Majkl Oliver i Mateo Kovačić (©Reuters)
Majkl Oliver i Mateo Kovačić (©Reuters)

Kovačića sačuvao sudija, Nevil i Volkot u neverici: Crveni karton, bez ikakve dileme! Ovo je ludost...

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.10.23. | 00:58

„Nagazio ga je na zglob“...

Ko dobije derbi – ne pravi veliku frku. Da u finišu Gabrijel Martineli uz pomoć Nejtana Akea nije sproveo loptu u mrežu i prekinuo osmogodišnji post Arsenala protiv Mančester Sitija, grmeli bi sa Emirejtsa. Sudija Majk Oliver je u prvom poluvremenu propustio priliku da isključi Matea Kovačića. Ne jednu, nego dve.

Hrvatski vezista je prvo otvorenim đonom startovao na Martina Edegora i dobro prošao. Zaradio je žuti karton, odluka nije bila preinačena. No, ubrzo je opet neoprezno startovao. U predelu zgloba je zakačio Deklana Rajsa i prošao nekažnjeno. Ne i neopaženo na Ostrvu, gde su skoro svi ujedinjeni pri stavu da je Mateo Kovačić morao meč ranije da završi.

Izabrane vesti

Nema te situacije koju Geri Nevil ne prokomentariše, dežurni kritičar svega i svakoga nije se bavio prvom situacijom kada je vlasniku četiri pehara Lige šampiona pokazan žuti karton, ali jeste narednom. Dilema ne postoji, glavni arbitar Majkl Oliver napravio je grešku. Progledao je kroz prste...

„Kovačić je imao sreće. Baš puno sreće. Sapleo je Rajsa, mislim da je trebalo da zaradi drugi žuti i isključenje. Šta to radi? Ovo je ludost“, rekao je Geri Nevil.

Geri Nevil nije bio naročito oštar. Bar ne onako kako ume da bude, ali zato jeste Teo Volkot. Ostao je zapanjen posle odluke sudije.

„Kada je sudija krenuo da gleda VAR snimak, bio sam uveren da će mu pokazati direktno isključenje. To nije bio lep start, nagazio ga je na zglob. Po meni je to crveni karton, i to bez ikakve dileme. Ne govorim to zato što sam igrao za Arsenal, zaista mislim da je trebalo da vidjemo drugačiju odluku sudije“, poručio je Teo Volkot.



tagovi

Mateo KovačićMajkl OliverGeri NevilTeo VolkotMančester SitiArsenalPremijer liga

Obaveštavaj me

Man. Siti
Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara