Kalum Hadson-Odoi (©Reuters)
Kalum Hadson-Odoi (©Reuters)

Kramarić i Lemar preskupi, Bajern pregovara sa Hadson Odoijem

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.10.20. | 21:20

Bavarci se okrenuli staroj želji

Nova povreda Liroja Sanea pauziraće do tri nedelje - primorala je Bajern da se dodatno aktivira na fudbalskoj pijaci. Doskorašnji fudbaler Mančester Sitija je još na Itihadu pokazao da je sklon povredama, baš kao i Kingsli Koman, zbog čega trener Bavaraca Hansi Flik ne želi da ulazi u aktuelnu sezonu sa samo trojicom krilnih fudbalera i pritom samo jednim pravim špicem, što je i istakao juče nakon meča Superkupa Nemačke sa Borusijom. 

Uprava prvaka Evrope istog dana je krenula u akciju. Kao grom iz vedra neba pojavila se informacija da Bavarci razmišljaju o pozajmici Tome Lemara, da bi nedugo na površinu isplivalo ime Andreja Kramarića. Međutim, nije ljudima iz Minhena dugo trebalo da saberu dva i dva i procene – neisplativo!

Izabrane vesti

Kako piše Bild, sportski direktor Bajerna Hasan Salihamidžić kontaktirao je ranije tokom nedelje Kramarićeve agente, ali se ubrzo predomislio i odustao od obaveznog otkupa. Jer, Hofenhajm je od samog starta istakao da hrvatskog reprezentativca neće pustiti za manje od 40.000.0000 evra. Previše za napadača koji je projektovan kao rezerva Robertu Levandovskom, procenili su u Bajernu, a ne treba zaboraviti ni da Kramarić ima 29 godina. 

Iz istog razloga minhenski klub je odustao i od Lemara, iako se ne navodi o kojoj se cifri radi. Možemo samo da pretpostavimo da cifra ne bi bila ništa manja nego u Kramarićevom slučaju, s obzirom da ga je Atletiko Madrid platio velikih 70.000.000 evra. 

Suočen sa ovakvom situacijom, Bajern se još jednom okrenuo Kalumu Hadson Odoiju i navodno već stupio u pregovore sa Čelsijem o mogućoj pozajmici. Engleski fudbaler je u zimskom prelaznom roku takođe bio meta Bavaraca i zapravo Salihamidžić nikada nije precrtao Odoija sa liste želja. Međutim, i Bild i Skaj Sport pišu da dogovora još uvek nema. Novinar Atletika dobro upućen u dešavanja na Stamford Bridžu, Simon Džonson, pisao je pre nedelju dana da bi krilni fudbaler do kraja prelaznog roka mogao da ode na pozajmicu, a čak ni Frenk Lampard nije odbacio tu mogućnost, istakavši da će uskoro doneti odluku. Do tada je Odoi na samo dve utakmice sakupio svega 11 minuta, ali je u međuvremenu startovao protiv Barnslija i Totenhema u Liga kupu, dok je protiv Vest Broma golom učestvovao u velikom rezultatskom povratku londonske ekipe. 

Koliko je svojim partijama uverio Lamparda da mu je mesto na Stamfrod Bridžu ostaje da vidimo u narednih pet dana koliko traje prelazni rok. Ne treba zaborativi da će mu tek sada biti znatno teže da se izbori za mesto u timu, jer će se Hakim Zijeh i Kristijan Pulišić uskoro u potpunosti oporaviti od povreda.


tagovi

Bajern MinhenKalum Hadson OdoiToma LemarAndrej Kramarić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara