Kolarov: Mogao sam da izađem na teren pa da se posle tri minuta uhvatim za nogu

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.04.21. | 23:16

“Mogao sam da očekujem da će FSS tad da stane iza mene. Ako sam ja bio problem, to je OK, to je rešeno”

Krenule su kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, a po levoj strani nema Aleksandra Kolarova, fudbalera Intera. Upravo je bivši kapiten našeg nacionalnog tima gostovao u emisiji “Veče sa Ivanom Ivanovićem" i dotakao se interesantnih tema.

Kolarov je zbog povrede napustio nacionalni tim pred meč sa Škotima u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, mnogi su pričali da je to uradio na nagovor Intera i trenera Antonija Kontea.

Izabrane vesti

"Što se mene tiče, to što je bilo u novembru, ja sam doneo odluku da ne igram, nije tačno da je trener meni zabranio. Neke stvari sam na svoju ruku radio, nisam bio zdrav, mogao sam da izađem na teren, pa da se posle tri minuta uhvatim za nogu i da bude sve u redu", rekao je Kolarov.

Pa onda nastavio…

"Mogao sam da očekujem da će FSS tad da stane iza mene, sad što su se javljali i pričali, neko je komentarisao iz svog interesa. Ovaj put ja, pre deset godina neko drugi, zbog penala, očekivao sam da na meni bude najveća krivica. Sada je druga energija, čini mi se”, rekao je Kolarov u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem".

Osvrnuo se Kolarov na činjenicu da u mlađim kategorijama Srbija ima talentovane igrače, ali nekako često izostane rezultat u seniorskom timu.

Dugo sam bio u reprezentaciji, imamo problem sa strukom, nemamo dovoljno dobrih stručnjaka, trenera. I naša je odgovornost, nas igrača. Ali, činjenica je da moraš da nas staviš u uslove da damo maksimum. Godinama nije iz nas izvlačen maskimum. Osećamo taj fudbal i poraženi se osećamo najviše kada fudbalska reprezentacija izgubi”, rekao je Kolarov i dodao da se nada da će reprezentacija da se kvalifikuje na Svetsko prvenstvo.

Ističe Kolarov važnu stvar…

Potreban nam je kontinuitet. To je važna stvar, rekao je Kolarov i dodao da se sada kod selektora Piksija oseća dobra energija oko reprezentacije.

"Dobra mi je energija u reprezentaciji. Piksi je doneo neku novu energiju u nacionalni tim. Nadam se da će preokrenuti stvari i da se nećemo tu zaustaviti. Sa aktuelnim selektorom imam super odnos. Doći će u Milano, ići ćemo na večeru", rekao je Kolarov i rekao da je veliki navjač reprezentacije.

O mlađim kategorijama...

"Mi stvaramo pritisak kadetima da osvoje svetsko prvenstvo. Ja to ne bih radio. Trebalo bi napraviti sistem da kadetski tim stvori igrača za "A" reprezentaciju. Bitno je imati pobednički mentalitet, a to se stvara treningom, to decu treba učiti. Kao nacija imamo talenta za sport. U mlađim kategorijama igramo na talenat. Mislim da imamo veliki problem da u poslednjim godinama napravimo korak između mladih kategorija i seniorske reprezentacije".

Da li će se vratiti u srpski fudbal?

"Mislim da se 99% neću vratiti, te da ću završiti karijeru u inostranstvu. Zvezda kao Zvezda, više bih voleo da dođem da pogledam utakmicu na Marakani".


tagovi

Aleksandar Kolarov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara