Milan Milanović u dresu omladinske reprezentacije Srbije (Foto: Starsport)
Milan Milanović u dresu omladinske reprezentacije Srbije (Foto: Starsport)

Kragujevčani posle pobede na Krovu dogovorili novo pojačanje: Milan Milanović u Radničkom

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.09.21. | 15:57

Iskusni defanzivac koji je profesionalnu karijeru počeo u moskovskoj Lokomotivi karijeru nastavlja u prestonici Šumadije

Kako je za Mozzart Sport potvrđeno iz kragujevačkog Radničkog, nekadašnji fudbaler Lokomotive, Palerma, Vičence, Sijene, Askolija i Pize Milan Milanović karijeru nastavlja na Čika Dači. Sa 30-godišnjim štoperom je potpisan ugovor, a Radnički od ozvaničenja saradnje deli samo papirologija.

Korpulentni defanzivac je već u Kragujevcu i uveliko trenira sa ekipom. Uskoro će, kada stigne potrebna dokumentacija iz Slovenije, gde je minule sezone branio boje Triglava, moći da pomogne novim saigračima i na terenu.

Izabrane vesti

Milanović je prve fudbalske korake napravio u fudbalskom klubu Ibar. Potom je zaigrao za Zemun, da bi posle godinu dana prešao u omladinski tim Crvene zvezde. Zadržao se samo jednu godinu, pre nego što se zaputio ka dalekoj Rusiji, gde ga je čekao ugovor sa Lokomotivom. Tri godine je proveo u Moskvi. Već u prvoj je izglasan od strane navijača za najboljeg igrača omladinskog tima, da bi u seniorsku konkurencij zakoračio 2010. godine, kada je obukao dres rezervnog tima Lokomotive u drugoj ligi. Na početku karijere u najvećoj zemlji sveta upoređivan je i sa Branislavom Ivanovićem, od kojeg je preuzeo dres sa brojem šest. Nije ipak uspeo da se nametne u prvom timu.

Kao slobodan igrač je otišao u Palermo. Potpisao je predugovor još u novembru 2010. godine, da bi u julu bio predstavljen u prvom timu. Ipak, otišao je na pozajmicu u Sijenu, jer Sicilijanci nisu bili spremni da ga registruju kao jednog od igrača van EU. Sijena ga je na kraju uplatila Lokomotivi 270.000 evra na ime trening kompenzacije, ali se posle samo šest meseci vratio na Renco Barberu. Tada je Palermo uplatio 1.500.000 evra na ime transfera.

Debitovao je u prvom timu 24. marta 2012. godine protiv Udinezea i proveo 90 minuta na terenu. Ipak, usledila je nova pozajmica u Vićenci, pa se na sezonu preselio i u Askolu. Napustio je Palermo pre četiri godine, posle 26 nastupa u prvom timu i pojačao Pizu. U Italiji je u više rangova odigrao 90 utakmica.

Napustio je Čizmu 2019. godine i zaigrao za banjalučki Željezničar, ali se posle 13 nastupa preselio u Triglav iz Kranja. Posle 26 nastupa, u januaru tekuće godine je postao slobodan igrač. Iza sebe ima i 18 nastupa u omladinskoj reprezentaciji Srbije. Karijeru nastavlja u Radničkom, pa će po prvi put zaigrati u Superligi Srbije.



tagovi

Milan MilanovićRadnički Kragujevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara