AFP)
Migel Kiroga i Huan Merkado (©AFP)

Ko će u Kopa Sudamerikanu? Nasional Potosi juri preokret uz nadmorsku visinu, Kahamarka ne zna za pobedu u 2021.

Vreme čitanja: 4min | sre. 07.04.21. | 22:55

Noćas će biti poznata još četiri učesnika grupne faze drugog po jačini klupskog takmičenja Južne Amerike

Polovina učesnika grupne faze Kopa Sudamerikane je poznata. Preostalo je da saznamo još 16 imena koja će se popuniti kroz poslednji krug kvalifikacija za drugorangirano takmičenje u Južnoj Americi, a proboj će imati i četiri gubitnika poslednjeg filtera u borbi za Kopa Libertadores. Već noćas će još četiri sastava osigurati učešće u Sudamerikani, a prednost na svojim terenima brane Mineros, Guabira, Sport Uankajo i Horhe Vilsterman. Montevideo Siti i Feniks igraju prvi duel, a revanš je zakazan za sedam dana.

Nasional Potosi napustio je teren poražen i ponižen u prvom sudaru sa Guabirom, što je predstavljalo veliko iznenađenje. Bolivijski dvoboj u Montru završen je slavljem Guabire 4:1 i sada La Banda Roja treba da preokrene rezultat ako želi da napreduje i ostane živa u Kopa Sudamerikani.

Izabrane vesti

00.15: (1,60) Nasional Potosi (3,70) Guabira (5,30)

Samo pobeda od 3:0 ili četiri gola razlike ili više pruža Nasionalu mogućnost prolaskau grupnu fazu, a četa Žastina Kamposa uzdaće se i u prirodu. Naime, goste očekuje drastična visinska razlika, jer iz svog doma na samo 357 metara nadmorske visine stižu nebu pod oblake, na skoro 4.000 metara.

U svom najnovijem duelu, tim iz Potosija suočio se sa Palmaflorom i, igrajući kod kuće, uspeo je da pobedi sa 3:2, i može da bude zadovoljan ofanzivnim nastupom. U poslednjih pet odigranih utakmica u sezoni ostvario je dve pobede i tri poraza. Bio je bolji od pomenutog Palmaflora i Horhea Vilstermnna, a izgubio je od Guabire, Strongesta i Olvejz Redija.


Kada se radi o domaćem terenu, na prethodnih 10 mečeva u svim takmičenjima Nasional je zabeležio sedam pobeda, jedn remi i dva poraza, uz gol-količnik 19:12.

U međuvremenu, na drugoj strani je Guabira, koja je pokazala veliku efikasnost iskoristivši dobre prilike koje je imala u prvoj utakmici, a sada želi da upravlja postignutom prednošću kako bi osigurala kvalifikaciju, mada sigurno zna da će to biti vrlo zahtevno. U prethodnom meču, Đavoli sa severa su se suočili sa Aurorom u prvenstvu Bolivije, i poraženi su n gostovanju 2:1. Na prethodnih pet odigranih utakmica u sezoni, Guabira je ostvarila četiri pobede i upravo taj poraz. Redom je preslišavala Nasional Potosi, Bolivar, Real Potosi i Bluming, pored poraza od Aurore.

Na 10 minulih sudara utakmica odigranih u gostima, Đavoli su ostvarili četiri pobede, jedan remi i pet poraza, sa 14 postignutih i 23 primljena gola.

00.15: (3,20) Mineros (3,00) Aragua (2,30)


Prvi venecuelanski dvoboj između Minerosa i Arague pripao je prvopomenutom 1:0. Posle više od 15 dana, timovi se ponovo sastaju u borbi za mesto u grupnoj fazi Sudamerikane, a sada Mineros kao domaćin brani minimalac. Aragua na poslednjih pet zvaničnih mečeva ima dve pobede, dva remija i poraz. U poslednjoj utakmici 17. marta u poslednjoj kvalifikacionoj fazi Copa Sudamericane, tim je na kraju izgubio kod kuće od Minerosa i sada je u nepovoljnom položaju i mora da pobedi ako želi da nastavi takmičenje.

02.30: (2,50) Sport Uankajo (2,90) Kahamarka (3,00)


Sport Uankajo, takođe, minimalan rezultat ostvaren u gostima nad Kahamarkom pre dve nedelje. U najnovijem duelu, tim se suočio sa Ajakučom u šampionatu, i na kraju je podlegao snazi rivala izgubivši sa 3:0. U poslednjih pet odigranih utakmica u sezoni upisao je tri pobede i dva poraza. Kod kuće Uankajo na 10 minulih duela ima skor od pet pobeda, dva nerešena rezultata i tri poraza uz gol-razliku 15:13.

U međuvremenu, na drugoj strani je Kahamarka, koja je primorana da juri rezultat. Ipak, šanse joj nisu velike, ker ovaj tim nije pobedio ni u jednom zvaničnom meču u 2021. godini. Nedavno je igrala sa Karlosom Manučijem i remizirala 2:2, dok na pet minulih mečeva ima tri remija i dva neuspeha.


tagovi

Nasional PotosiKopa SudamerikanaMontevideo SitiHorhe Vilsterman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara