Emilijano Vekio i Elinjo (©Reuters, ©AFP, ©Shutterstock)
Emilijano Vekio i Elinjo (©Reuters, ©AFP, ©Shutterstock)

Kopa Sudamerikana: Kilijevi Nitkovi ne prolaze dobro sa Brazilcima, umor koči Bragantino

Vreme čitanja: 4min | uto. 10.08.21. | 22:36

Kreće četvrtfinalna runda drugog po jačini klupskog takmičenja u Južnoj Americi

Jedini preostali argentinski predstavnik u drugom pa snazi klupskom takmičenju na tlu Južne Amerike, Rosario Sentral, nada se da će i noćas (00.15) ostati neporažen na svom terenu, kada na Džinu Aroita u prvoj utakmici četvrtfinala bude gostovao RB Bragantino. Nitkovi iz Rosarija do ove runde takmičenja plasirali su se pobedom nad venecuelanskim Deportivo Tačirom od 3:2, dok je Red Bulovo čedo izbacilo ekvadorski Independijente del Valje sa 3:1.

Za razliku od dosadašnje domaće kampanje, Rosario Sentral prikazao je veoma impresivan učinak na međunarodnoj sceni. Neporažen je otkako je izgubio prvi meč u grupnoj fazi, odnosno na poslednjih sedam utakmica na ovom turniru, čime se prvi put u istoriji od kada takmičenje nosi naziv Kopa Sudamerikana, plasirao u najboljih osam. Prema dosadašnjem učinku za 2021. godinu, stiče se utisak kao da trener Kili Gonzales komanduje dvema različitim ekipama. Onom koja se nalazi na dnu u argentinskoj Primeri, sa izgubljene četiri od pet utakmica, ali i onom mnogo strašnijom u internacionalniom nadmetanju.

Izabrane vesti

Pošto je dva puta dolazio do prednosti u San Kristobalu, i isto toliko puta dozvolio venecuelanskom predstavniku da dođe do poravnanja, Sentral je u drugoj utakmici osmine finala na svom terenu imao potpunu dominaciju nad Deportivo Tačirom, kojeg je na kraju savladao tek minimalnim rezultatom, uzimajući u obzir činjenicu da je čak 27 šuteva uputio ka golu protivnika.

00.15: (2,90) Rosario Sentral (3,00) RB Bragantino (2,50)

Istorijski gledano, klub sa Aroita nije najbolje prolazio u duelima protiv brazilskih ekipa, a poslednja pobeda izvojevana je 2016. godine nad Gremijom u osmini finala Kopa Libertadores, što je bio tek šesti trijumf u 20 utakmica protiv protivnika iz ove južnoameričke države. Ipak, najveći uspeh u istoriji, Rosario Sentral ostvario je upravo trijumfom nad brazilskim Atletiko Mineirom u legendarnom finalu KONMEBOL Kupa 1995. godine, inače preteče današnje Kopa Sudamerikane, kada je uspeo da nadomesti gubitak od čak 4:0 iz prvog meča i kasnije u penal završnici izađe kao pobednik, i podigne međunarodni trofej kao prvi klub iz unutrašnjosti Argentine i izvan Buenos Ajresa.

Sa druge strane, impresivna pobeda Bragantina od 2:0 u prvom meču osmine finala u Ekvadoru nad Independijente del Valjeom bila je više nego dovoljna da se plasira u narednu rundu ovog takmičenja, uprkos remiju od 1:1 u drugom meču na svom terenu. Pošto je izgubio dva od uvodna tri meča u grupnoj fazi Maurisio Barbijeri je napravio određene izmene koje su umnogome poboljšale igru tima iz Braganse. Ostvarivši tri pobede u poslednja tri kola, Bruto Masa završila je na prvom mestu svoje grupe, pretekavši ekvadorski Emelek koji je tokom većeg dela ove faze držao lidersku poziciju.

Meč Rosario Sentral - RB Bragantino

možete da pogledate u direktnom prenosu

na sajtu mozzartbet.com.

Dovoljno je samo da budete registrovani,

a registracija je besplatna.

U nacionalnom prvenstvu, Bragantino je uprkos promenljivoj igri u poslednja tri kola, gde je zabeležio sva tri moguća ishoda, i dalje pri samom vrhu, gde zauzima 4. poziciju sa 28 osvojenih bodova iz 15 odigranih utakmica. Tim je dosta uspešan i na strani, izgubivši samo jedan meč Serije A na gostovanju ove sezone, dok je njih pet rešio u svoju korist. Na devet utakmica u svim takmičenjima prošlog meseca, Bragantino je primio osam golova, ali je u poslednje vreme njegova defanziva postala znatno čvršća, održavši se u dva uzastopna meča bez primljenog pogotka.

Što se tiče domaćeg sastava, za noćašnji duel Gonzalez će napraviti četiri izmene u početnih 11 za razliku od prve utakmice sa Deportivom. Damijan Martinez zauzeće mesto Fernanda Torenta, koji je u međuvremenu prešao u redove Arsenala iz Sarandija, dok će na sredini terena Emilijano Vekio zameniti Franseska Lo Selsa. U napadu, umesto Lukasa Gambe naći će se Alan Marineli, dok će Luka Martinez dobiti prednost ispred iskusnog Marka Rubena.

Čuvar mreže Bragantina Kleiton, zaustavio je poslednjih osam hitaca sa kojima se suočio u ligaškoj utakmici, održavajući do sada svoju mrežu netaknutom u tri od prethodnih osam utakmica na kojima je bio starter na turniru. Vodeći strelac ekipe u Brazileirau, Italo, u oba meča osmine finala ostao je bez pogotka, a odbrambena četvorka Aderlan, Bruno, Leo Ortiz i Edimar bila je u startnoj postavi na svakoj utakmici do sada u Kopa Sudamrikani, pa se od Maurisija Barbijerija u tom sektoru ne očekuju nikakve promene.

Rosario je navikao da igra u tesnim utakmicama, jer je njegovih posednjih šest u svim takmičenjima odlučeno jednim golom, a na ovom turniru nije primio gol u prethodna četiri okršaja. Bragantino se u poslednje vreme istrošio u napadu, pa je u dve od poslednje tri prvenstvene utakmice bio bez postignutog gola, a čini se da je ovaj talentovani tim u poslednje dve nedelje sustigao i umor.

KOPA SUDAMERIKANA – ČETVRTFINALE, PRVI MEČEVI

Sreda

00.15: (2,90) Rosario Sentral (3,00) RB Bragantino (2,50)

Četvrtak

00.15: (2,80) Sporting Kristal (3,10) Penjarol (2,50)

Petak

00.15: (1,88) LDU Kito (3,30) Atletiko PR (4,10)

02.30: (1,72) Santos (3,45) Libertad (4,80)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kopa SudamerikanaRosarioRosario SentralBragantinoKili Gonzales

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara