Konte napisao Interu listu želja

Vreme čitanja: 4min | uto. 22.12.20. | 10:28

Trener Nerazura podvukao sedam imena pred januarski prelazni rok

Prošle zime je Inter bio vrlo aktivan u januarskom prelaznom roku i doveo tri pojačanja: Kristijana Eriksena, Ešlija Janga i Viktora Mozesa. Na kraju to nije bilo dovoljno ni za šta ozbiljno…

Međutim, Antonio Konte zahteva od uprave kluba i nekoliko pojačanja u narednom zimskom prelaznom roku. Starteg Intera nikada nije zadovoljan postojećim kadrom i u svakom prelaznom roku insistira na dovođenju novih igrača. Milanski sportski dnevnik Gazeta delo Sport je danas izašla sa naslovnom stranom na kojoj je spisak želja Interovog trenera koji je prosledio upravi.

Izabrane vesti

Na listi se nalaze: Markos Alonso (Čelsi), Renato Sančes (Lil), Leonardo Paredes (PSŽ), Žervinjo (Parma), Alehandro Gomez (Atalanta), Rodrigo de Pol (Udineze) i Olivije Žiru (Čelsi).  

Naravno, nemoguće je da svi oni dođu, niti Konte želi sve njih odjednom. Ali se nada da bi mogli da dođu makar neki od njih. Po jedan u svakoj liniji tima…

Da krenemo od odbrane. Markos Alonso je blistao kod Kontea u Čelsiju i imali su sjajnu saradnju. Kod Lamparda je potpuno pao u drugi plan i tek je treći izbor na levom boku, iza Čilvela i Emersona. Konte ga je želeo još letos u Interu ali nije se mnogo odmaklo u pregovorima. Tada je Inter uslišio Konteovu želju da mu dovede Kolarova, ali se ispostavilo da je trener video iskusnog Srbina više kao pojačanje za štopersku liniju pre nego za levi bok. Kolarov je razočarao od odlaska u klub, u poslednja skoro dva meseca nije igrao i nije ozbiljna opcija za levi bok. Konte je ostao samo sa Ešlijem Jangom i Ivanom Perišićem koji slabo igra i najverovatnije će napustiti klub u januaru, pa mu je levi bek neophodan. Nada se da će to biti Markos Alonso i da će ga Čelsi pustiti za neku pristojnu cenu.

Konte se nada i pojačanju u veznom redu jer želi da vidi leđa Kristijanu Eriksenu, Radži Najngolanu i Matijasu Vesinu. Hoće jednog centralnog i jednog ofanzivnog vezistu. Za prvu ulogu mu je najveća želja bio Ngolo Kante ali je to nemoguća misija i odustao je. Sada je meta Leandro Paredes iz Pari Sen Žermena kojeg je tražio i ranije. Argentinac ima iskustvo igranja u Seriji A kada je kao mlad igrač branio boje Rome i Empolija. On je profil igrača kakvog Konte želi. Podjednako je kvalitetan u igri u oba pravca, ima dobru nogu, tehnički i taktički je na visokom nivou… Ima 26 godina, ali i veliko iskustvo. Cena mu je oko 30.000.00 evra, a u Interu se nadaju da bi PSŽ pristao na razmenu u kojoj bi dobio Eriksena umesto Paredesa.

Alternativa je mladi Renato Sančes koji je u Lilu oživeo karijeru posle neuspeha u Bajernu i čak se pominje i kao želja Liverpula. Njegova cena je oko 25.000.000 evra, a Konte ga vidi kao savršenog parnjaka Bareli na sredini terena. Postoji i treća opcija, ali ona je najmanje verovatna: Granit Džaka. Na kraju, Konteovom oku je zapao 19-godišnji Nikolo Rovela iz Đenove ali je on samo igrač koji će biti praćen i važi za interesantnog talenta.

Konte traži i pojačanje u ofanzivnim linijama tima. Rodrigo de Pol iz Udinezea je univerzalan igrač koji može da igra po krilu, kao “desetka”, polušpic, pa čak i kao levi spoljni u Konteovih 3-5-2. Problem je što Udineze letos nije želeo da ga proda ispod 40.000.000 evra i što sigurno neće želeti da proda najboljeg igrača usred sezone u kojoj ga čeka borba za opstanak.

Ali bi zato mogao da dođe De Polov zemljak Alehandro Gomez koji je precrtan u Atalanti posle svađe sa trenerom Gasperinijem. Konte smatra da je to poklon koji treba ugrabiti dok direktor Marota okleva da uđe u pregovpore za igrača od 33 godine za kojeg klub iz Bergama traži 10.000.000 evra. Rešenje bi mogla da bude selidba mladog Pinamontija u suprotnom smeru. Gomez je voljan da dođe u Inter, a Konteu bi odgovarao i zbog toga što je u sličnom sistemu igrao u Atalanti.

Opet su aktuelne i dve stare Konteove želje za napad. Italijanski strateg želi da uz Lukkua, Lautara Martineza i Aleksisa Sančeza priključi još jednog napadača. Olivije Žiru mu je želja iz prethodna dva prelazna roka ali se čini da Čelsi neće da ga pusti ni ovaj put i da će sačekati kraj leta i istek ugovora. Nešto verovatnija opcija je Žervinjo iz Parme kojeg je Konte tražio u finišu letnjeg prelaznog roka ali Parma nije pustila jednog od najboljih igrača.

Za Kontea bi idealan scenario bio kada bi doveo četvoricu od pomenute sedmorice, ali je pitanje da li će uprava baš toliko da mu izađe u susret. Posle ispadanja iz Lige šampiona, gazda Džang je poručio direktorima i treneru da neće dati novac za januarski prelazni rok i da Inter može da dovodi pojačanja samo na principu samofinansiranja što podrazumeva prodaje u januaru. Konte je već precrtao Eriksena, Vesina i Najnogalana. Nada se da će klub uspeti da ih nekome proda i obezbedi mu realizaciju nekih od njegovih želja.


tagovi

Alehandro GomezRodrigo De PolZimski prelazni rok 2021Olivije ŽiruŽervinjoLeandro ParedesMarkos AlonsoRenato Sančes

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara