Antonio Konte (©Reuters)
Antonio Konte (©Reuters)

Konte spušta loptu: I dalje zaostajemo za Juventusom, ali vraćamo kredibilitet Interu

Vreme čitanja: 3min | pon. 18.01.21. | 01:40

Trener Nerazura govorio o pobedi nad Starom damom u derbiju Serije A, ali i o finansijskoj krizi tima sa Meace

Konačno je Antonio Konte u četvrtom meču po odlasku iz Torina uspeo da dobije bivši klub, Juventus, gde je nekada bio i igrač i trener. Posle napuštanje kormila Stare dame doživeo je tri poraza, a sada je slavio protiv šampiona Italije (2:0) na Meaci za prednost od sedam bodova pred nastavak šampionata Serije A.

Inter je dominirao protiv ljutog rivala. Samo dve lopte su završile su u golu gostiju, a moglo je bar još toliko. Šampion je bio bezopasan u “Derbiju Italije”.

Izabrane vesti

"Da bismo pobedili tim poput Juventusa, koji je referentna tačka za sve italijanske klubove, morali smo da igramo najbolji fudbal. To smo učinili. Dobro smo se pripremili i zadovoljstvo je videti da smo bili u pravu u vezi sa stvarima za koje smo mislili da mogu da naštete Juventusu. Momci su savršeno sledili plan i veoma sam srećan zbog njih. Ova pobeda je bitna za samopouzdanje, omogućila nam je da shvatite da smo na pravom putu", rekao je Konte za Skaj Italija.

Cilj je titula. Sedam bodova prednosti je solidna zaliha pres nastavak šampionata, ali nema opuštanja za Nerozure. Tu je i Milan, kao kandidat za titulu. Gradski rivali su poravnati na čelu Serije A. Inter je pobedio velikog rivala na Đuzepe Meaci prvi put od 2016. godine kada je na kormilu kluba bio Holanđanin Frank de Bur.

"Juventus je devet godina dominirao u Seriji A, odradio je izuzetan posao i na terenu, ali i kao klub je ojačao. I dalje smatram da svi timovi u Italiji, pa i Inter, zaostaju za Juveom. Videli smo da je Inter vratio kredibilitet, kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom nivou, jer smo stigli do finala Lige Evrope. Eliminacija iz Lige šampiona je otvorena rana i ona koju nosimo sa sobom, ali momci znaju da mogu da nauče iz tih ožiljaka i koristite ih kako bi osigurali da se iste stvari ne ponove”.

Konte spušta loptu posle velikog trijumfa.

"Ovo je početak za nas, ali pobeda nad Juventusom sa tako velikim šampionima, uključujući Kristijana Ronalda, trebalo bi da vam pruži uverenje da ste na dobrom putu. Nikada u trenerskoj karijeri nisam pobedio Juventus. Ovo je napredak i za mene”.

Govorio je trener Inter i o finansijskoj krizi. Igračima kasne plate. Na potezu su kineski vlasnici. Govori se i prodaju kluba od strane kompanije Suning.

"Ne možemo da kažemo da nas to ne interesuje jer bi to bila velika laž. U isto vreme, bio sam veoma jasan sa igračima i svima onima koji rade za klub. Moramo da se potrudimo da učinimo sve da navijači budu ponosni, pa ćemo onda da vidimo šta dalje. Već od avgusta sam znao da ima nekih problema. Nadam se da se situacija može da se reši na najbolji način”.

Na pitanje da mnogi misle da je Inter prvi favorit za skudeto, Konte je rekao:

"Ako ljudi misle da smo sada favoriti, zamislite koliki bismo bili veliki favoriti da smo u avgusti mogli da uradimo neke transfere”, zaključio je Konte.



tagovi

JuventusInterSerija AAntonio Konte

Obaveštavaj me

Juventus
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara