Huan Dineno i Antonio Lira (©AFP)
Huan Dineno i Antonio Lira (©AFP)

KONKAKAF Liga šampiona rezervisana za Meksikance, Kruz Azul ili Pumas brane čast Sombrerosa

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.04.22. | 23:15

Noćas u Meksiko Sitiju na programu revanš polufinala, Pume brane 2:1

Takmičenje u kojem titule u novom formatu osvajaju samo Meksikanci - a nije MX liga - ulazi u samu završnicu. KONKAKAF Liga šampiona stigla je polufinalne faze, u sklopu koje se noćas na Azteki igra revanš duel između Kruz Azula i Pumasa. U preostaloj borbi za finale dan kasnije sastaju se Njujork Siti i Sijetl, i jedan od dva kluba iz SAD pokušaće da prekine hegemoniju Meksika na svih dosadašnjih 13 izdanja najkvalitetnijeg klupskog takmičenja u Severnoj, Srednjoj i Karipskoj Americi.

Sementerosi su poraženi sa 2:1 u prvom duelu prošle nedelje. Imali su dva gola manje posle golova Huana Dinena, pre nego što je Kristijan Tabo ušao sa klupe i u završnici postigao utešni pogodak, koji može mnogo da znači Kruz Azulu u konačnom zbiru.

Izabrane vesti

Domaći tim je šestostruki osvajač KONKAKAF Lige šampiona, a poslednji put je podigao trofej u sezoni 2013/2014 u novom formatu. Prošle sezone Kruz Azul je eliminisan u ovoj fazi takmičenja od Montereja i sada se nada boljoj sreći.

04.00: (2,25) Kruz Azul (3,10) Pumas (3,20)

Pumas ima prednost pred revanš. Dineno je nastavio sa impresivnim nastupom u takmičenju, naročito u domu Puma gde je na svaka od tri ovosezonska susreta postigao po dva gola. UNAM će sada nastojati da završi posao ove nedelje i da se plasira u finale jer želi da okonča 33-godišnje čekanje na kontinentalne titulu.

Kruz Azul ima bolji rezultat na lokalnom turniru od univerzitetskog tima. La Makina je na šestom mestu na tabeli meksičke Klausure sa 21 bodom. U KONKAKAF Ligi šampiona ekipa

Huana Rejnosa je izbacila kanadski Fordž ukupnim rezultatom 4:1, a zatim je bila uspešnija od Montreala u četvrtfinalu sa 2:1 u dvomeču.

Pumasov prvi protivnik u KONKAKAF Ligi šampiona bila je Deportivo Saprisa, koju je savladao ukupno 6:3, a zatim je Nju Ingland u četvrtfinalu zakomplikovao posao pulenima Andres Lilini pošto je posle dva okršaja bilo 3:3 i pobednik je određen posle penala sa 4:3.

Kruz Azul i Pumas su se do sada sastali 71 put. Domaći su dobili 31, a gosti 18 dvoboja, dok je 22 okršaja okončano remijem.


---------------

Svaki dan igrač s najvećom pogođenom kvotom ide u Katar! Konkurencija je ogromna, ali u Mozzart avionu ima još dovoljno mesta.

---------------

KONKAKAF LIGA ŠAMPIONA, POLUFINALE - REVANŠI

Sreda

04.00: (2,25) Kruz Azul (3,10) Pumas (3,20) /prvi meč 1:2/

Četvrtak

03.00: (1,92) Njujork Siti (3,45) Sijetl (4,10) /prvi meč 1:3/

*** kvote su podložne promenama



tagovi

KONKAKAF Liga šampionaKruz AzulPumas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara