Filip Kostić (©FC Juventus)
Filip Kostić (©FC Juventus)

Kostić sleteo u Torino: Svi detalji transfera u Juventus (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.08.22. | 11:30

Vreme je za ugovor karijere

Marljivo je radio, često bio i potcenjivan, ali je u Frankfurtu pokazao da je među najpouzdanijim spoljnim igračima današnjice. I sada je kao nagrada stigao ugovor karijere. Filip Kostić je sleteo u Torino kako bi potpisao ugovor za Juventus i u Italiji nastavio da juri trofeje.

Sa Ajntrahtom je osvojio Ligu Evrope, sa Juventusom će sigurno imati više prilika da obogati trofejnu vitrinu. Ipak stiže u klub naviknut na pobede, željan da se vrati na tron. Zato je ekipa i renovinara, mada ostaje pitanje da li je Juve jači ili slabiji nego prošle sezone.

Izabrane vesti

Kostić je svakako stigao da ga osnaži, a Stara dama će za tu privilegiju Ajntrahtu platiti 13.000.000 evra fiksno, a možda i još 4.000.000 u bonusima.

Sam igrač će dobiti platu od 3.000.000 evra, računajući tu i bonuse. I ugovor na tri godine.

Kostić će tako postati četvrto Juventusovog pojačanje ovog leta, pošto su prethodno kao slobodni igrači dovedeni Pol Pogba (odmah se povredio) i Anhel di Marija, dok je za Glejson Bremer Torinu plaćeno obeštećenje od 41.000.000 evra fiksno.

On je stigao kao zamena za Matijsa de Lihta, koji je prodat Bajernu za 67.000.000 evra. Klub su od bitnijih igrača napustili i Paulo Dibala, Đorđo Kjelini, Federiko Bernardeski. Lišili su se konačno plate Arona Remzija, Adrijen Rabio će verovatno u Mančester junajted...

Čekaju se još jedan špica, kao i centralni vezni. Za napad se pominju opcije poput Memfisa Depaja, Antonija Marsijala ili Arkadijuša Milika. Za vezu prvenstveno Leandro Paredes iz Pari Sen Žermena, kao skromnija, ne i jeftinija varijanta i Sasuolov Davide Fratezi...

Videćemo kako će to posložiti Masimilijano Alegri. Utisak je da je za sada najveće pojačanje oporavljeni Federiko Kjeza, koji bi u tandemu sa Di Marijom i Kostićem trebalo da loptama hrani Vlahovića.



tagovi

JuventusFilip KostićAjntraht FrankfurtLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara