Antonio Konte (Foto: Reuters)
Antonio Konte (Foto: Reuters)

Konte nezadovoljan prelaznim rokom: Nije normalno da izgubite četiri igrača u januaru

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.02.22. | 17:11

"To su važni igrači, koje smo puno platili. Dogovorili smo se sa igračima i klubom, ali činjenica da se ovo dogodilo znači da smo uradili nešto pogrešno u prošlosti", rekao je italijanski stručnjak

Doveo je Totenhem dva dobra pojačanja tokom zimskog prelaznog roka - iz Juventusa su stigli Dejan Kuluševski i Rodrigo Bentankur. Ipak, ostao je bez četvorice igrača. Klub su napustili Đovani Lo Selso, Tangi Ndombele, Dele Ali i letošnje pojačanje Brajan Hil. Iako nisu bili u planovima Antonija Kontea, italijanski stručnjak nije zadovoljan činjenicom da su otišli i da je igrački kadar kraći za dva igrača posle januarske pijace.

Sparsi su otkupili Bentankurov ugovor za 19.000.000 evra, dok je Kuluševski stigao na 18-mesečnu pozajmicu za 10.000.000 evra, ali londonski klub ima opciju da ga otkupi od Stare dame za 35.000.000 (opcija prelazi u obavezu ukoliko se tim plasira u Ligu šampiona ili kad mladi krilni igrač upiše određen broj nastupa). Čini se da bi Konte mogao da izvuče maksimum iz pomenutog dvojca i da bi Urugvajac i Šveđanin mogli da odigraju važne uloge u Totenhemu, ali problem je ipak u tome što je konkurencija u ekipi oslabljena zbog velikog broja odlazaka.

Izabrane vesti

Ndombele koji je leta 2019. godine plaćen 60.000.000 evra se vratio u Lion na pozajmicu. Lo Selso je pozajmljen Viljarealu, mlađani Hil Valensiji, a prodat je samo Ali koji je završio u Evertonu bez obeštećenja. Totenhem će u perspektivi ipak moći da zaradi od njegovog odlaska i do 48.000.000 evra u zavisnosti od broja i kvaliteta njegovih nastupa na Gudisonu. Činjenica je ipak da četvorica navedenih igrača nisu dobijali previše prilika od kako je italijanski stručnjak na klupi tima zamenio Nuna Espirita Santa. Lo Selso je i javno izrazio nezadovoljstvo što nije bio u protokolu za susret sa Čelsijem. Na društvenim mrežama je objavio da je potpuno zdrav i da se dobro oseća, jasno aludirajući da je nepravedno izostavljen. Konte je na to rekao kako je on birao tim i da je to pitanje za klub. Na kraju i ne čudi što je Argentinac digao sidro.

Dakle, u kasi je ostao minus od oko 27.000.000 evra, s obzirom da je na račun kluba leglo samo 1.420.000 evra, koliko je Lion platio za Ndombeleovu pozajmicu (ima i pravo otkupa za 60.000.000).

Zbog svega navedenog, Konte nije krio nezadovoljstvo.

"To su važni igrači, koje smo puno platili. Nije normalno da izgubite četiri igrača u januaru. Dogovorili smo se sa igračima i klubom, ali činjenica da se ovo dogodilo znači da smo uradili nešto pogrešno u prošlosti", rekao je italijanski stručnjak.

Moraće Totenhem da bude daleko pažljiviji tokom narednih prelaznih rokova.

"Uglavnom ostanete bez igrača posle godinu dana ili tri. Zato moramo da povedemo računa kada ćemo izlaziti na tržište i koje igrače ćemo potpisivati. To je ključno ukoliko zaista želimo da pojačamo tim, a ne da ga oslabimo".

Konkurencija je daleko ispred tvrdi Italijan.

"Ovde sam da pomognem timu da napreduje. U prošlosti sam uspevao da skrojim dobre strukture i timove. To moramo i ovde da napravimo i biće jako važno da ne pravimo greške u budućnosti. Trenutno je iz tog razloga veliki broj timova ispred nas", zaključio je Antonio Konte.


tagovi

Antonio KonteZimski prelazni rok 2022TotenhemRodrigo BentankurDejan Kuluševskiđovani Lo SelsoDele AliTangi NdombeleBrajan Hil

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara