Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Kostarika: Sporting smiruje Karipski vihor

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.05.21. | 23:20

San Hose brani gol prednosti protiv Limona u revanš meču plej-auta

Negde pred svitanje, po srednjoevropskom vremenu, kreće bitka za opstanak u Kostariki (05.00). Sporting San Hose ima pol-poziciju, pošto revanš dočekuje na svom terenu i pride uz minimalnu prednost posle prvog okršaja. To znači da domaćem sastavu ne treba nužno pobeda kako bi obezbedio mesto u nacionalnoj eliti sledeće sezone, uzimajući uzimajući u obzir sa mu i remi to garantuje.

Šanse Sportinga dodatno su uvećane usled činjenice da može da bude oprezniji nego u prvom duelu, odnosno da može da se osloni na kontre i izvesni strah od neuspeha rivala, koji će biti primoran da napusti zonu komfora tražeći spasonosnu pobedu.

Izabrane vesti


05.00: (2,10) Sporting San Hose (3,20) Limon (3,45)


U prethodnoj fazi takmičenja, San Hose je završio na 10. mestu sa samo 23 osvojena boda. U poslednjih pet odigranih utakmica zabeležio je tri pobede i dva poraza. Tokom ovog perioda, Limon, Hikaral i Kartahines su pobedili, pored poraza od Perez Zeledona i Alahuelensea. Posmatrajući duele na domaćem terenu, Sporting ima skor od tri slavlja, dva nerešena rezultata i pet poraza na poslednjih 10 mečeva.

Sa druge strane, Limon zauzvrat proživljava najgori period u sezoni, akumulirajući niz od šest uzastopnih poraza u zvaničnim mečevima, uključujući i prvu fazu ovog obračuna u plej-autu, gde je posustao u svom domu sa 1:0. Sada se u taboru Karipskog vihora nadaju preokretu, kako bi izbegli ispadanje u drugu ligu, ali to neće biti nimalo lagan zadatak.

Limon je na poslednjih 10 gostovanja ostvario učinak od dve pobede, tri remija i pet neuspeha, a dodajmo i da je završio kao fenjeraš u Klausuri sa 21 bodom.

Sporting San Hose se pokazao tehnički superiornijim u prvom meču. Kompletna statistika išla mu je naruku, pokazujući da je čak i izvan kuće sposoban da trijumfuje i napravi džinovski korak ka zadržavanju statusa prvoligaša. Limon stiže očajan na revanš, misija deluje veoma komplikovanoi očekuje se da ćemo imati duel sa malo uvredljivog obima, vrlo krnji na sredini terena.

KOSTARIKA 1, PLEJ-AUT - REVANŠ MEČ

Sreda

05.00: (2,10) Sporting San Hose (3,20) Limon (3,45)

/prvi meč 1:0/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kostarikasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara