Antonio Konte (Foto: Reuters)
Antonio Konte (Foto: Reuters)

Konte na izlaznim vratima Totenhema, Rajan Mejson preuzima klupu do kraja sezone

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.03.23. | 01:36

Desetominutni monolog, u kojem nije štedeo nikoa u klubu od igrača do uprave, po svemu sudeći koštaće posla italijanskog stručnjaka

Posle remija sa Sautemptonom (3:3), Antonio Konte je imao šou na konferenciji za medije. Pao mu je mrak na oči i vidno besan uputio je salvu kritika na račun igrača, ali i uprave. Istakao da klub "ne igra za trofeje", direktno uperio prstom u prvog čoveka Danijela Levija. Čekala se reakcija vrhuške Sparsa, a po svemu sudeći doneta je i odluka - Konte je završio svoj mandat na severu Londona.

Gardijan ističe da mu sudbina na klupi Pevaca "visi o koncu", dok Met Lou sa britanskog Telegrafa ima saznanja da je odluka već doneta i da se rastanak sa italijnanskim stručnjakom očekuje do kraja sedmice.

Izabrane vesti

Konte je posle razočaravajućeg rezultata duela sa Svecima i desetominutnog monologa na konferenciji za medije koji je usledio, odleteo za Italiju. Levi navodno nije odmah reagovao, ali je obavio seriju sastanaka sa saradnicima i prema izvorima Telegrafa doneo odluku da se do kraja nedelje rastane sa Italijanom.

To delom potvrđuje i Gardijan koji ističe da je prvi čovek Totenhema u ponedeljak imao nekoliko video poziva, kako bi sagledao situaciju i krenuo u saniranje štete. Dakle, sve je prilika da Konte ostaje bez posla.

Kako se navodi, veća trenerska imena koja nemaju zaposlenje u ovom trenutku, poput bivšeg šefa struke Sparsa Mauricija Poketina, Tomasa Tuhela i Luisa Enrikea, radije žele da se vrate poslu tek pred početak naredne sezone, i male su šanse da preuzmu klub u smiraj takmičarske godine. Zato se kao opcija nameće Rajan Mejson, koji bi dobio ulogu vršioca dužnosti.

Bivši fudbaler tima sa severa engleske prestonice je isti posao obavljao i kada se Totenhem rastao sa Žozeom Murinjom, a potom je ostao deo Konteovog stručnog štaba. Sva je prilika da će mu uprava kluba poveriti ekipu do kraja takmičarske godine, iako Pevce očekuje žestoka borba za plasman u Ligu šampiona.

Totenhem više ne drži stvari u svojim rukama, iako je četvrti na tabeli. Ima dva boda više od petoplasiranog Njukasla, ali i dve utakmice više. Izgleda da će Mejson dobiti "vruć krompir", a da će na leto ekipu preuzeti neko atraktivnije trenersko ime.


tagovi

Antonio KonteTotenhemDanijel LeviRajan Mejson

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara