Antonio Konte (©Reuters)
Antonio Konte (©Reuters)

Konte: Skudeto je važniji od estetike

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.04.21. | 23:50

Ili u prevodu, da se osvojila titula, bilo kako

Za nova tri boda Inter je bliži tituli prvaka. Na Đuzepe Meaca stadionu pao je večeras Sasuolo (2:1), prilično lako, iako rezultat tako ne govori.

Možda Inter ne igra tako lepo za oko, ali rutinski pobeđuje rivale i grabi sigurnim korakom ka tituli. A, kako je trofej sve bliži nerazurima, tako i lepota igre postaje sve manje važan faktor.

Izabrane vesti

Sa tim se slaže i Antonio Konte, trener Intera, koji je posle pobede nad Sasuolom rekao da moraju da se znaju prioriteti.

Estetika je lepa stvar, ali je Skudeto daleko važniji. Igrali smo prelep fudbal u Ligi šampiona, a na kraju su svi pričali o tome kako smo ispali. Zato smo sad fokusirani samo na rezultat“, poručio je Konte.

Lautaro Martinez je ispričao posle utakmice da je jedan razgovor u svlačionici i u klubu usred sezone sve promenio, a potvrdio je to i Konte.

Znali smo da moramo da napravimo iskorak, dodatni napor, da bismo usred sezone postali pravi konkurenti za titulu. Morali smo da postanemo odlučniji, više fokusirani u svakoj situaciji i izdržljiviji. Dođu ovakve utakmice kao protiv Sasuola, kada se sve od početka namesti kako treba i odigrate bez pritiska, kad možete da date pet-šest golova. Da smo imali ovakav stav od početka, sad bismo još igrali u Ligi šampiona“, istakao je Konte.

Devet kola pre kraja Inter ima 11 bodova više od gradskog rivala Milana. I deluje nezaustavljivo.


tagovi

Antonio KonteInterSerija A

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara