Serhio Moskera (©AFP)
Serhio Moskera (©AFP)

Kolumbijska Klausura: Tolima na pragu istorije, Deportivo posti šest godina

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.12.21. | 23:05

Sve karte za meč u Ibageu rasprodate. Noćas (01.30) se spušta zavesa na fudbal u ovoj južnoameričkoj državi u 2021. godini

Sve je spremno za doček delegacije dva tima koja će izaći na teren sa opsesijom podizanja pehara, možda i sa većom obavezom za Deportivo Kali. Zeleno-beli nisu osvojili zvaničnu titulu od 2015. godine kada su prišili devetu zvezdu, dok Deportes Tolima teži ka prvom dvostrukom šampionu Kolumbije.

I dalje, sve je otvoreno za revanš meč finala kolumbijske Klausure koji će se ove noći (01.30) odigrati na stadionu Manuel Muriljo Toro u Ibageu. Deportivo Kali je na uzvratni duel doputovao sa ciljem da preuzme titulu upravo od Tolime, uprkos tome što su tri dana ranije propustili priliku da iskoriste prednost domaćeg terena.

Izabrane vesti

Remi od 1:1 u Palmaseki povećao je iluziju navijača Tolime koji od tada svake noći sanjaju da postanu dvostruki iliti apsolutni šampioni za 2021 godinu. Tim iz Ibaguea imaju mogućnost da postanu šampioni pred svojom publikom, zbog čega su karte rasprodate za samo nekoliko sati.

Od pojavljivanja kratkih turnira u kolumbijskoj ligi odigrano je 38 finala ne računajući ovo u kojem će Deportivo Kali izvezati svoju 10. zvezdu ili će Deportes Tolima prisvojiti četvrti pehar. Od tih finala, samo 11 je počelo remijem, dok je u uzvratnom meču, devet timova koji su igrali revanš finale kod kuće, upravo i osvojilo trofej. Ovo je činjenica koja sigurno neće motivisati Verdiblankose iz Kalija. Samo dva gosta Nasional i noćas domaćinska Tolima, uspela su da slave na tuđem terenu posle izjednačenja kod kuće.

01.30: (2,65) Deportes Tolima (2,95) Deportivo Kali (2,95)

U poslednjem finalu Aperture 2021, koje je počelo nerešenim rezultatom u prvom meču takođe je bila uključena Tolima. U Ibageu, na ovom istom stadionu rezultat je bio 1:1, ali je zato Huan Fernando Kaisedo zasijao u Bogoti protiv Miljonariosa i doneo treću titulu Vinotintosima.

Strateg Zelenog tima iz Kalija, Rafael Dudamel, izjavio je na konferenciji za medije da je njegov tim čvrsto ubeđen da može do jubilarne 10. titule u istoriji kluba, uprkos nerešenom rezultatu i dodao da im taj iluziju niko ne može oduzeti. Venecuelanski stručnjak obećava da će u Ibagueu na revanš meču nastupiti sa istom startnom postavom kao i na Palmaseki.

S druge strane, Hernan Tores, trener domaćeg sastava, bio je mnogo oprezniji na rečima, izjavivši da nerešen rezultat mnogo više znači gostujućoj ekipi, ali i da je finalna serija u preostalih 90 minuta i dalje otvorena. Problem za Tolimu je u postavci odbrambenog centralnog dvojca posle povreda Andersona Angula i Serhija Moskere. Tores se barem nada da će imati dve svoje omiljene karte u napadu, Andersona Platu i napadača Huana Fernanda Kaiseda.

Podrška navijača Vinotinta biće od vitalnog značaja za pobedu u ovom meču i za eventualno zapečaćenje dvostrukog šampionata koji bi bio istorijski za tim tako tradicionalan kao što je Deportes Tolima. Fudbalski savez Kolumbije je lokalnim vlastima i rukovodstvu domaćeg tima dozvolio korišćenje, vatrometa i ostalih pirotehničkih redstava, uoči i posle utakmice, pod uslovom da to ne ometa razvoj događaja za vreme njegovog trajanja.

Zvuči neverovatno, ali ovaj meč između Deportes Tolime i Deportiva iz Kalija biće njihov osmi međusoban duel u ovoj kalendarskoj godini. Prvenstveno su snage odmeravali u rekvalifikacijama za Kopa Sudamerikanu, zatim u zaostalom kolu iz Klausure za predhodnu sezonu, a potom i eliminacionim rundama za format Apertura, kroz naravno redovne okršaje u oba formata. Zbir svih navedenih okršaja bio je dve pobede za Tolimu, jedna za Deportivo Kali i čak četiri nerešena ishoda, a epilog svega bio je apsolutno u korist tima iz Ibagea, koji se plasirao u Kopa Sudamerikanu, a kasnije postao i šampion u format Apertura. Ipak, treba naglasiti da je ekipa iz Kalija na poslednjm gostovanju na ovom stadionu uspela da izvuče remi (1:1), uz pomoć gola Karlosa Robelsa, samo pet minuta posle vođstva domaćih koji su poveli pogotkom Danijela Morena.

--------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

---------------------------------------------------

KOLUMBIJA 1, KLASURA – FINALE PLEJ-OF (REVANŠ)

Četvrtak

01.30: (2,65) Deportes Tolima (2,95) Deportivo Kali (2,95)

***kvote su podložne promenama

PišeĐorđe RADONJIĆ



tagovi

Južna AmerikaKolumbijaKolumbija 1Deportes TolimaDeportivo Kali

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara