Krađa, skandal, sramota...

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.03.21. | 09:53

Portugalski mediji, očekivano, "plaču" za nepriznatim golom u 93. minut...

Portugalski mediji, razumljivo, teško su podneli remi svoje nacionalne selekcije sinoć u Beogradu. Em što su idoli nacije ispustili veliki 2:0 posle prvih 45 minuta, em što im je u sudijskoj nadoknadi poništen, utisak je, čist pogodak Kristijana Ronalda. Kada se te dve stvari saberu nema sumnje da je iza Portugalaca teška noć.

I o tome ponajbolje svedoče tekstovi iz tri tamošnja najpopularnija sportska lista - Rekord, A Bola i O Žogo.

Izabrane vesti

Na naslovnici Rekorda dominira veliki naslov preko cele strane - Roubo! Iliti krađa. Tu su izjave selektora Fernanda Santosa sa konferencije za štampu koji je kazao da mu se sudija izvinio zbog greške posle utakmice.

"Još na terenu mi je rekao da će pogledati snimak cele situacije i gotografije. Kazao je i da će nema se izviniti ukoliko se ispostavi da smo bili u pravu. Tako je i bilo. Izvinio nam se jer je uvideo grešku. Sudije su ljudi, prave greške, ali zato su tu VAR i gol-lajn tehnologija da ih ispravljaju. Nažalost, ovoga puta ih nije bilo".

Rekord na naslovnici piše i o bacanju kapitenske trake od strane od strane Ronalda, te prenosi neku vrstu njegovog izvinjenja naciji...

A Bola na udarnoj strani "plače" za VAR-om, igra se rečima VAR(GONHA) što u prevodu znači sramota. I ovaj list prenosi izjave Ronalda i selektora Santosa, ali se i pita zašto UEFA u ovako važnim utakmicama ignoriše video tehnologiju.

Ovaj list je napravio i svojevrsan kolaž "printskrinova" sa sajtova širom sveta koji situaciju iz 93. minuta karakterišu kao "skandaloznu".

O Žogo je bio najblaži. Na naslovnoj strani je noga Stefana Mitrovića koja izbacuje loptu iz gola i naslov (parafraza): Evo šta znači VAR! Tu je minimalna kritika na račun njihove reprezentacije koja dozvolila sebi da posle velikih 2:0 mora da juri pobedu...



tagovi

Kvalifikacije za SP 2022.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara