Fernando Zampedri (©AFP)
Fernando Zampedri (©AFP)

Kolo Kolo na kolenima, Katolika za 10 minuta od 0:2 do Superkupa Čilea (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.03.21. | 00:01

Šampion bolji od gradskog rivala u borbi za pehar – 4:2. Blistao mladi devetnaestogodišnji napadač, dvostruki strelac Gonzalo Tapija

Slavni Kolo Kolo, jedini šampion Južne Amerike iz Čilea, prošle sezone je bio na ivici provalije, spasao se u baražu ispadanja iz elite. Činilo se da će ove godine da počne s peharom u Čileu, vodio je 2:0 na stadionu San Karlos de Apogindo u prestonici ove zemlje protiv Universidad Katolika, ali veliki preokret šampiona i osvojen Superkup Čilea – 4:2 (0:1).

Za samo 10 minuta, Katolika je od 0:2 stigao do 3:2 i potvrdio ko je gazda Santijago de Čilea. Poveo je Kolo Kolo sa 2:0 pogocima Ivana Moralesa Brava i Argentinca Leonarda Gila. Činilo se da je pobeda izvesna, ali onda sledi neverovatnih 10 minuta Universidada, od 64. do 74. minuta.

Izabrane vesti

Ponedeljak, 23.00: (2,60) Arsenal Sarandi (3,00) Platense (2,75)

Bravu Kola Kola otključao je prvo Argentinac, Fernando Zampedri, najbolji strelac prošle sezone u Čileu (20 golova). On je posle dobrog centaršuta bio najviši u skoku i sa par metara glavom ubacio loptu u mrežu gradskog rivala.

........................................................

* Nikad jače! Čak do 200% bonusa za SVE Mozzart igrače. Sve što treba da uradiš je da depozit uplatiš i bonus ostvariš. Saznaj više OVDE.

..........................................................

Taj gol kao da je dao krila šampionu Čilea. Izjednačio je mlada nada šampiona, Gonzalo Tapija koji ima samo 19 godina. U stilu iskusnog golgetera glavom je odlično reagovao posle centaršuta Dijega Valensije. Taj pogodak bio je uvod u totalni preokret. Pobedu i pehar svom timu doneo Ignasija Nunjeza Espinoze u 74. minutu. Odlično je strelcu odlučujućeg gola asistirao Gaučos Lusijano Aed, a Espinoza je rutinski poslao loptu ispod golmana Brajana Kortesa, za veliki preokret i slavlje fudbalera u plavo-belim dresovima.

Pobedu Universidada overio je drugom golom na meču mladi Gonzalo Tapija u drugom minutu sudijske nadokande. Opet je paker bio Valensija. Mladi golgeter je prošle sezone igrao na samo 11 utakmica u šampionatu, postigao je dva gola, a sada se dva puta upisao u strelce i najavio je da bi čileanski fudbal mogao da dobija naslednika nekada velikih golgetera Ivana Zamorana, Marsela Salasa... Duel gradskih rivala nije mogao da prođe bez "krvi". U finišu meča nervi su popustili fudbaleru Kola Kola, Urugvajcu Maksimilijanu Falkonu koji je dobio crveni karton u četvrtom minutu sudijske nadoknade.

Nekadašnji napadač Crvene zvezde Pablo Mouče nije više član Kola Kola. Napustio je po završetku prošle sezone tim koji s klupe predvodi bolivijski stručnjak Gustavo Kinteros. Narednog vikenda počinje novi šampionat Čilea.



tagovi

Kolo KoloČileUniversidad Katolika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara