Antonio Konte posle poraza od Barnlija (Foto: Reuters)
Antonio Konte posle poraza od Barnlija (Foto: Reuters)

Konte frustriran, najavljuje odlazak: Radim 20 sati dnevno, ako je problem u meni, spreman sam da idem

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.02.22. | 02:22

"Nisam navikao na ovakvu situaciju. Radim sve u svojoj moći ali se ništa ne menja. Na raspolaganju sam klubu da radi šta god želi", rekao je vidno razočarani Italijan

Dobiješ Mančester Siti i zakuvaš trku za titulu, a onda sve prospeš porazom od Barnlija - to je Totenhem. Četa Antonija Kontea nije uspela na krilima velikog trijumfa nad liderom na tabeli da nastavim pravim putem. Završila je na kolenima u zaostalom meču 13. kola na Tarf Muru (0:1). Italijan na konferenciji za medije posle utakmice nije želeo da priča o dešavanjima na terenu, već u klubu.

Kada se začuo poslednji sudijski zvižduk,vidno razočaran je krenuo put svlačionice - sam. Teško mu je pao poraz od Kleretsa, koji se bore za goli život, dok njegov tim sanja Ligu šampiona.

Izabrane vesti

"Došao sam da pomognem klubu i ako je problem u treneru spreman sam da idem. Nisam navikao na ovu sitauciju. Radim sve u svojoj moći ali se ništa ne menja. Na raspolaganju sam klubu da radi šta god želi", izjavio je Konte.

Ističe da daje sve od sebe, ali da pravih rezultata nema.

"Želim da pomognem klubu, radim veoma naporno. Dajem 20 sati dnevno Totenhemu i preostala četiri spavam i to nije dovoljno. Nastup može da bude dobar, bili smo posvećeni, ali smo izgubili. To je neprihvatljivo. Izgubiti četiri od pet utakmica to mora da bude katastrofa za Totenhem", nastavlja Italijan.

Iza sebe ima tri titule u Seriji A sa Juventusom, jednu sa Interom, a pre pet godina je bio i šampion Engleske sa Čelsijem. Sada mu je primarni cilj da se domogne Lige šampiona, ali to postaje sve teža misija. Totenhem je osmi sa sedam bodova manje od Mančester junajteda, ali i dve utakmice manje.

"Došao sam kako bih pokušao da popravim situaciju. Možda trenutno nisam dovoljno dobar da bih to uradio. Previše sam iskren da bi zažmurio i nastavio ovako. Nema sumnje da ćemo razgovarati sa klubom kako bi pronašli najbolje rešenje koje će pomoći timu. Pravo je vreme da napravimo procenu. Ponavljam, veoma sam frustriran".

Kako kaže, Totenhem u poslednje vreme igra kao da je u zoni ispadanja.

"To je realnost. Možda nešto nije u redu. Želim da preuzmem odgovornost i otvoren sam za svaku odluku. Ambiciozan sam i mrzim da gubim. Trenutno nije u redu ni da uzmem platu. Želim da pomognem Totenhemu, od prvog dana, ali četiri poraza na pet utakmica... To mi se dešava prvi put u životu. Možemo da završimo 10, 12, 13. na tabeli. Da okončamo sezonu na istom mestu na kojem smo bili kada sam stigao", rekao je Antonio Konte i napustio konferenciju kada je upitan da li će biti na klupi tima u Lidsu u subotu.


tagovi

Antonio KonteTotenhem

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara