Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kraj velike ere: Bufon potvrdio da napušta Juventus

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.05.21. | 14:20

"Adio Juve", kaže čuveni golman

Došlo je vreme za "Adio". Iako je povezanost Juventusa i Đanluiđija Bufona delovala kao neraskidiva i večna, morala je u jednom momentu da se završi. Iskusni golman je dao intervju za beIN Sports i izjavio da će napustiti Staru damu po završetku sezone.

Izabrane vesti

"Moja budućnost je jasna i definisana. Prelepo i veoma dugačko iskustvo sa Juventusom definitivno će se završiti na kraju ove sezone", rekao je Bufon.

Šta čeka Bufona posle Juventusa?

"Ili ću prestati da igram fudbal ili ću naći situaciju koja me motiviše da igram ili imam drugačije životno iskustvo. Razmotriću sve opcije", rekao je Bufon. I tu verovatno ostavio mogućnost da ode u neku egzotičniju fudbalsku zemlju gde bi uzeo još neki novac pre kraja karijere.

Na taj način Bufon je rekao konačno zbogom svojoj najvećoj ljubavi. Điđi je u Juventus stigao 2001. godine i nastupao je za Staru damu do 2018. godine. Posle toga napravio je kratak izlet u Pari Sen Žermen, da bi se 2019. vratio u Torino i do sada odigrao 525 utakmica za crno-bele.

Jedan je od retkih koji su upisali preko 1000 nastupa u karijeri, a mnogi ga smatraju jednim od najvećih čuvara mreže koje je svet ikada imao. Neki i najvećim.

Karijeru je počeo davne 1995. godine. Sada je 2021, a Điđi još nije zvanično okačio rukavice o klin. Ali sa Juventusom je definitivno završio.

Na taj način se završava priča 43-godišnjeg Bufona i Stare dame.

On se vratio u julu u Juventus iz Pari Sen Žermena, ali mu ugovor ističe u junu i osvajač Svetskog prvenstva sa Italijom oseća da je vreme za rastanak.

"Osećam da sam dao sve Juventusu. Sve sam i dobio od njega i više od ovoga nije moglo. Dostigli smo kraj ciklusa i ispravno je da se sklonim da ne bih smetao".

Juventus se ove sezone muči, ostao je bez titule i bori se za plasman u Ligu šampiona. Trenutno je peti na tabeli sa bodom iza Napolija.

"Nedostaje nam kontinuiteta. Na kraju, izgubili smo dosta glupih bodova protiv manje jakih timova. To znači da tim mora da raste u vidu karaktera".

Kakvu saradnju ima sa Kristijanom Ronaldom?

"Odličan odnos imamo, veoma je prijatan prema meni. Postiže mnogo golova kao i uvek. Kao i prethodnih nekoliko godina. A individua dolazi do izražaja kada tim dostigne važne ciljeve".

Bufon je ove sezone imao tri utakmice u kojima nije primio gol i pomogao je Bjankonerima u finalu Kupa Italije što mu je poslednji meč u dresu Juventusa.

Sa 43 godine je rešio da je vreme za rastanak. Kakva živa legenda fudbala!


tagovi

Đanluiđi Bufon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara