Rangnik, Poketino, Zidan, Enrike i Rodžers (©Reuters)
Rangnik, Poketino, Zidan, Enrike i Rodžers (©Reuters)

Kome kormilo na Old Trafordu: Poketino prvi favorit, Kerik pre Zidana

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.11.21. | 13:17

Opcije su i Rodžers, Enrike, Blan, Rangnik...

Licitacija je počela, ostrvski mediji preplavljeni su tekstovima o zainteresovanosti Maurisija Poketina da napusti Pari Sen Žermen kako bi se vratio u Premijer ligu, ovog puta na klupu Mančester junajteda. I ma koliko to trenutno delovalo nerealno, ne vole šeici baš da im se otimaju ljudi, činjenica je da nas u narednim nedeljama očekuje salva tekstova o tome ko će naslediti Olea Gunara Solskjera na klupi slavnog kluba sa Old Traforda.

Poketinovo ime je trenutno u fokusu o čemu svedoči i to da je Argentinac prvi favorit i po kvotama Mozzart kladionica. Tip da će bivši trener Espanjola, Sautemptona i Totenhema konačno stići u Junajted – koji ga je želeo i ranije – plaća se kvotom 2,90.

Izabrane vesti

Na deobi drugog mesta još dva dobro poznata imena u Premijer ligi: šanse Majkl Kerika, vršioca dužnosti do izbora novog šefa, da ostane na toj poziciji vrednuju se kvotom 4,50, a ista stoji i kraj imena Brendana Rodžersa, aktuelnog trenera Lestera, koji je dobar posao radio i sa Seltikom i Svonsijem, ali u Liverpulu nije baš ubedio fudbalski svet da je za najveću pozornicu. Mada je u međuvremenu bilo i onih koji su takav stav korigovali, nije Liverpul tada bio klub kakav je danas.

Na četvrtom mestu možda i najveća želja navijača, Zinedin Zidan, u Realu je pokazao da ume sa nabujalim egom u svlačionici, pa i sa Kristijanom Ronaldom. Trenutno je bez posla, ali je navodno već odbio Junajted pod izgovorom da nije još spreman da radi u Engleskoj, mada mediji spekulišu i da njegova supruga nije baš rada da živi u kišnom Mančesteru. Šansa ipak postoji, nisu to male pare, otud kvota 10 na Francuza.

Odmah iza njega sa kvotom 12, selektor Španije Luis Enrike, osvojio je dve Primere i jednu Ligu šampiona sa Barselonom, potom i Ligu nacija sa renoviranom selekcijom Crvene furije, novinari ga ne vole posebno, ali mu priznaju da zna fudbal. I ima autoritet, svojevremeno je umeo da i Lionela Mesija pošalje na klupu, a za to treba... hrabrosti.

Na kraju i dva autsajdera sa kvotom 15, Ralf Rangnik je ranije ove godine prihvatio ulogu sportskog direktora moskovske Lokomotive i čini se da polako karijeru usmerava u tom pravcu. Loran Blan je drugi autsajder, radi u Al Rajanu, na ozbiljnom nivou ga nema otkako je 2016. otišao iz Pari Sen Žermena i njegovo ime već polako bledi.

Čekamo odluku odgovornih ljudi s Old Traforda. Uz opciju da nas sve iznenade?

KO ĆE BITI NOVI TRENER MANČESTER JUNAJTEDA?

Maurisio Poketino – 2,90

Majkl Kerik – 4,50

Brendan Rodžers – 4,50

Zinedin Zidan – 10,0

Luis Enrike – 12,0

Loran Blan – 15,0

Ralf Rangnk – 15,0


tagovi

Maurisio PoketinoZinedin ZidanBrendan RodžersMajkl KerikLoran BlanRalf RangnikLuis Enrike

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara