Brajan Ruiz (©AFP)
Brajan Ruiz (©AFP)

Kostarikanski klasik: Alahuelense juri pol-poziciju, Saprisa visi za plej-of

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.10.21. | 23:15

Apertura: U mečevima najtrofejnijih timova iz ove države Srednje Amerike dolazi veliki broj golova. Na osam vezanih duela bilo je četiri ili više pogodaka

Deportivo Saprisa, Alahuelense i Eredijano su najveći klubovi u Kostariki. Nazivaju se i velika trojka ove države Srednje Amerike sa 5.000.000 stanovnika. Ova tri kluba su osvojili 86 od 103 titula, a za vek trajanja najbolje lige Kostarike nikada nisu ispadali iz najboljeg društva.

Saprisa ima 36 kruna, a Alahuelense 30. Upravo će dva najveća kluba u ovoj državi noćas (03.00) da odmere snage na stadionu Alehandro Morera Soto u Alahueli u 19. kolu kostarikanske Aperture. Do kraja ligaškog dela šampionata ostala su još četiri kola. Eredijano je lider, ali Alahuelense ima šansu da makar na dan preuzme lidersku poziciju. Ima dva boda manje od trenutno najboljeg tima u Kostariki za koji igra nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Džon Ruiz.

Izabrane vesti

03.00: (2,25) Alahuelense (3,30) Saprisa (3,00)

Deportivo Saprisa je bila šampion Klausure ove godine. U novom šampionatu visi za plej-of. Trenutno je na četvrtom mestu, poslednjem koje donosi polufinale doigravanja, ali opasno prete Santos, Kartagines i Sporting San Hose.

Domaćin je u boljoj formi. Vezao je dve pobede, dok Saprisa ima tri uzastopna remija u prvenstvu. Prva zvezda Alahuelensea i najbolje lige Kostarike je veteran Brajan Ruiz, nekadašnji igrač Tventea, Fulama, lisabanskog Srportinga i brazilskog Santosa. Iako ima 36 godina i dalje je reprezentativac svoje zemlje. Vratio se prošle godine u otadžbinu i doneo titulu svom timu u Aperture 2020. U timu iz Alahuela igraju još nekoliko veterana kao što su Aleksis Gamboa i Panamac Gabrijel Tores. Protiv Saprise ne može da igra defanzivac Fernan Hose Feron Tristan koji je dobio crveni karton u proteklom kolu.

00.30: (1,90) Santos (3,40) Zeledon (3,80)

Najbolji igrač šampiona Klasure je Argentinac Marijano Tores, strelac pet golova ove sezone. Iskusni napadač je imao i četiri asistencije. Najpoznatiji fudbaler Deportivo Saprise je Kristijan Bolanjos. Veteran ima 37 godina, a promenio je mnogo klubova u Evropi, pre svega u Skandinaviji. Najdublji trag je ostavio u danskom Kopenhagenu, a branio je i boje i Odenzea i norveškog Starta. Bio je i internacionalac u MLS-u, u Vankuveru i u katarskoj Al Garafi.

Saprisa je imala više uspeha protiv današnjeg rivala u poslednje vreme. Krajem avgusta, Saprisa je dobila Alahuelense sa 4:2, a dva gola je delo Marijana Toresa. Ljuti kostarikanski rivali igraju mečeve na veliki broj golova. Na osam vezanih duela bilo je četiri ili više pogodaka.

--------------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------------------

KOSTARIKA 1, APERTURA – 19. KOLO

Subota

Gvadalupe ADR Hikaral u toku

Nedelja

00.30: (1,90) Santos (3,40) Zeledon (3,80)

03.00: (2,25) Alahuelense (3,30) Deportivo Saprisa (3,00)

22.00: (2,45) Kartagines (3,20) Eredijano (3,80)

Ponedeljak

02.00: (2,20) Sporting San Hose (3,25) Munisipal Gresija (3,15)

21.00: (2,70) Guanakasteka (3,05) San Karlos (2,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

KostarikaKostarika 1AlahuelenseDeportivo SaprisaBrajan Ruiz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara