Detalj s prvog meča u Riju (©Reuters)
Detalj s prvog meča u Riju (©Reuters)

Kopa Libertadores: Fluzao u Ekvadoru kompletira kvartet brazilskih polufinalista

Vreme čitanja: 3min | čet. 19.08.21. | 23:10

Tim iz Rija gostuje noćas (02.30) Barseloni u Gvajakilu posle mršavih 2:2 u prvom meču četvrtfinala na Marakani. Igraće se bez publike. Domaćin ove sezone ima maksimalan učinak na svom terenu, padali su i Boka juniors, Santos i Velez Sarsfild

Dominacija brazilskih klubova u Kopa Libertadores. Jesu i prošle sezone u finalu igrali dva kluba iz zemlje fudbala, i to iz istog grada, Sao Paula, Santos i Palmeiras, ali u novom izdanju ovog takmičenje mogli bismo da gledamo i brazilska polufinala.

Branilac krune Palmeiras, Flamengo i Atletiko Mineiro su u polufinalu, a noćas (02.30) šansu ima i Fluminense. Međutim, tim iz Rija nije oduševio u prvom meču na Marakani u Rio de Žaneiru protiv ekvadorske Barselone pred revanš četvrtinala u Gvajakilu. Bilo je 2:2, a veteran Fred je u poslednjim trencima meča sprečio poraz Fluzao koji je u lošoj fomi u Brazileirau.

Izabrane vesti

Za razliku od prestonica Ekvadora Kita koji je na 2.850 metara nadmorske visini, Gvajakil je na samo četiri metra. On je najveći grad u ovoj južnoameričkoj državi sa 3.000.000 stanovnika, najveće luka, a izlazi na Tihi okean. Meč se igra na stadionu Monumental. Za oba kluba je ovo meč godine.

02.30: (2,05) Barselona (3,20) Fluminense (4,00) 

U Kopa Libertadores važi pravilo gola u gostima, pa bi domaćin s remijem bez golova ili 1:1 se plasirao u polufinale. Fluminense mora da ide na pobedu. Barselona je startovala u domaćem prvenstvu sa tri pobede i porazom. Jedini neuspeh je ostvaren za vikend kada je poklekao u gostima protiv Orensea (0:1), ali je tada argentinski trener Fabijan Bustos izveo rezervni tim.

Fluzao je u očajnoj formi. Ima četiri vezana poraza u Seriji A. Proteklog vikenda, tim iz Rija je poklekao u Porto Alegreu od Internasionala (2:4), a Crveni su dva gola postigli u sudijskoj nadoknadi. Navijači su besni, a eliminacije bi mogla da znači i odlazak trenera Rožera Mašada.

-------------------------------

Utakmica Barselona Gvajakil - Fluminense možete da pogledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-----------------------------

Da će velikan iz Rio de Žaneira imati težak posao u Gvajakilu govori podatak da je Barselona ove sezone dobila sve četiri utakmice na svom terenu u elitnom rangu Južne Amerike. U Gvajakilu su padali i vicešampion Južne Amerike Santos, Velez Sarsfild, Boka juniors i bolivijski Strongest.

Ekipa iz Gvajakila želi da ponovi uspeh iz 2017. godine kada je stigla do polufinala Kopa Libertadores, kada je ispala od Gremija. Zbog suspenzije u timu neće biti Martineza, dok je Dario Aimar povredio koleno. Van stroja je i Pablo Velasko. Najistureniji u napadu biće Mastrijani, a pretnja po gol gostiju iz Brazila biće i Perlaza, Damijan Dijaz i Presijado.

Meč u Gvajakilu igraće se pred praznim tribinama. Barsleona je želela da otvori kapije stadiona, da ima „vetar u leđa“, ali Vlada Ekvadora nije to odobrila. U ovom gradu je bio veliki broj smrtnh slučajeva od virusa korona prošle godine, pa je, ipak, razum preovladao i pored velikog interesovanja u Ekvadoru za ovaj meč.

U startnu postavu Fluminensea vraća se veteran Fred. On će igrati umesto Abela Ernandeza. Partner u napadu biće mu Luis Enrike. Najveće dilema trenera Mašada je ko će biti odmah za dvojice napadača. U konkurenciji su 40-godišnji Nene, Ganso i Kazares. Zbog povreda van tima su Gabrijel Teikseira, Kajo Paulista i Hadson.

KOPA LIBERTADORES - ČETVRTFINALE, REVANŠI

Sreda

Palmerias - Sao Paulo 3:0 (1:0) /prvi meč 1:1/

/Veiga 10, Dudu 67, De Paula 78/

Četvrtak

Flamengo - Olimpija 5:1 (2:1) /prvi meč 4:1/

/Gabrijel Barbosa 30, 77, Enrike 36, Arao 49, Salesdo 56ag - Rekalde 45/

Atletiko Mineiro - River Plejt 3:0 (2:0) /prvi meč 1:0/

/Zaraćo 22, 61, Hulk 34/

Petak

02.30: (2,05) Barselona (3,20) Fluminense (4,00) /prvi meč 2:2/

***kvote su podložne promenama


tagovi

Južna AmerikaKopa LibertadoresFluminenseBarselona Gvajakil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara