Kreće Liga 1: "Arapski" klubovi protiv svih, Amazon krojio prelazni rok, Mbape dokazuje da je veliki

Vreme čitanja: 12min | pet. 06.08.21. | 11:58

Aktuelni šampion Francuske, Lil, ne spada u red najozbiljnijih favorita za titulu. Pari Sen Žermen je za nekoliko svetskih zvezda ispred svih, Monako i Olimpik Marselj mu prete, Nica potencijalno iznenađenje iz senke

Novac igra ogromnu ulogu u modernom fudbalu, ali utisak je da nikada pre nije igrao toliko veliku, kao uoči nove sezone francuskog šampionata. Liga 1 počinje ovog petka od 21.00 časova utakmicom Monaka i Nanta, a neki utisak je da će cela Francuska da navija protiv klubova sa arapskim kapitalom. Gotovo izvesno dovoljnim da se trofej posle godinu dana vrati u Pariz.

Čitav šampionat je imao veoma neprijatnu uvertiru, a tiče se direktno finansija. Nastala je totalana ludnica oko televizijskih prava, odnosno toga da li će njih da otkupi Amazon ili ne. Posle čitavog fijaska sa Superligom Evrope američka kompanija je bila oprezna oko toga da li da ulaže novac u fudbal ili ne. Konačnu odluku doneli su tek u četvrtak, dan pre početka lige, kada su zvanično saopštili da će njihovi korisnici moći da gledaju prenose Lige 1.

Izabrane vesti

Kako bi privukli američke gledaoce, obezbedili su da stručni konsultant i komentator bude verovatno najpoznatiji francuski fudbaler u Sjedinjenim Američkim Državama, Tijeri Anri. Potpisivanjem tog ugovora nekadašnji napadač Arsenala i Njujork Red Bulsa, a kasnije trener Monaka i Montreala, praktično je svima potvrdio da ga ove godine nećemo gledati u nekoj značajnijoj ulozi u evropskom fudbalu.

Subota, 21.00: (9,00) Troa (5,20) PSŽ (1,33)

Međutim, kako je sve ovo sa Amazonom pogodilo francuske prvoligaše? Od potpisivanja ugovora u ogromnoj meri je zavisila konstrukcija budžeta gotovo svih klubova za novu sezonu, pogotovo posle sezone koja se igrala pred praznim tribinama zbog pandemije koronavirusa. Zato je većina i čekala sa angažovanjem pojačanja, pa smo gledali relativno miran prelazni rok.

To naravno ne važi za ubedljivo najbogatiji tim u Francuskoj, Pari Sen Žermen, koji se finansira direktno iz katarskog fonda. Posle neuspešne sezone u kojoj su završili drugi u Ligi 1 i ponovo ostali bez trofeja u Ligi šampiona, Sveci su napravili još jači tim, pa su sada pravi mali galaktikosi.

Ašraf Hakimi je plaćen Interu 60.000.000 evra i najskuplji je igrač u Ligi 1 ove sezone. Zatim je otkupljen Danilo Pereira iz Porta za 16.000.000 evra, a Parižani su bez obeštećenja, ali za ogromne plate, doveli i najboljeg italijanskog golmana Đanluiđija Donarumu, Žoržinja Vajnalduma i Serhija Ramosa.

Jedna od najvećih zvezda prelaznog roka bio je Donaruma. Od kako je bilo jasno da neće da produži ugovor sa Milanom spekulisalo se o njegovoj novoj destinaciji. Sjajni golman je odabrao Pariz, a Sveci su ga maksimalno ispoštovali posle Evropskog prvenstva i dozvolili su mu da čitavih mesec dana provede na odmoru. Ekipi se pridružio tek u četvrtak, kada su ga Marko Verati i drugi novi saigrači upoznali sa klupskim prostorijama. Uostalom, golmanu je najmanje vremena potrebno da se uklopi u ekipu i njene taktičke zamisli, tako da je treneru Maurisiju Poketinu najvažnije bilo da se on dobro odmori posle osvajanja kontinentalnog šampionata sa Azurima i psihički pripremi za novu sezonu.

Pored svih pojačanja, i dalje se naviše u Parizu očekuje od napadačkog tandema Nejmar - Kilijan Mbape. Mnogi stručnjaci u Francuskoj očekuju da će baš Mbape ove godine da dokaže zašto za njega svi govore da je predvodnik nove generacije fudbalera i najtalentovaniji mladi igrač, odnosno jedini dostojni naslednik Lionela Mesija i Kristijana Ronalda. Nije on toliko cenjen zbog farbanja kose u roze i velikog broja pratilaca na Instagramu, već uprkos tome.

Superbrzi napadač je već osvojio mnogo trofeja, sa Monakom, PSŽ i reprezentacijom Francuske, iako mu je tek 22 godine. Još dok se probijao u prvi tim Kneževa planeta se divila njegovoj radnoj etici i vrtoglavom napretku. Prošle sezone je Mbape na 47 utakmica postigao 42 gola i zabeležio 11 asistencija, ali slaba vajda od te statistike kada je ostao bez trofeja. Uz to, iza sebe ima izuzetno traumatično leto i neuspešno Evropsko prvenstvo.

Svi su očekivali da će Mbape da predvodi Francusku do kontinentalnog trona, da tako objedini krunu sa onom svetskom osvojenom 2018. godine u Rusiji, a čak mu je i selektor Didije Dešan dao potpunu slobodu. Međutim, nije sve išlo po planu, ušao je i u sukob sa pojedinim starijim reprezentativcima, što je izbilo u javnost. Na sve to se nadovezao i veliki broj neiskorišnjenih prilika na samom turniru i kao završni udarac promašen jedanaesterac u osmini finala protiv Švajcarske, koji je direktno eliminisao Galske petlove sa turnira. Sada je prilika za Mbapea da dokaže da je stvarno šampion, da zaboravi na društvene mreže i potpuno se posveti fudbalu, a ako se pokaže kao lider i vrati trofeje u Pariz, konačno će poređenja sa Mesijem i Ronaldom imati osnova.

Nejmar i Kilijan Mbape (©Reuters)Nejmar i Kilijan Mbape (©Reuters)

Drugi klub koji takođe živi od arapskog novca i protiv kojeg će navijati Francuzi je novi prvoligaš Troa. Njegov vlasnik je od septembra prošle godine Siti fudbalska grupa, odnosno fondacija iz Abu Dabija koja „drži“ i Mančester Siti, Njujork Siti, Melburn Siti, Đironu, Montevideo Siti… Neće Troa, barem za sada, dodati ono Siti uz ime, ali je zamišljeno da bude razvojni tim Građana iz Mančestera, u kojem će se u budućnosti kaliti mlađi fudbaleri projektovani za prvi tim.

Za to je neophodno da se Troa prvo stabilizuje u Ligi 1, odnosno da se ne bori za opstanak. U tu svrhu je već uloženo više od 15.000.000 evra, kupljeni su igrači poput Metinja (Fluminense), Mame Baldea (Dižon), Mikole Kuhareviča (Ruh iz Lavova)… Trebalo bi da bude dovoljno za sezonu bez mnogo stresa.

Aktuelni prvak Francuske Lil nema luksuz da zavuče ruku u arapsku kasu i tako popuni budžet. Uspeo je da priredi senzaciju prošle godine i skine PSŽ sa trona, ali to mu nije donelo neki ogroman novac, koji će verovatno da zaradi od UEFA igranjem u Ligi šampiona.

Zato je Lil rasprodao dobar deo šampionskog sastava. Bubakari Sumare je prešao u Lester, Majk Manjan u Milan, a Adama Sumaoro u Bolonju. Ukupno se u kasu slilo nešto manje od 40.000.000 evra, a potrošeno je samo 7.000.000, na Amadu Onanu iz nemačkog drugoligaša Hamburga.

Dakle, Lil je slabiji nego prošle sezone, u kojoj je u ogromnoj meri zavisio od raspoloženja 36-godišnjeg Buraka Jilmaza. Iskusni Turčin je odigrao sezonu života, ali veoma je mala šansa da će uspeti to da ponovi i ove godine. Superkup Francuske, koji je prošlog vikenda osvojio Lil pobedom nad rezervnim timom PSŽ-a sa 1:0 verovatno će da bude poslednji trofej koji će u skorije vreme da uđe u klupsku vitrinu.

21.00: (1,55) Monako (4,10) Nant (6,00)

Ne samo da je Lil slabiji, nego je i konkurencija jača. Pored Parižana, jači tim imaju i Olimpik Marselj, Nica, Monako i Olimpik Lion. Krenimo redom od onog od kojeg se najmanje očekuje - Nice.

Devetoplasirani tim iz prošle sezone je izvrnuo džak sa novcem i potpuno ga istresao. Potrošio je više od 35.000.000 evra, angažovao je Žan-Kler Todiba iz Barselone, Kalvina Stengsa iz AZ Alkmara, Marija Leminu iz Sautemptona, pa i Džastina Klajverta iz Rome… Jasno je da su to pojačanja sa kojima Nica namerava da napadne plasman u Ligu šampiona, odnosno neku od prve tri pozicije.

Na klupi sedi prošlogodišnji čudotvorac Kristof Galtje, koji je posle titule napustio Lil i preuzeo ovog leta Nicu. Procenio je 54-godišnji stručnjak da je sa prethodnim klubom dostigao vrhunac, promenio je posle četiri sezone sredinu i ekspresno se dohvatio novog projekta. Prema pisanju L‘Ekipa, Nica je za njegovo obeštećenje platila Lilu 4.000.000 evra.

Olimpik Marselj je prošle sezone bio peti i sada će igrati u Ligi Evrope. Američki biznismen Frenk Mekort nije bio zadovoljan tim rezultatom i uložio je ogromna sredstva tokom leta. Doveo je Horheu Sampoliju Žersona iz Flamenga za 25.000.000 evra, Leonarda Balerdija iz Borusije Dortmund za 11.000.000 evra i Luana Peresa za 4.500.000. Olimpik međutim ima problem sa nagomilanim igračima, ne uspeva da se reši svih kojih želi, a među kojima je i naš Nemanja Radonjić.

Zbog svega toga, kako pišu lokalni mediji, stvorila se gužva i loša atmosfera u svlačionici. U takvim uslovima Marselj možda ne spada baš u najuži krug favorita, ali svakako će biti negde pri vrhu.

Kao jedini klub koji je sposoban da se odistinski potuče sa Parižanima, barem po predsezonskim prognozama, je Monako.

Niko Kovač (©Reuters)Niko Kovač (©Reuters)

Kneževi su prodali Bendžamina Henriksa u Lajpcig za 15.000.000 evra, tako su obezbedili sredstva za kupovinu perspektivnog Majrona Boadua iz AZ Alkmara za 17.000.000 evra. Stigao je i Žean Lukas iz Liona, a pozajmljen je od Bajerna Aleksander Nibel. Na klupi sedi hrvatski stručnjak Niko Kovač, koji se već dokazao u Nemačkoj i Francuskoj.

Znamo kakvi igrači igraju za Pari Sen Žermen. Već su imali mnogo velikih zvezda, a sada ih je tu još više. Oni hoće da budu šampioni, ali kao što znate, fudbal se igra na terenu i tu istina leži. Ja sam veoma ambiciozan, moj tim i klub su takođe. Videćemo. PSŽ je najveći tim u Ligi 1, a svima je cilj da ga pobede. Znamo da je teško, nismo glupi. Nećemo zato da kažemo da nam je obaveza da budemo prvi. Bićemo zadovoljni ako ponovimo prošlogodišnji uspeh. Nije lako biti treći, tu su Lion, Marselj, Lil, Ren, Nica… Svi oni će probati da budu tu, da se bore za Ligu šampiona. PSŽ je najveći favorit, a mi ostali ćemo da probamo da ih osujetimo“, objasnio je Kovač.

Nekada nedodirljivi Olimpik Lion ostao je prošle sezone bez Lige šampiona u poslednjem kolu. Ovog leta su napustili Lavove Joakim Andersen, Žean Lukas i zvezda tima Memfis Depaj. Iako je u kasu došlo oko 25.000.000 evra, Lion nije potrošio još ni dinar na obeštećenja. Angažovani su za sada samo Enrike iz Vasko da Game i Damijen Da Silva. Verovatno se čekalo na Amazonov posao.

Nije Lion jedini tim koji još uvek nije (još uvek) trošio novac. Oni timovi sa sredine tabele su uglavnom štedeli i gledali kako da rasterete plate, poput Sent Etjena, Anžea, Remsa, Monpeljea i Meca. Pa i novog prvoligaša Klermona. Ovakva transfer politika verovatno je najmanje čudna za Mec, koji se tradicionalno oslanja na svoju omladinsku školu i retko kupuje igrače sa strane. Renomiranu školu bordo tima prošli su svojevremeno Rober Pires, Emanuel Adebajor, Papis Sise, Frank Riberi, Miralem Pjanić, Luj Saha, Silvan Viltor… Poslednjih godina je međutim malo stala produkcija, mada je i sada Mecov tim jedan od najmlađih u Ligi 1, sa prosečnim uzrastom 24,1 godina. Mlađe su samo ekipe Olimpik Marselja, Nice, Sent Etjena i Monaka.

Francuski klubovi su se i ovog leta opredelili za angažovanje inostranih igrača. Nekako, najviše su kupovali Holanđane. Monako je doveo Boadua, PSŽ Vajnalduma, a Nica je pozajmila Klajverta. Pored njih, tradicionalno su dolazili Brazilci i Afrikanci. Ukupno 303 igrača u Ligi 1 nemaju francuski pasoš, što je više od 50 odsto lige. Najviše je Senegalaca, 25, a zatim dalje idu Brazil (24), Mali (17) i Alžir (15).

Predrag Rajković protiv PSŽ-a (©Reuters)Predrag Rajković protiv PSŽ-a (©Reuters)

Srbija trenutno ima šestoricu predstavnika, mada je taj broj varljiv. Predrag Rajković je siguran u Remsu, Strahinja Pavlović bi ove sezone trebalo konačno da dobije šansu u Monaku, a Mihailo Ristić je standardan prvotimac Monpeljea. Njegov saigrač je Petar Škuletić, koji uglavnom ima ulogu rezerviste i neće biti iznenađenje ukoliko ovog leta promeni sredinu. Nemanja Radonjić će takođe gotovo sigurno da napusti Olimpik Marselj, a vrlo verovatno i Francusku. Od srpskih igrača tu je još i Denis Petrić, rezervni golman Nanta.

Kao i prošle sezone, ponovo će dva najslabija tima da se presele u Ligu 2, dok će treći najslabiji da igra baraž za opstanak protiv najboljeg tima iz plej-ofa druge lige. Gledaćemo ponovo 38 kola u francuskoj eliti, odnosno dvokružni sistem. Neće biti iznenađenje ukoliko ovog puta ne budemo čekali do poslednjeg meča na proglašenje šampiona, mada svakako nećemo navijati za takav scenario. Sigurni smo da se većina ne bi bunila kada bi se ponovila prošla sezona.

LETNJI PRELAZNI ROK U LIGI 1

LIL

Došli

Amadu Onana (Hamburg) 7.000.000 evra

Otišli

Bubakari Sumare (Lester) 20.000.000

Majk Manjan (Milan) 13.000.000

Rominige Kuame (Troa) 2.500.000

Adama Sumaoro (Bolonja) 2.500.000

Erve Kofi (Šarlroa) 500.000

Abu Uatara (Valensijan) bez obeštećenja

Skoti Sadžute (Luven) bez obeštećenja

PSŽ

Došli

Ahraf Hakimi (Inter) 60.000.000

Danilo Pereira (Porto) 16.000.000

Đanluiđi Donaruma (Milan) bez obeštećenja

Žoržinjo Vajnaldum (Liverpul)bez obeštećenja

Serhio Ramos (Real Madrid) bez obeštećenja

Otišli

Mičel Beker (Bajer Leverkuzen) 7.00.000

Kajs Ruiz-Atil (Barselona B) bez obeštećenja

Alfons Areola (Vest Hem) pozajmica

MONAKO

Došli

Majron Boadu (AZ Alkmar) 17.000.000

Žean Lukas (Olimpik Lion) 11.000.000

Ismail Jakobs (Keln) 6.500.000

Aleksander Nibel (Bajern) pozajmica

Otišli

Bendžamin Henriks (Lajpcig) 15.000.000

Fode Balo-Ture (Milan) 5.000.000

Henri Onjekuru (Olimpijakos) 4.500.000

Žil Dijas (Benfika) 1.500.000

Stevan Jovetić (Herta) bez obeštećenja

Žan-Ude Aholu (Strazbur) pozajmica

Jusuf Ait Benaser – istekao ugovor

OLIMPIK LION

Došli

Enrike (Vasko da Gama) bez obeštećenja

Damijen Da Silva (Ren) bez obeštećenja

Otišli

Joakim Andersen (Kristal Palas) 17.500.000

Žean Lukas (Monako) 11.000.000

Melvin Bard (Nica) 3.000.000

Memfis Depaj (Barselona) bez obeštećenja

Đamel Edin Benlamri (Katar) bez obeštećenja

Jaja Sumare (Dižon) pozajmica

Jusuf Kone (Troa) pozajmica

OLIMPIK MARSELJ

Došli

Žerson (Flamengo) 25.000.000

Leonardo Balerdi (Borusija Dortmund) 11.000.000

Luan Peres (Sanos) 4.500.000

Konrad de la Fuente (Barselona B) 3.000.000

Pau Lopez (Roma) pozajmica

Čengiz Under (Roma) pozajmica

Bilal Nadir (Nica) bez obeštećenja

Mateo Genduzi (Arsenal) pozajmica

Vilijam Saliba (Arsenal) pozajmica

Otišli

Maksim Lopez (Sasuolo) 2.000.000

Hiroki Sakai (Urava) 1.500.000

Kristofer Rošija (Dižon) bez obeštećenja

Florijan Tuvan (Tigres) bez obeštećenja

Kevin Strotman (Kaljari) pozajmica

Juto Nagatomo – istekao ugovor

Joan Pele – istekao ugovor

Valeri Žerman – istekao ugovor

REN

Došli

Loik Bade (Lens) 17.000.000

Kamaldin Sulemana (Nordsjiland) 15.000.000

Birgen Meling (Nim) 3.000.000

Otišli

Džordan Sibačo (Jang Bojs) 2.500.000

Lilijan Brasije (Brest) 2.000.000

Saša Boj (Galatasaraj) 1.000.000

Damijen Da Silva (Olimpik Lion) bez obeštećenja

Jan Gboho (Vitese) pozajmica

LENS

Došli

Gael Kakuta (Amijen) 5.000.000

Deiver Mačado (Tuluz) 1.800.000

Vilker Farinjez (Miljonarios) 1.500.000

Vesli Said (Tuluz) bez obeštećenja

Kristofer Vu (Nansi) bez obeštećenja

Otišli

Loik Bade (Ren) 17.000.000

Šeik Traore (Dižon) bez obeštećenja

Tomas Vinsensini (Bastija) bez obeštećenja

Toni Murisio (Sošo) bez obeštećenja

Bubakar Kamara (La Man) pozajmica

MONPELJE

Došli

Tuler (Flamengo) pozajmica

Mamadu Sako (Kristal Palas) bez obeštećenja

Leo Leroj (Šatero) bez obeštećenja

Otišli

Kigan Doli (Kajzer Čifs) bez obeštećenja

Bastijan Badu (Le Man) bez obeštećenja

Damijen Le Talek (AEK Atina) bez obeštećenja

Danijel Kongre (Dižon) bez obeštećenja

Il-Lok Jun (Ulsan) bez obeštećenja

Kilijan Kajbue (Bastija) bez obeštećenja

Klermen Vidal (Ajačio) pozajmica

NICA

Došli

Kalvin Stengs (AZ Alkmar) 15.000.000

Žan-Kler Todibo (Barselona) 8.500.000

Pablo Rosario (PSV Ajndhoven) 6.000.000

Mario Lemina (Sautempton) 5.500.000

Melvin Bard (Olimpik Lion) 3.000.000

Žan N‘Gesan (Abidžan) bez obeštećenja

Džastin Klajvert (Roma) pozajmica

Otišli

Vilan Siprijen (Parma) 6.700.000

Stenli Nsoki (Klub Briž) 6.500.000

Pjer Le Melu (Norič) 6.000.000

Rasin Koli (Estoril) bez obeštećenja

Ibrahim Sise (Le Man) pozajmica

Edi Pelmar (Bazel) pozajmica

MEC

Došli

Amin Basi (Nansi) bez obeštećenja

Sofijan Alakuč (Nim) bez obeštećenja

Leni Džozef (Le Puj) bez obeštećenja

Otišli

Viktorijen Angban (Soči) 4.100.000

Metju Kašbah (Serang) pozajmica

Amadu Ndiaje (Le Man) pozajmica

Tijeri Ambroz (Ostende) bez obeštećenja

SENT ETJEN

Došli

/

Otišli

Džesi Mulan (Troa) bez obeštećenja

Metju Debuši – istekao ugovor

BORDO

Došli

Isuf Sisoko (Derbi Akademija) 300.000

Gideon Mensah (Salcburg) pozajmica

Rikardo Mangas (Boavista) pozajmica

Otišli

Tomas Karik (Selta B) bez obeštećenja

Jusuf Sabali (Betis) bez obeštećenja

Over Mandanda (Sent Prist) bez obeštećenja

Vukašin Jovanović – istekao ugovor

Hatem Ben Arfa – istekao ugovor

Maksim Punđe – istekao ugovor

Nikolas de Previlj – istekao ugovor

ANŽE

Došli

Batista Mendi (Nant) bez obeštećenja

Azedin Unahi (Avranše) bez obeštećenja

Otišli

Rajan Ait Nuri (Vulverhempton) 11.100.000

Lasana Kulibali (Salernitana) bez obeštećenja

Ludovik Burelj (Red Star) bez obeštećenja

Lois Dioni (Crvena zvezda) pozajmica

Tomas Ture – istekao ugovor

REMS

Došli

Nikolas Peneto (Šarlroa) bez obeštećenja

Endrju Graviljon (Inter) pozajmica

Otišli

Bulaje Dia (Viljareal) 12.000.000

Dario Marešić (LASK) pozajmica

STRAZBUR

Došli

Kerol Fila (Lehija) 1.500.000

Kevin Gameiro (Valensija) bez obeštećenja

Lukas Perin (Marselj) pozajmica

Žan-Ude Aholu (Monako) pozajmica

Otišli

Mohamed Simakan (Lajpcig) 15.000.000

Stefan Mitrović (Hetafe) 1.000.000

Idris Sadi (Bastija) bez obeštećenja

Kevin Zohi (Vizela) bez obeštećenja

Lionel Kerol (Kajseri) bez obeštećenja

Dupleks Čamba (Sonderjiske) bez obeštećenja

Lamin Kone – istekao ugovor

LORIJAN

Došli

Igor Silva (Osijek) 2.000.000

Otišl

Frenklin Vađa (Kaen) bez obeštećenja

Umut Bozok (Kasimpaša) pozajmica

Metju Sunije – istekao ugovor

Žonatan Delaplas – istekao ugovor

BREST

Došli

Lilijan Brasije (Ren) 2.000.000

Žer Uronen (Genk) 1.000.000

Otišli

Roman Pero (Sautempton) 12.000.000

Eriberto Tavares (Famalikao) 1.200.000

Gaetan Šarbonije (Okser) bez obeštećenja

Feris N‘Goma (Šatero) bez obeštećenja

NANT

Došli

Alban Lafont (Fjorentina) 7.500.000

Remi Dešan (Šarlroa) bez obeštećenja

Vilan Siprijen (Parma) pozajmica

Otišli

Imran Luza (Votford) 10.000.000

Lukas Evangelista (Bragantino) 1.600.000

Eli Juan (Sent Galen) 500.000

Batista Mendi (Anže) bez obeštećenja

Tomas Bazila (Ostende) bez obeštećenja

TROA

Došli

Metinjo (Fluminense) 5.000.000

Mama Balde (Dižon) 3.500.000

Reno Ripar (Nim) 3.300.000

Rominige Kuame (Lil) 2.500.000

Mikola Kuharevič (Ruh Lavov) 300.000

Jaser Larusi (Liverpul) bez obeštećenja

Otišli

Ston Mambo (Orlean) bez obeštećenja

Maksim Bertelm (Gengan) bez obeštećenja

KLERMON

Došli

Elbasan Rašani (Erzrum) bez obeštećenja

Čem Turkmen (Bajer Leverkuzen) bez obeštećenja

Arijal Mendi (Servet) bez obeštećenja

Salis Abdul Samed (Abidžan) bez obeštećenja

Otišli

Blankson Anof (Esperanž) bez obeštećenja

David Gomis (Pau) bez obeštećenja

Prognozirajte osvajača Lige 1 uz Mozzart

FRANCUSKA 1 – 1. KOLO

Petak

21.00: (1,55) Monako (4,10) Nant (6,00)

Subota

17.00: (1,40) Olimpik Lion (4,80) Brest (7,75)

21.00: (9,00) Troa (5,20) PSŽ (1,33)

Nedelja

13.00: (2,10) Ren (3,35) Lens (3,60)

15.00: (2,25) Bordo (3,20) Klermon (3,35)

15.00: (1,93) Nica (3,45) Rems (4,10)

15.00: (2,35) Sent Etjen (3,30) Lorijan (3,05)

15.00: (2,10) Strazbur (3,20) Anže (3,80)

17.00: (4,70) Mec (3,40) Lil (1,83)

20.45: (3,00) Monpelje (3,30) Olimpik Marselj (2,40)

***Kvote su podložne promenama

***Tabela Lige 1 na kraju sezone 2020/21***


tagovi

Liga 1Francuska Liga 1Pari Sen ŽermenLilMonakoMarselj

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara