Igrači Korintijansa (©Reuters)
Igrači Korintijansa (©Reuters)

Korintijans u opasnosti da doživi drugu eliminaciju u deset dana

Vreme čitanja: 4min | sre. 17.08.22. | 23:03

Kup Brazila: Musketari imaju dva gola minusa u odnosu na Atletiko Gojaniense, iz prvog duela četvrtfinala najmasovnijeg takmičenja u zemlji kafe i sambe

Prolazeći kroz veoma turbulentan period Korintijans će noćas pokušati da izbegne drugu eliminaciju za manje od deset dana. Naime, Musketari su prethodne nedelje okončali međunarodnu turneju porazom u četvrtfinalu Kopa Libertadores, a ne piše im se dobro ni u nacionalnom Kupu. S druge strane, Atletiko Gojaniense je na dobrom putu da se dokopa drugog polufinala za manje od nedelju dana. Zmajevi su se protekle sedmice plasirali među najbolja četiri tima u Kopa Sudamerikani.

Tačka susreta biće Neo Kuimika Arena u Sao Paulu, a početak je zakazan za 02.30 po srednjoevropskom vremenu. U prvom meču, Dragao je pobedio sa 2:0, tako da će u slučaju novog uspeha, remija ili čak poraza, sve dok postoji minimalna razlika, moći da se plasira u polufinale gde bi se suočio sa pobednikom duela između Fluminensea i Fortaleze. Alvinegrosima je, da bi preokrenuli situaciju, neophodna pobeda od tri ili više golova razlike. U slučaju uspeha sa dva pogotka prednosti, odluka će biti doneta penalima.

Izabrane vesti

Ostvareni rezultati Korintijansa u dosadašnjem delu sezone, može se reći, bili su učestali, ali sa dosta niskim kvalitetom igre i bolji od prikazanih performansi. Ovo je omogućilo malo mira u radu trenera Vitora Pereire. Ipak, onog trenutka kada su rezultati postali konkurentni učinku, stvari su se promenile. Alvinegro je lako savladan od strane Flamenga u četvrtfinalu Kopa Libertadores, prvo kod kuće sa 2:0, a potom i u gostima 1:0 čime je eliminisan sa turnira bez ikakve sposobnosti da se suprostavi Mengaosima.

02.30: (1,53) Korintijans (3,60) Atletiko GO (6,75)

U subotu 13. avgusta, Korintijansova kriza se za nijansu produbila. Do tada neporažen kao domaći tim u brazilskoj Seriji A, pretrpeo je neuspeh u svojoj areni i to upravo od najvećeg rivala, Palmeirasa. Na ovaj način stigao je do niza od četiri utakmice bez pobede, vezavši tri poraza uz jedan remi. U pomenutom meču, Musketari su postali žrtve "prijateljske vatre". Prilikom pokušaja da preseče centaršut u 72. minutu, Roni je na kraju postigao autogol koji je odredio ishod utakmice i minimalan trijumf Verdaa.

Zadržavši se na 39 bodova iz 11 pobeda, šest remija i pet poraza, Korintijans je pao na treću poziciju Serije A, čime je jaz u poređenju sa liderom Palmeirasom, porastao je na devet bodova. Kao domaći tim, uprkos porazu, i dalje ima superiornu kampanju, gde se nalazi na drugom mestu po broju ostvarenih bodova. Od 33, koliko je do sada imao u opticaju, osvojio je 24 iz sedam pobeda i tri remija, uz 14 postignutih i četiri primljena gola.

Atletiko Gojaniense je u dosadašnjem delu sezone zabeležio dosta uspeha u kupovima. Prošao je u polufinale Kupa Sudamerikane tako što je pobedio Nasional iz Urugvaja sa zvezdom Luisom Suarezom, nanizavši dve pobede, u gostima 1:0 i kao domaćin sa 3:0. Posle uspeha na međunarodnoj sceni, noćas će pokušati isto da ponovi i Kupu Brazila. Međutim, kao slaba tačka dosadašnje kampanje pokazalo se nacionalno prvenstvo, gde se nalazi u zoni ispadanja.

Pošto je u prethodnom kolu prekinuo niz od sedam mečeva bez pobede, savladavši kod kuće RB Bragantino sa 2:1, u prethodnom kolu uspeo je da izvuče remi bez golova protiv Botafoga, u Rio de Žaneiru. Ipak, svoju brojčanu prednost Zmajevi nisu uspeli da iskoriste od 62. minuta meča, kada je Filip Sampajo dobio crveni karton, ostavivši domaći sastav sa deset igrača na terenu. Botafogo je i pored toga pokazao superiornost u igri. Imao je loptu u svom posedu više od 60% vremena i stvorio je više šansi za šut. Tako se, iako nije bio adekvatan u datim uslovima, remi ispostavio kao dobar rezultat s obzirom na učinak.

Dragao je time napredovao do 21 boda iz pet pobeda, šest remija i čak 11 poraza, dovoljno da se nađe na 19. pretposlednjem mestu u prvenstvu, dva boda ispod Kujabe, koja zauzima šesnaesto mesto i prvi je klub van zone ispadanja. Kao gosti, Zmajevi imaju malo bolju kampanju. Od 33 boda koliko je bilo u opticaju do sada, Atletiko je osvojio sedam, posle jedne pobede, četiri remija i šest poraza, uz devet postignutih i čak 22 primljena gola.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------------

S druge strane, i pored velikih uspeha u međunarodnim i domaćim kup takmičenjima, čelnici Atletiko Gojaniensea ne mogu da se otmu utisku i činjeničnom stanju da se tim ne provodi dobro u Brazileirau pod komandom trenera Žoržinja. Dokaz ove tvrdnje je nedavno obraćanje predsednika kluba Adsona Batiste koji je izjavio da treba da bude "racionalan" u odnosu na budućnost kluba i nije garantovao stabilnost trenera. Žoržinjo snosi svoj deo krivice za loš trenutak koji Atletiko Gojaniense proživljava u šampionatu Brazila, ali za dobre kampanje u Kup Brazila i Kopa Sudamerikani zaslužuje malo više podrške. Upravo ta podrška nije data. Zbog toga u ovaj meč protiv Korintijansa strateg ulazi pod velikim pritiskom i verovatno će njegovi igrači to i da osete.

KUP BRAZILA, ČETVRTFINALE - REVANŠI

Četvrtak

01.00: (1,65) Fluminense (3,45) Fortaleza (5,40) /prvi meč 1:0/

02.30: (4,80) Atletiko PR (3,40) Flamengo (1,73) /prvi meč 0:0/

02.30: (1,53) Korintijans (3,60) Atletiko GO (6,75) /prvi meč 0:2/

Petak

02.00: (2,60) Amerika Mineiro (2,95) Sao Paulo (2,80) /prvi meč 0:1/

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kup BrazilaKorintijansAtletiko Gojanense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara