Sa prethodnog duela Junajteda i PSŽ-a (©Reuters)
Sa prethodnog duela Junajteda i PSŽ-a (©Reuters)

Kome šta treba u LŠ: Junajted i PSŽ strahuju zbog Lajpciga, Čelsi i Sevilja za lakšeg rivala, Dortmund i Lacio beže od Briža

Vreme čitanja: 3min | sre. 02.12.20. | 09:05

Uoči poslednjih mečeva petog kola Lige šampiona uz poklon kvote na Lajpcig, Borusiju i Barselonu

Osam učesnika osmine finala Lige šampiona već poznajemo, večeras bismo mogli da dobijemo još tri, a o bar pet viza svakako će se rešavati u poslednjem kolu elitnog evropskog takmičenja. Pre no što vidimo ko bi danas mogao do nokaut faze, podsetimo se šta je to već sigurno.

PROŠLI U OSMINU FINALA

Izabrane vesti

Grupa A: Bajern Minhen

Grupa C: Mančester Siti, Porto

Grupa D: Liverpul

Grupa E: Čelsi, Sevilja

Grupa G: Barselona, Juventus

VEČERAS MOGU DO OSMINE FINALA

Grupa F: Borusija Dortmund, Lacio

Grupa H: Mančester junajted

NE MOGU U OSMINU FINALA

Grupa A: LokomotivA

Gropa C: Olimpijakos, Marselj

Grupa D: Midtjiland (završiće poslednji)

Grupa E: Krasnodar, Ren

Grupa F: Zenit

Grupa G: Dinamo Kijev, Ferencvaroš

VEČERAS MOGU DA OSTANU BEZ ŠANSI ZA OSMINU FINALA

Grupa F: Klub Briž

Grupa H: Istanbul Bašakšehr

NE MOGU NI DA PROĐU NI DA ISPADNU VEČERAS

Grupa H: Pari Sen Žermen, Lajpcig

Čini se dakle da je sve manje više odlučeno, jer teško da će Klub Briž preko Dortmunda ili Lacija, dok bi Lajcpig zaista mogao da zakuva Mančester junajtedu... Ali o tom - potom, krenimo redom...

GRUPA E

Sevilja i Čelsi su prošli, ali nije nebitno sa kog će mesta u žreb. A ko danas pobedi na Sančez Pishuanu osiguraće prvo mesto na tabeli i imaće na papiru lakšeg rivala u osmini finala. Na Stamfordu je bilo 0:0 tako da Plavcima igra i remi sa makar jednim golom da steknu prednost u međusobnim duelima-

Krasnodar i Ren su ispali, igraju za proleće u Ligi Evrope, tu je sve jasno.

18.55: (2,80) Krasnodar (2,95) Ren (2,80)

21.00: (2,75) Sevilja (3,20) Čelsi (2,65)

GRUPA F

Borusija će rezervisati mesto u nokaut fazi ako savlada Lacio ili ostane neporažena, a Klub Briž ne pobedi Zenit u Belgiji. S tim da Borusiji pobeda garantuje i prvo mesto na tabeli zbog čega u MOZZART kladionicama možete da pronađete najjači kec na svetu: pobeda "Milionera" na Vestfalenu plaća se kvotom 1,75!

Lacio ide dalje ako slavi u Dortmundu ili ako Briž izgubi od Zenita ili ako se obe utakmice završe nerešenim rezultatom.

Klub Briž sa porazom ostaje bez nada da će u osminu finala, ne igra mu ni remi ako podelu plena vidimo i u Dortmundu. Ako se obe utakmice završe nerešenim rezultatom Briž sigurno ide u Ligu Evrope. Ako mu šanse potraju do poslednjeg kola svakako će morati da savlada Lacio u Rimu na koncu grupne faze.

Zenit ne može u osminu finala. Moraju da savladaju Briž ako misle makar u Ligu Evrope.

21.00: (2,20) Klub Briž (3,40) Zenit (3,30)

21.00: (1,73) Borusija Dortmund (3,40) Lacio (3,30)

GRUPA G

Barselona i Juventus su prošli, Katalonci će definitivno biti prvi ako savladaju Ferencvaroš, a Juve ne pobedi Dinamo ili ako uzmu bod protiv Fradija, a Stara dama izgubi od Ukrajinaca usred Torina. Još jedna poklon kvota MOZZART kladionica: pobeda Barse u Budimpešti vredna je kvote 1,63.

Dinamo i Ferencvaroš ne mogu u osminu niti u ovom kolu može da se reši ko će sa trećeg mesta u Ligu Evrope, jer o tome će se na koncu grupne faze odlučivati u Kijevu.

21.00: (5,50) Ferencvaroš (3,90) Barselona (1,63)

21.00: (1,30) Juventus (5,20) Dinamo Kijev (11,0)

GRUPA H

Mančester ide dalje ako ostane neporažen protiv Pari Sen Žermena koji hoće da se Englezima osveti za poraz na Parku prinčeva. Junajted će definitivno biti prvi ako pobedi, a Lajcpig ne savlada Istanbul Bašakšehir. Turci inače ispadaju ako ne pobede Lajpcig, biće sigurno četvrti ako izgube večeras, a PSŽ uzme bar bod na Old Trafordu.

Međutim, ovo je suštinski najzanimljviija grupa večeri, jer ako Lajcpig slavi u Istanbulu, u poslednjem kolu će verovatno držati sudbinu u svojim rukama. Jeste da imaju gori učinak u međusobnim duelima i sa Junajtedom i sa Pari Sen Žermenom, ali u poslednjem kolu čekaju Engleze u Nemačkoj.

Dakle, ako večeras pobede i ponove taj podvig u šestom kolu protiv Mančestera Lajpcig će u osminu finala, pitanje je samo da li preko Junajteda ili PSŽ-a. Zbog toga večeras dvojka na Lajpcig vredi 1,55, probajte negde da nađete veću!

18.55: (6,00) Istanbul Bašakšehir (4,10) Lajpcig (1,55)

21.00: (2,75) Mančester junajted (3,35) PSŽ (2,55)



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara