©Starsport
©Starsport

Kraj Lintine agonije protiv anemičnog Radničkog

Vreme čitanja: 4min | sub. 03.09.22. | 20:06

Novosadska Mladost prekinula seriju od šest uzastopnih poraza, njen trener tek u devetom pokušaju osvojio prvi bod ove sezone, a Nišlije još jednom razočarale svoje navijače, ovog puta potpuno beskrvnom partijom - 1:1 u premijernom meču 10. kola Mozzart Bet Superlige

Koliko rezultat u fudbalu može da bude varljiv, pokazuje ovonedeljni primer niškog Radničkog. Od Vojvodine je izgubio sa 3:0, protiv Mladosti GAT odigrao 1:1, a u Novom Sadu je odigrao neuporedivo bolje nego u premijernom meču 10. kola Mozzart Bet Superlige na svom Čairu. Protiv Vojvodine u gostima nekako ni ne računaš na bodove, ali se oni protiv novajlije u ligi, koji je u seriji od šest uzastopnih poraza, nekako podrazumevaju, a Radnički još može da bude i zadovoljan remijem, s obzirom na to koliko je lošu partiju prikazao. Krajnje anemičnu, uz govor tela za svaku kritiku.

Saša Mrkić stalno potencira naporan raspored i umor svojih igrača, čini se da je puno pogrešio što ekipu nije drastičnije osvežio u odnosu na prethodnu utakmicu. Na drugoj strani, Mladost je prekinula crni niz, a posebno njen trener Aleksandar Linta, koji je nakon dva poraza na klupi Radnika i šest kao kormilar Mladosti GAT, konačno osvojio prvi bod ove sezone.

Izabrane vesti

Sa ove utakmice još treba istaći strelce. Obojica bonusi, jedan bivši, drugi i dalje aktuelni igrač beogradskih večitih rivala, samo na pozajmici u Novom Sadu. Nikola Štulić je nastavio seriju, postigao sedmi gol u šampionatu i vratio se na deobu prvog mesta liste strelaca, Andrija Radulović je pogodio na drugom meču zaredom i najavljuje svoj uspon.

Odbrana Radničkog pokazala je hroničnu ranjivost već u trećem minutu, kada su gosti direktno iz auta stvorili šansu, ali je Jamkam u poslednjem trenutku blokirao udarac Katanića. Minut kasnije, Štulić je imao zicer na drugoj strani, izašao sam ispred Milojevića, koji mu je skratio ugao, ušao u šut i spasio već viđen pogodak. Takav početak najavio je uzbudljivu utakmicu, ali, sasvim suprotno, bila je to prava uspavanka za oko 400 gledalaca, dovoljno odanih Radničkom da su ignorisali TV prenos utakmice košarkaške reprezentacije sa Evropskog prvenstva.

Nišlije su imale posed, ali bez ideje kako da probiju dobar i pokretljiv blok koji su postavili gosti ispred svog gola, a Novosađani su par puta ozbiljno pripretili, u 18. minutu preko Milovanovića, posle centaršuta Arsića i u 31. minutu preko Sekulića iz daljine, ali je golman Stevanović bio na mestu.

Radnički je poveo u 34. minutu. Po pricnipu „kad ne znaš šta ćeš sa loptom, ti šutni na gol“, Nikola Štulić je pokušao sa nekih 18 metara levom nogom, izblokran je, ali mu se lopta vratila, a on je desnom, maltene iz kolena, ali hirurški precizno, pogodio donji desni ugao. Bacio se Milojević, ali je bio prekratak.

Međutim, radost Radničkog trajala je svega četiri minuta. Bila je to akcija Mladosti na ivici ofsajda, što je kasnije dugo proveravao VAR. Katanić je na levom krilu pobegao Jamkamu, centrirao po zemlji, druga stativa ostala je nebranjena, natrčao je Andrija Radulović i ponovo se upisao u listu strelaca.

Još više problema imao je Radnički u nastavku meča. Izgubio je čak i onu jalovu inicijativu, u jednom malo dužem periodu imao problem da uopšte dođe u posed lopte. No, ni Mladost nije bila previše ambiciozna u napadu, pripretio je Dimitrov u 50. minutu, pokušao da plasira sa oko 20 metara, lopta je prošla pored stative. Šansu utakmice da gostima donese ceo plen propustiuo je rezervista Popović u 74. minutu, povratnu loptu preacio je preko prečke iz odlične pozicije.

Paradigma lutanja Nišlija – trener Mrkić posle pola sata zamenio je novajliju Cvetkovića, koji je prethodno ušao sa klupe. Nije bilo tog poteza koji je ove večeri mogao da trgne domaću ekipu. Utakmica koja možda i određuje dalji tok sezone. Umesto priželjkivanog konačnog uzleta ka gornjem delu tabele, možda je ovo znak da Nišlije čeka borba za opstanak...

RADNIČKI – MLADOST GAT 1:1 (1:1)

/Štulić 34 – Radulović 38/

Niš. Stadion Čair.

Gledalaca: 400.

Sudija: Marko Ivković (Lajkovac).

Žuti kartoni: Stanković, Radulović (Mladost GAT).

RADNIČKI (4-2-3-1): Stevanović 6 – Aksentijević 6, Savić 6, Jamkam 6, Stojanović 6 – Marjanović 6, Pejović 6 (od 88. Stajić -) – Mesarović 5.5 (od 72. Dimić -), Jovanović 5,5, Petrov 5 (od 51. Cvetković 5, od 88. Ajdar -) – Štulić 6.

MLADOST GAT (4-1-4-1): Milojević 6 – Mandić 6 (od 81. Mijić -), Kovačević 6, Milovanović 6,5, Stanković 6 – Sekulić 6 – Dimitrov 6 (od 67. Maričić -), Arsić 6 (od 81. Ilić -), Radulović 6,5, Marušić 5,5 (od 56. Popović 6) – Katanić 6 (od 67. Mirosavljev -).

Igrač utakmice: Andrija Radulović (Mladost GAT) 6,5.

MOZZART BET SUPERLIGA, 10. KOLO

Subota

Radnički Niš - Mladost NS 1:1 (1:1)

/Štulić 34 - Radulović 38/

20.00: (2,45) Spartak (3,20) Napredak (3,00)

Nedelja

18.00: (10,5) Kolubara (5,70) Partizan (1,28)

18.00: (1,60) Vojvodina (3,80) Voždovac (6,00)

20.00: (1,23) Crvena zvezda (6,50) TSC (12,0)

Ponedeljak

16.00: (2,45) Radnički 1923 (3,10) Novi Pazar (3,10)

18.00: (2,25) Mladost Lučani (3,15) Javor (3,45)

18.00: (3,70) Radnik (3,40) Čukarički (2,05)



tagovi

Aleksandar LintaNikola Štulić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara