Konte  i Arteta se rukuju posle meča (Foto: AFP)
Konte i Arteta se rukuju posle meča (Foto: AFP)

Konte odgovorio Arteti: Fokusiraj se na tim umesto što se žališ

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.05.22. | 02:28

“On je zaista dobar trener, ali u ovih šest meseci otkako sam u Totenhemu često sam slušao kako se žali. Mora da bude smireniji, ali ako neće da prihvati moj savet, nije me briga“, ističe italijanski stručnjak

Imao je Mikel Arteta šta da kaže sudijama posle meča sa Totenhemom, ali imao je i trener Sparsa Antonio Konte komentar na komentar kolege sa suprotne strane. Italijanski trener je na konferenciji za novinare nakon utakmice posavetovao mlađeg kolegu da više gleda svoj tim, a manje kritikuje sudijske odluke.

Izabrane vesti

"Arteta je zaista dobar trener, ali tek što je započeo sa ovim poslom i treba više da se fokusira na svoj tim, a ne da se stalno žali. U ovih šest meseci otkako sam u Totenhemu, često sam slušao kako se žali. Mora da bude smireniji. Ali ako neće da prihvati moj savet, nije me briga", rekao je Konte.

Prema njegovom mišljenju, Rob Holding je potpuno zasluženo isključen u 33. minutu posle starta nad Heung-Min Sonom.

"Crveni karton je za mene bio čist i ako hoćemo da se žalimo, imamo priliku posle svake utakmice da pričamo o sudijama, odlukama i odloženim mečevima. Ukoliko se sećate, Arsenal je uspeo da odloži ovu utakmicu na neverovatan način kada je imao samo jednog igrača zaraženog korona virusom. Nisam zaboravio to jer nas je pomalo razljutilo."

Potom se Konte osvrnuo i na termine utakmica u predstojećem kolu. Nezadovoljan je time što će Arsenal, Totenhemov rival u borbi za mesto u Ligi šampiona, ima dan više za odmor od njegovog tima.

"Ako ćemo već da se žalimo, onda mogu da pitam zašto mi već u nedelju popodne igramo ponovo, dok Arsenal ne igra do ponedeljka uveče i ima jedan dan više da se odmori", zaključio je Konte.

Doskorašnji premijerligaški sudija Mark Klatenburg je u svojoj kolumni za Dejli Mejl istakao da za razliku od svog kolege Pola Tirnija ne bi dosudio penal.

"Penal je bio mekan. Ovo je bila odluka koja je odredila dalji tok meča i nisam siguran da bih je ja doneo na isti način. Tehnički, Pol Tirni nije pogrešio. Ponovljeni snimak nam pokazuje šta je sudija mogao da vidi, i izlgedalo je kao da je Sedrik Soareš sa leđa udario Son Heung-Mina. Ali ako ćemo ovo svirati kao penal, mogao bih da nađem mnogo istih primera kada je isti faul napravljen u šesnaestercu na drugim utakmicama. Nedoslednost je frustrirajuća, jer kada se isto dogodi sledeće nedelje na utakmici Premijer lige, da li će tada biti penal? Možda hoće, a možda i neće. Na nesreću po Arsenal, Tirni je smatrao da je to čist faul, a Hari Kejn se zahvalio", istakao je Klatenburg.

Ipak, smatra da je Tirni doneo ispravnu odluku što je isključio Roba Holdinga.

"Holding je već faulirao Sona pre nego što je dobio svoj prvi žuti karton. Iako sudije dozvoljavaju određeni stepen grubosti u ovim derbijima, Tirni je definitivno izgubio strplenje sa Holdingom i dodelio mu žuti karton zbog trećeg faula nad Sonom, ovog puta zbog povlačenja protivnika. S obzirom na to da je već bio javno opomenut, bilo je glupo od Holdinga da blokira Sonovo utrčavanje uz pomoć podignute ruke", zaključio je Klatenburg.


tagovi

Antonio KonteTotenhemMikel Arteta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara