Fudbaleri Kruzeira (©Reuters)
Fudbaleri Kruzeira (©Reuters)

Košmar se nastavlja za nekadašnjeg dvostrukog šampiona Južne Amerike (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 07.06.21. | 02:17

Brazilska Serija B: Kruzeiro posle dva kola bez bodova. CRB slavio u Belo Orizonteu sa 4:3

Navijači Kruzeira su 8. decembra 2019. godine u suzama napustili stadion Mineirao u meču sa Palmeirasom. Ekipa iz Belo Orizontea tada je poražena od tima iz Sao Paula sa 2:0 što je značilo ispadanje iz brazilske elite, prvi put u istoriji kluba koji ima u svojom vitrinama četiri titule šampiona Brazila, poslednji put 2014. godine, šest pehara kupa ove zemlje i dve krune najboljeg tima u Kopa Libertadoresu.

Očekivao se prošle sezone ekspresan povratak u elitu, ali umesto toga borba za opstanak. Spasilac je bio nekadašnji selektor Selesaoa Luiz Felipe Skolari koji je od tima kome je pretilo ispadanje u treću ligu uspeo da ga zadrži u Seriju B. Vremešni trener je napustio popularne Lisice, a košmar se nastavio i u novoj sezoni u drugoligaškom karavanu u zemlji fudbala.

Izabrane vesti

Posle dva kola – bez bodova za velikana iz Belo Orizontea. Na premijeri Serije B je doživljen poraz od Konfijanse sa 3:1, a Kruzeiro je i u drugom kolu poklekao na svom stadionu Mineirao od CRB-a. Gosti su slavili sa 4:3.

Uspeo je domaćin da nadoknadi dva gola manjka (1:3) i golovima Ramona u 59. i Mateusa u 85. minutu stigne do izjednačenja 3:3. Rezervista je odlično u finišu meča skočio posle kornera i glavom s 11 metara postigao gol za poravnjanje rezultata.

Utorak, 01.00: (2,90) Vitorija (3,00) Nautiko (2,50)

Činilo se da će tim iz Belo Orizontea da ostane neporažen, da stigne makar do boda, ali je usledio šok nekoliko minuta kasnije. Erik je na ivici šesnaesterca petljao, vratio loptu do Žeana Patrika koji je prelepim golom sa oko dvedesetak metara zatresao mrežu Kruzeira za iznenađujući trijumf. Tim iz Maseija koji je protekle nedelje poražen od Palmeirasa sa 1:0 na svom stadionu u prvom meču šesneaestine finala Kupa Brazila.

Kruzeira verovatno čeka još jedna mučna sezone. Početak je šampionata, ali ako se po jutru dan poznaje Lisice će teško da se umešaju u borbu za povratak u elitu. Umesto Skolarija na kormilu tima iz Belo Orizontea je mladi stručnjak Felipe Konseisao koji je prošle sezone s klupe predvodio Guarani, a pre toga Bragantino. Prva zvezda tima je Rafael Sobis, iskusni napadač koji je nekada branio boje Betisa.

Loše je startovao još jedan bivši šampion Brazila i Južne Amerike, Vasko da Gama. Moreplovci posle dva kola imaju samo bod. Osvojili su ga u nedelju u Sao Paulu protiv Ponte Prete. Na kraju je bilo 1:1. Gosti iz Rija su poveli iz penala golom Argentinca Kana u 56. minutu, ali je bod domaćinu doneo Renatinjo u 59.

Jedini tim koji ima maksimalna učinak posle dva kola u Seriji B je debitant u ovom rangu takmičenje, Bruske.

BRAZIL 2 - 2. KOLO

Subota

Londrina - Bruske 0:1 (0:1)

/Edu 25/

CSA - Sampajo Korea 0:0

Remo - Pelotas 1:0 (1:0)

/Gorne Silva 27/

Nedelja

Botafogo - Koritiba 2:0 (0:0)

/Marko Antonio 62, Šajene 74/

Ponte Preta - Vasko 1:1 (0:0)

/Renatinjo 59 - Kano 56pen/

Kruzeiro - CRB 3:4 (1:2)

/Ajton 9, Ramon 59, Mateus 85 - Marta 5, Tores 32, Hjuri 52, Žean Patrik 88/

Ponedeljak

Avai - Vila Nova 1:1 (0:0)

/Silva 49 - Mota 84/

Utorak

01.00: (2,90) Vitorija (3,00) Nautiko (2,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaBrazil 2BrazilKruzeiroVasko da Gama

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara