Igrači Leotara (©Facebook/Leotar)
Igrači Leotara (©Facebook/Leotar)

Kreće foto-finiš Premijer lige BiH: Leotarova meč lopta, rasterećeno u Mostaru i na Pecari

Vreme čitanja: 4min | sub. 14.05.22. | 12:45

Svaki bod dragocen pred kraj sezone

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Premijer liga Bosne i Hercegovine ulazi u samu završnicu, a do kraja su ostala još tri kola. Ova 31.runda takmičenja igra se u naredna tri dana, a foto finiš BiH šampionata startuje danas iz Trebinja, a igra se još u Mostaru i Širokom Brijegu.

Izabrane vesti

Malo po malo i Leotar dođe do meč lopte. Tim iz Trebinja je većinu sezone igrao po principu toplo - hladno, pa ni najbolji prognozeri nikada nisu bili načisto kada je Leotar u pitanju. Pre nekoliko kola bili su u nezavidnoj situaciji, te jednom nogom zagazili u niži rang, ali su se ipak trgnuli te sa dva vezana trijumfa došli u situaciju da dva kola pre kraja definitivno izbore opstanak u društvu najboljih. Svakako je ključna bila gostujuća pobeda u prošlom kolu u Bijeljini, čime su Radniku čekirali kartu za niži rang, a sebi dali vetar u leđa da pred svojim navijačima odahnu i proslave igranje u društvu najboljih i naredne sezone.

Pogotovo, što u Trebinje stiže još jedan davljenik, ekipa Rudara, kojoj bi poraz verovatno ostavio minimalne šanse za opstanak. Iako smo navikli od Leotara da je sve moguće i da se nikada ne može predosetiti njihov meč, važnost današnjeg susreta je ogromna, pa se očekuje prava invazija na gol gostiju.

Uz to, stadion Police će vrlo verovatno biti ispunjen do poslednjeg mjesta, što će takođe biti plus za domaću ekipu.

"Ovo je za nas finale ove sezone. Uspeli smo napraviti taj brejk u Bijeljini kojim smo se doveli u situaciju da možemo matematički osigurati opstanak. Svesni smo važnosti utakmice, daćemo maksimum svojih mogućnosti i nadam se pobediti. Mislim da zaslužujemo da igramo Premijer ligu", istakao je veznjak Leotara Marko Perišić.

15.00: (1,92) Leotar (3,25) Rudar Prijedor (4,00)

Rudar je u prošlom kolu imao priliku da dođe korak bliže opstanku u društvu najboljih, ali su na svom terenu remizirali sa direktnim konkurentom, ekipom Posušja, što ih je dovelo u neugodnu situaciju. I dalje su na pretposlednjem mestu tabele sa 26 bodova, četiri manje od današnjeg rivala, a tri manje od Slobode koja je na granici. Izvesno je da prijedorčane do kraja očekuje ogromna borba, ali bi današnji dobar rezultat, uz poraz Slobode, mogao dati dozu optimizma pred poslednja dva kola.

Sve u svemu, Rudar će nastojati da ostane neporažen jer bi i dalje bio u igri, ali bi poraz još više udaljio premijerligaški fudbal naredne sezone.

"Naš cilj je opstanak, i mi igrači smo održali sastanak na kojem smo se složili da moramo dati i zadnji atom snage da se to ostvari, jer bez borbe i davanja svega od sebe u svakom meču, taj cilj se i ne može ostvariti", naglasio je defanzivac Rudara Rijad Sadiku.

17.00: (2,25) Velež (3,10) Tuzla Siti (3,20)

Velež već odavno prvenstvo igra rasterećeno. Sav fokus je na osvajanju Kupa Bosne i Hercegovine, ali daleko od toga da Rođeni šetkaju po terenu. Najbolje se to moglo videti u prošlom kolu, gde su uspeli ostati neporaženi protiv novog šampiona, komšijskog Zrinjskog. Feđa Dudić ima jako potentan tim i to znaju svi u BiH, tako da su kadar nositi se sa svakom ekipom u ligi. S obzirom da je finale Kupa na rasporedu u četvrtak (19. maja), verovatno će i Feđa Dudić odmarati ključne igrače, ali bez obzira na to, može se očekivati napadački fudbal od strane domaćina.

U Tuzla Sitiju slave Evropu. Izboreno je to u prošlom kolu, a ujedno to je i najveći uspeh u istoriji kluba koji već četvrtu godinu igra u društvu najboljih. Da ne bi ništa prepuštali slučaju, juče su i imenovali novog trenera, pa će Husrefa Musemića naslediti Dragan Jović. Iskusno i provereno trenersko ime kako u Bosni i Hercegovini tako i u inostranstvu, pa je jasno da su se već počele sklapati kockice za evropske utakmice. Roster kakav posjeduje tim Tuzla Sitija definitivno je jedan od najboljih u ligi, a kada se uz to doda motivisanost pred Evropu i dokazivanje novom šefu struke, za očekivati je fudbalsku lepoticu na stadionu Rođeni.

17.00: (3,10) Široki Brijeg (3,00) Sarajevo (2,35)

Široki Brijeg je ekipa koja nema ama baš nikakav rezultatski imperativ do kraja. Jasno je da će sezonu okončati na sredini tabele, a ove utakmice poslužiće kao sklapanje kockica za narednu sezonu, gde će cilj biti izlazak u Evropu. Samim tim, imenovan je i novi trener, iskusni Ivica Barbarić, koji će preostali deo prvenstva iskoristiti da stekne uvid u sve vrline i mane koju trenutni tim poseduje. Široki se ne može pohvaliti ni dobrom formom, a današnji susret protiv uzdrmanog Sarajeva mogao bi promeniti te stvari. Iako je u početku sezone delovalo da je Sarajevo konačno na stabilnim nogama, u poslednje vreme su se stvari znatno promenile.

Na koncu, otišao je trener Aleksandar Vasoski, a sve u cilju šok terapije pred finale Kupa, koje je jedina šansa za izlazak u Evropu. Stigao je večiti vatrogasac Dženan Ušćuplić kojem će ovo biti još jedan debi na klupi prvog tima. On je i prošle sezone ekipu predvodio u finalu Kupa, nakon smene Vinka Marinovića i uspeo da se okiti medaljom. Isti scenario bordo tim očekuje i ove sezone, a utakmica na Pecari biće idealna prilika da v.d. trenera jasno vidi šta i kako treba promeniti.

BIH 1 - 31. KOLO

Subota

15.00: (1,92) Leotar (3,25) Rudar Prijedor (4,00)

17.00: (3,10) Široki Brijeg (3,00) Sarajevo (2,35)

17.00: (2,25) Velež (3,10) Tuzla Siti (3,20)

Nedelja

15.00: (3,30) Sloboda (3,00) Borac (2,25)

17.00: (3,90) Posušje (3,70) Zrinjski (1,73)

Ponedeljak

19.21: Željezničar - Radnik

*** kvote su podložne promenama



tagovi

ex-Yu fudbalEX-YU ligeBiH 1LeotarRudar PrijedorVeležTuzla SitiSarajevo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara