Artur slavi gol u prvom meču protiv Rosarija (©AFP)
Artur slavi gol u prvom meču protiv Rosarija (©AFP)

Kopa Sudamerikana: Debitant na pragu polufinala, Rosario za spas sezone

Vreme čitanja: 4min | uto. 17.08.21. | 22:45

Bragantino na domaćem terenu brani gol viška ostvaren pre sedam dana u Argentini

Kao debitant na međunarodnoj sceni Bragantino će noćas pokušati da obezbedi svoju propusnicu među najbolja četiri kluba u Kopa Sudamerikani, kada mu u goste, na revanš susret četvrtfinala stigne jedini preostali argentinski predstavnik u ovom takmičenju, Rosario Sentral. Meč je zakazan za 00.15 po srednjoevropskom vremenu na stadionu Nabi Abi Čedid u Bragansi, a domaći sastav brani prednost iz prve utakmice koja je završena 4:3 u korist Brazilaca, dok je sa druge strane to ujedno bio i prvi poraz Sentrala na svom terenu u ovoj kampanji drugorangiranog kontinentalnog nadmetanja.

Pošto su ostali bez postignutog gola u dva od svoja prethodna tri meča u okviru nacionalnog šampionata, Masa Bruta ponovo je pokazala svoje artiljerijske sposobnosti na gostovanju u Rosariju, gde je čak četiri od upućenih šest šuteva ka golu Horhea Bruna, završilo iz njegovih leđa. Bio je to ohrabrujući znak za trenera Maurisija Barbijerija, koji je u poslednje vreme gledao kako se njegov tim muči da postigne gol. Prethodnih nedelja ovaj tim borio se da zadrži ranu formu koja mu je omogućila da se nađe među vodećim ekipama u Brazileirau, pobedivši samo u jednoj od proteklih sedam utakmica na domaćem terenu, a novi udarac na svom Abi Čedidu doživeli su prethodnog vikenda kada izgubili sa 2:1 od Žuventuda.

Izabrane vesti

00.15: (1,55) RB Bragantino (3,90) Rosario (5,60)

Bragantino ima dosta napadačkih opcija koje mogu da postignu gol, ali prva utakmica je pokazala da kada igra otvorenu i napadačku igru, ostaju ranjiv u kontri, na šta su mu Argentinci odgovorili izuzetno brzim i efikasnim kontranapadima. Prednost Bragantina od jednog gola može biti odlučujuća u revanšu, s obzirom na to da nije izgubio meč u dosadašnjem toku kampanje sa više od jednog pogotka i da nikada nije primio više od dva gola na svom terenu.

Sentral je u prvoj utakmici bio neuobičajeno slab u odbrani, dopustivši četiri gola prvi put u bilo kojoj takmičarskoj utakmici u novoj sezoni. Ipak, najviše pogodaka na jednom meču ove godine, ali formalno gledano u protekloj sezoni, primio je u porazu od Independijentea kada je u Aveljanedi rezultat na semaforu pokazivao čak 5:0 u korist Đavola. Poraz sa golom razlike, ali i sa četiri u svojoj mreži, ni najmanje ne ide na ruku Kiliju Gonzalesu i njegovom timu, koji odlaze na put u Brazil, gde su izgubili tri uzastopna meča u minulim kampanjama na međunarodnoj sceni, a u poslednja dva ostali su i bez datog gola.

Ako postoji ohrabrujući znak za ovaj tim da uđe u odlučujuću utakmicu, to bi mogla biti činjenica da su od sedam udaraca ka golu Bragantina, cilj pogodila čak tri, a pored toga stvorili su i obilje kvalitetnih prilika za realizaciju, što u posljednje vreme i nije uobičajno na domaćoj sceni. Rosario je izgubio proteklih pet mečeva u svim takmičenjima, pa iako je na svim tim susretima postigao barem jedan pogodak. Ako žele da se plasiraju među najbolja četiri tima u ovom takmičenju, gosti na Abi Čedidu moraju napasti, jer ih samo pobeda od dva gola vodi u polufinale.

Meč Bragantino - Rosario Sentral

možete da pogledate u direktnom prenosu

na sajtu mozzartbet.com.

Dovoljno je samo da budete registrovani,

a registracija je besplatna.

Artur je postigao het-trik u prvoj utakmici za Bragantino, što su mu je bio prvi pogodak u ovom takmičenju još od 11. maja i grupne faze, dok je uvodni u vatrometu golova na prvom susretu postigao Bruno Prašedes, kome je to bio i prvi gol u Kopa Sudamerikani. Braga je ovog vikenda protiv Žuventuda promenila gotovo kompletnih 11 u odnosu na prvi meč sa Rosarijom, dok je samo stameni štoper Fabrisio Bruno bio u početom sastavu, a čiji je nastup izvestan u i noćašnjem okršaju gde se očekuje kompletan povratak svih startera.

Marko Ruben je u uvodnoj utakmici za Sentral postigao svoja prva dva gola na ovom turniru, dok je Milton Karaljo pogodio prvi put na ovom takmičenju. Ovog vikenda i Rosario je imao veliki broj promena u timu za razliku od onog koji se suprostavio Bragantinu, a samo je golman Horhe Braun ostao u startnoj postavi. Ignasio Ruso ušao je u igru posle sat vremena kao zamena Rafaelu Sanđovaniju i postigao je jedini pogodak protiv Independijentea, dok su liniju odbrane čini alternativci Fernando Torent, Nikolas Fereira, Rikardo Garaj i Nauel Franko i svi oni na noćašnjem meču očekuju se na klupi za rezerve.

Rosario Sentral očajnički želi da preko Sudamerikane, koliko toliko, spase sezonu, pa će morati da igra otvorenije nego što je navikao, što upravo stvara prostor Bragantinu, koji je sa 26 golova drugi najefikasniji tim u dosadašnjem toku Brazileiraa.

KOPA SUDAMERIKANA - ČETVRTFINALE, REVANŠI

Sreda

00.15: (1,55) RB Bragantino (3,90) Rosario (5,60) /prvi meč 4:3/

Četvrtak

00.15: (1,57) Penjarol (3,60) Sporting Kristal (5,90) /prvi meč 3:1/

Petak

00.15: (1,75) Atletiko PR (3,35) LDU Kito (4,70) /prvi meč 0:1/

02.30: (2,45) Libertad (3,00) Santos (2,95) /prvi meč 1:2/

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kopa SudamerikanaBragantinoRosarioRosario Sentral

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara