Antonio Konte (©Reuters)
Antonio Konte (©Reuters)

Konte poludeo: Vodim gomilu sebičnih igrača, gazda sedi 20 godina i ništa nije osvojio, to je Totenhemova priča

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.03.23. | 22:16

"Vodili smo protiv Sautemptona sa 3:1 i opet sam osetio da sve može da se okrene naglavačke svakog trenutka. I bio sam uplašen šta bi moglo da se dogodi", kaže Italijan

Nije nikakva tajna da Antonio Konte ima kratak fitilj i da često njegove emocije mogu da odu s jednog na drugi kraj skale u roku od nekoliko minuta. Zato i ne čudi što je poludeo na konferenciji za novinare pošto je njegov Totenhem prokockao vođstvo od 1:0 i 3:1 tako što je Džejms Vord Prauz sa penala u trećem minutu sudijske nadoknade doneo zlata vredan bod Totenhemu.

Temperamentni Italijan imao je desetominutni monolog, u kojem je upirao prstom na igrače i bez dlake na jeziku rekao šta mu leži na duši...

Izabrane vesti

"Nisam navikao na ovakve situacije, ali ovo samo pokazuje da vodim gomilu sebičnih igrača, da nema tima", počeo je Konte, pa dodao:

"Vidim 11 igrača koji ne žele da pomognu jedan drugom, niti da ostave srce na terenu".

Totenhem iza sebe već ima užasan mart u kojem je eliminisan iz FA kupa i Lige šampiona, čime se nastavlja košmarni niz bez trofeja koji traje od 2008. godine.

Upitan da kaže šta je razlog takvom postu Totenhema, Konte je uzvratio:

"Zato što su navikli na to ovde, da ne igraju za trofeje. Ne igraju ljudi za važne pehar. Ne žele da igraju pod pritiskom, pod stresom. Idu linijom manjeg otpor. To je Totenhemova priča".

A onda je Konte potkačio i prvog čoveka Danijela Levija, sa kim očigledno nema dobar odnos…

"Na sve to, tu je i vlasnik koji sedi u fotelji 20 godina i nije ništa osvojio. Zašto je tako? Da li je za to kriv klub ili su treneri koji su prošli ovde u tom periodu", pita se Konte i nastavlja:

"Stalno se remeti figura trenera, a štite se svi ostali. Dosad sam ćutao i pokušavao da sakrijem pravu situaciju, ali sada, viđe neću. Neću da gledam ovo što sam video danas jer je to neprihvatljivo za sve, neprihvatljivo je za navijače. Oni nas prate svuda, plaćaju karte da bi nas gledali svaki put, a onda vide ovo što smo pokazali danas. To je neprihvatljivo. Moramo svi dobro da se zamislimo".

Svestan je Konte da mu se približava kraj u Severnom Londonu. Ugovor mu ističe na leto i po svoj prilici - neće biti produžen…

"Ako moram da uporedim ovu sezonu i koliki smo napredak ostvarili u odnosu na prošlu, mogu samo da kažem da mi sada idemo unazad, gubimo ono što smo uradili prošle godine. Ne govorim o taktičkom aspektu, već o duhu, osećaju odgovornosti, srcu koje ne ostavljamo na terenu. Vodili smo protiv Sautemptona sa 3:1 i opet sam osetio da sve može da se okrene naglavačke svakog trenutka. I bio sam uplašen šta bi moglo da se dogodi. Igrači moraju da snose odgovornost, jer ono što vidim u poslednjih mesec dana ne sviđa mi se uopšte".

Stručni konsultanti Skaj Sporta, nekadašnji štoper Liverpula Džejmi Karager i bivši vezista Totenhema Džejmi Rednap saglasili su se da je ovo bio Konteov vapaj da dobije otkaz na reprezentativnoj pauzi koja kreće od nedelje uveče.

Vrlo lako bi ovo mogao i da bude kraj za Kontea u Totenhemu...


tagovi

Antonio KonteTotenhem

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara