Igrači Al Ahlija (©AFP)
Igrači Al Ahlija (©AFP)

Kraljevski melem za Al Ahlijeve rane

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.06.22. | 13:17

Egipat: Veliki derbi Kaira igra se večeras kada Zamalek stigne na megdan najtrofejnijem timu u zemlji

Fudbalske rane ni od čega ne zaceljuju brže nego od pobede nad najvećim rivalom. A Al Ahlijeve rane su duboke: 30. maja izgubio je u finalu Lige šampiona Afrike od Vidada iz Kazablanke, čime je propustio priliku da prvi put ostvari "het-trik" u najjačem kontinentalnom takmičenju i tako nanovo ispiše istoriju.

Poraz od Marokanaca indirektno je doveo do razlaza sa trenerom Pitsom Mosimaneom, i to na inicijativu južnoafričkog stručnjaka, pa čelnici Crvenih đavola imaju problem više za rešavanje.

Izabrane vesti

Zamalek, s druge strane, solidno gura u oba domaća takmičenja i veliki derbi dočekuje sa čela tabele. Međutim, razlika između lidera i najtrofejnijeg afričkog kluba iznosi svega četiri boda, s tim da komšije imaju tri utakmice manje i u slučaju trijumfa stekle bi psihološku prednost.

20.00: (1,70) Al Ahli (3,45) Zamalek (4,90)

Pored toga, poslednje Zamalekove pobede bile su na "mišiće", a u poslednjem meču pre ovog drugoligaša El Dahleju eliminisao je u Kupu tek posle produžetaka, pa bi se moglo reći da iskusni portugalski trener Žezualdo Fereira još nije složio ekipu po svom ukusu, iako je drugi mandat na klupi Kraljevića započeo još 8. marta. U prvom, 2015. podario je Zamaleku "duplu krunu", ali utisak je da će mu odbrana prošlosezonske titule biti jedan od najvećih izazova u bogatoj karijeri.

Neophodno je naglasiti da Zamalek nije slavio u kairskom derbiju od pretprošlog avgusta - usledila su tri poraza i remi - a prethodno odmeravanje bilo je jedno od najefikasnijih u 21. veku. U njemu je Al Ahli pobedio čak sa 5:3, i to kao gost.

EGIPAT 1 - ZAOSTALI MEČ 20. KOLA

Nedelja

20.00: (1,70) Al Ahli (3,45) Zamalek (4,90)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Egipat 1Al Ahli KairoZamalek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara