Đanluka Lapadula (©Reuters)
Đanluka Lapadula (©Reuters)

Kreće bitka za Seriju A: Askoli u naletu, užasna forma Beneventa

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.05.22. | 13:56

Plej-of u italijanskoj Seriji B: Crno-beli osvojili 13 od mogućih 15 bodova, dok su Veštice zaređale s tri poraza pred večerašnji (20.30) meč na stadionu Del Duka. Pobednik ovog duela ide na Pizu u polufinalu

Leče i Kremoneze su izborili plasman u Seriju A, dok se šest ekipe bori u plej-ofu Serije B bori za jedno mesto u najvišem rangu italijanskog fudbala. Monca i Breša čekaju rivale u polufinalu. Doigravanje za promociju u elintni rang na Apeninina danas (20.30) otvaraju Askoli i Benevento, timovi koji su u ligaškom delu drugoligaškog karavana zauzeli šesto, odnosno sedmo mesto.

Igra se samo jedan meč. Ukoliko ne bude pobednika posle 90 minuta, igraće se produžeci i eventualno penali. Bolji iz ovog dvoboja odmeriće snage sa trećeoplasiranom Pizom. U polufinalnim dvobojima i finalu igraju se dva meča, a ako posle 180 minuta bude nerešeno, bolje plasiran tim u ligaškom delu sezone ide dalje.

Izabrane vesti

Trener Askolija Andrea Sotil je najavio ovaj meč kao “uradi ili smrt”. Radi se o nekadašnjem igraču Torina, Fjorentine, Atalante, Udinezea, Đenove i Katanije. Kao trener najveći trag je ostvario u Livornu, a vodio je i Kataniju, Peskaru i neka niželigaške timove. Crno-beli su u odličnoj formi, osvojili su 13 od 15 bodova u prethodnih pet kola.

20.30: (2,70) Askoli (3,25) Benevento (2,65)

Benevento je dugo bio kandidat za direktan ulazak u Seriju A, ali popularne Veštice su završile šampionat sa tri poraza, odnosno četiri u pet kola. Crveno-žuti su igrali u Seriji A pretprošle sezone. Igrali su atraktivan fudbal kada je na kormilu tima bio Pipo Inzagi. Prva zvezda Veštica je peruanski reprezentativac rođen u Italiji Đanluka Lapadula. On je ove sezone postigao 11 golova, četiri više od Roberta Insinjea, Andresa Telja i Frančeska Fortea.

Domaćini najveće nade polažu u Federika Dionisija, najboljeg strelca tima sa devet pogodaka. Iskusni napadač je imao i šest asistencija.

Sotil nema problema oko tima Askolija. Nema ni povređenih ni kažnjenih. U redovima Beneventa očekuje se da će Gabrijele Monsini i Frančesko Forte biti u konkurenciji za tim. Njih nije bilo na terenu od marta. Poljak Kamil Glik je nedavno zadobio povredu kuka, ali se očekuje da veteran bude u sastavu.

U međusobnim duelima Askolija i Beneventa ove sezone u Seriji B gostujući timovi su slavili i to sa identičnim rezultatom - 2:0. Kvota da će noćas da bude 2-3 gola je 1,95. Askoli u prethodnom šampionatu Serije B ima osam pobeda, šest remija i pet poraza na svom terenu, a zanimljivo, crno-beli su bili najbolji gosti u Seriji B sa čak 11 trijumfa.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

ITALIJA 2 – ČETVRTFINALE PLEJ-OFA (JEDAN MEČ)

Petak

20.30: (2,70) Askoli (3,25) Benevento (2,65)

Subota

18.00: (1,95) Breša (3,40) Peruđa (4,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Serija BItalija 2AskoliBenevento

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara