Marko Konatar (©Starsport)
Marko Konatar (©Starsport)

Konatar u 90+3 vratio Nišlije u zonu ispadanja (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 21.12.23. | 19:11

Radnički protiv Železničara vodio golom Petrova, kontrolisao dešavanja na terenu, ali mu se ponovio Napredak...

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša/

Već viđeno na Čairu! Kao da je neko pustio reprizu utakmice sa Napretkom iz 11. kola. Identičan scenario, identičan epilog. Radnički je vodio minimalno, napadao, imao prilike i potpunu kontrolu dešavanja na terenu, ali je primio gol u sudijskoj nadoknadi i ko zna koji put ove sezone ostao kratak za dva boda: Radnički Niš - Železničar 1:1.

Izabrane vesti

Marko Konatar je iskoristio grubu grešku Vasilija Bakića u trećem minutu nadoknade, „poništio“ pogodak Save Petrova i sačuvao svoj tim na poziciji iznad Nišlija na tabeli. Ne bi predstojeća pauza bila spokojna za Nišlije sve i da su sačuvali prednost, ali ovako je polusezona završena potpunim fijaskom. Da je ekipi neophodno renoviranje, to bi bilo jasno čak i da je Radnički pobedio, ali u godini velikog jubileja klub se obrukao na svim nivoima i potrebna je odgovnost sa viših instanci, od samog terena, za ovu bruku. 

Mogao je Radnički komotno, od dolaska Slavoljuba Đorđevića, da sa svojim rivalima dogovara da preskoče prvo poluvreme, jer je svako zavšeno bez golova, kao da se nije ni igralo. Baš kao i protiv Čukaričkog, TSC-a, Partizana i Vojvodine, tako je bilo protiv Železničara, s tom razlikom da ovog puta kao da su Nišlije i same rešile da prespavaju prvih 45 minuta.

Bez ikakve ideje kako da ugroze gol protivnika, kružili su sa loptom kao kiša oko Kragujevca. Džaba im posed od 62 odsto, džaba četiri kornera – ta vrsta nemoći je već konstanta za ovu ekipu, džaba i slobodan udarac iz idealne pozicije za fudbalera koji šutira desnom nogom – Radnički u svojim redovima nema igrača opasnog u takvim situacijama! Pokušaj Mesarovića zaustavio je živi zid, a isti fudbaler je šutirao sasvim iskosa sa desne strane u 25. minutu, no Živković je bio na mestu.

U odsustvu kapitena Pejovića zbog nagomilanih kartona, Vanja Ilić je - i sam, još od 20. sekunde utakmice, opterećen žutim kartonom - pokušao da na sebe preuzme teret organizacije igre, ali slaba vajda. Krila neupotrebljiva, Sava Petrov, stalno okrenut leđima prema protivničkom golu, nije predstavljao nikakvu opasnost i bio je izuzetno uštopovan od strane gostujućih defanzivaca. 

Videvši kako stoje stvari na terenu, gosti iz Pančeva su se okuražili, pa su oni dva puta pripretili i u konačnom zbiru prvog poluvremena bili opasniji tim na terenu. Posle polukontre Romanića i Pavlova, ukrajinski internacionalac odapeo je sa preko 20 metara, za malo neprecizno, a onda je Hajdin oprobao svoj udarac, ponovo na asistenciju Romanića, no Rosić je odlično odbranio.   

Radnički je neuporedivo ambicioznije ušao u nastavak susreta. Nakon tačno tri minuta igre, Stajić je imao veliku priliku posle centaršuta Jovanovića i loše reakcije Lakićevića, ali je nekontrolisano šutirao sa peterca. Dva minuta kasnije, Vanja Ilić je tukao sa 20 metara, pravo u Živkovića. Nišlije su u uvodnim minutima drugog poluvremena izvele tri kornera, a u 54. minutu konačno stigle do vođstva. 

Nemanja Belaković je počeo i, svojom prvom ovosezonskom asistencijom, okončao akciju po levoj strani u kojoj su još učestvovali Mesarović i Ilić, usledio je oštar centaršut, toliko jak da je Petrov trebalo samo da podmetne glavu i usmeri loptu tamo gde treba. U mrežu, za svoj čak šesti pogodak u ovom šampionatu. Samo Borisav Burmaz i Miloš Luković, od igrača koji ne nastupaju za Partizan i Crvenu zvezdu, postigli su više od njega.

Ubrzo je Đorđević ubacio u igru Škrbića umesto Belakovića, Petrov se preselio na levo krilo i bio dosta razigran nakon postignutog gola. Radnički je nastavio sa kontinuiranim napadima, pokušavali su udarcima Petrov, Ilić, Mesarović, pa ponovo Petrov, a svakim njihovim promašajem povećavao se strah da niški tim ne doživi sudbinu sa nekih prethodnih utakmica – pre svega je u podsvesti bila pomenuta protiv Napretka na Čairu. 

Jeste Železničar živnuo u finišu i onda, u trećem minutu sudijske nadoknade, stigao je cenztaršut sa desne strane, do tada odlični Bakić je loše procenio let lopte, maltene je glavom namestio na nogu Konataru koji je natrčao i nije bilo spasa za Rosića.

Železničar je tako postigao makar gol i na devetoj od poslednjih deset prvenstvenih utakmica, a Radnički je, zanimljivo, jesen završio sa identičnim učinkom kao i prošlosezonsku – četiri pobede, pet remija i deset poraza, ali je to sada dovoljno za dve pozicije niži plasman i zimovanje u zoni direktnog ispadanja iz lige.


MOZZART BET SUPERLIGA - DEVETO KOLO

RADNIČKI – ŽELEZNIČAR 1:1 (0:0)

/Petrov 54 – Konatar 90+3/

Niš.

Stadion Čair.

Gledalaca: 350.

Sudija: Srđan Jovanović (Beograd).

Žuti kartoni: Ilić, Belaković (Radnički), Grgić (Železničar).

RADNIČKI (4-2-3-1): Rosić 6.5 – Jamkam 5.5, Vojnović 6, Bakić 5, Petrović 6.5 – Stajić 6, Ilić 6 – Jovanović 5.5 (od 90. Vlajković), Mesarović 6 (od 75. Marjanović), Belaković 6 (od 61. Škrbić 5) – Petrov 6.5 (od 90. Ivelja).

ŽELEZNIČAR (3-5-2): Živković 6.5 – Gajić 6.5, Stanković 6, Konatar 6.5 – Lakićević 5.5 (od 75. Trifunović), Đorđević 6, Knežević 5.5 (od 79. Krajišnik), Grgić 6, Hajdin 6 – Pavlov 6 (od 75. Jovanović), Romanić 6 (od 75. Šušnjar).

Igrač utakmice: Sava Petrov (Radnički).

MOZZART BET SUPERLIGA, 9. KOLO:

Sreda

Radnički 1923 – Radnik 1:0 (1:0)

/Vižđi 22/

Partizan - Crvena zvezda 2:1 (1:0)

/Natho 41pen, Saldanja 66 - Endijaj 71/

Četvrtak

Novi Pazar - Spartak Subotica 0:1 (0:0)

/Ubiparip 86/

Radnički Niš - Železničar Pančevo 1:1 (0:0)

/Petrov 54 - Konatar 90+3/

Voždovac - Vojvodina u toku

Petak

14.00: (1,45) Čukarički (4,40) Mladost (7,50)

16.00: Javor - IMT

17.00: (1,32) TSC (5,10) Napedak (10,0)



tagovi

Radnički NišMozzart Bet SuperligaŽelezničar PančevoMarko Konatar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara