Kraj posle 11 godina: Rojsa čeka ugovor od 20.000.000 po godini; onim što nudi, Borusija mu govori da treba da ide

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.01.23. | 09:21

Milioneri očito spremni da se rastanu s kapitenom...

Al Nasr je najveći deo posla obavio kada je uspeo da ubedi Kristijana Ronalda da dođe u Rijad, međutim ambicije prebogatih vlasnika saudijskog kluba tu se ne završavaju. Oni žele da Portugalcu pridodaju još nekoliko svetskih zvezda.

Tokom prethodnih dana pojavila se informacija kako su stupili u ozbiljne pregovore sa kapitenom Borusije iz Dortmunda Markom Rojsom (33), a sada se spekuliše i sumom kojom ga mame. Bild navodi da se navodno radi o plati od 20.000.000 evra na godišnjem nivou.

Izabrane vesti

Gledano iz Ronaldove perspektive i njegovih 200.000.000 po sezoni, suma možda nije spektakularna, ali ako se u obzir uzmu Rojsove godine, sklonost povredama, odnosno da u Borusiji zarađuje 12.000.000 po godini (bruto), nema sumnje da se radi o ozbiljnom izazovu za nekadašnjeg nemačkog reprezentativca.

Pogotovo što je sve više stručnjaka koji procenjuju da njegovo telo više nije u stanju da podnosi vrhunske bundesligaške napore.

Podsetimo, Rojs je van terena još od oktobra. Imao je dva neuspela pokušaja da se vrati na teren, da bi ga na kraju ozbiljnija povreda članka definitivno izabacila iz konkurencije za Mundijal u Kataru.

Dortmund nije u potpunosti nezainteresovan za nastavak saradnje, međutim spreman je da mu ponudi daleko manji ugovor od aktuelnog koji bi pritom bio vezan za učinak i minute provedene na terenu.

"Ostalo mi je još samo šest meseci ugovora i naravno da moram da gledam unapred. Bilo bi pogrešno kada ne bih razmatrao opcije koje su preda mnom", kazao je Rojs.

U sličnom tonu govorio je i Markov agent Dirk Habel:

"Sasvim je normalno to što su drugi klubovi zainteresovani za igrača kao što je Rojs. On je oduvek isticao koliko mu je Borusija Dortmund važna, ali želi da nastavi sa bavljenjem fudbalom. Tako da je sasvim normalno da moramo da razmatramo i druge opcije".

Marko Rojs je u Dortmundu od 2012. godine. Odigrao je ukupno 368 utakmica u svim takmičenjima, postigao 156 i namestio 118 golova.


tagovi

Marko RojsZimski prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara