Andre Pjer Žinjak (©AFP)
Andre Pjer Žinjak (©AFP)

Kreće meksički plej-of: Žinjak u formi, Tigrovi kreću u napad na titulu

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.10.22. | 23:10

Apertura: Tigres noćas (02.00) u San Nikolasu domaćin Nekaksi u baražu za četvrtfinale

Kreće uvek zanimljv i neizvestan plej-of u Meksiku. Sistem takmičenja u ovogodišnjoj Aperturi nije se menjao. Najbolja četiri tima u ligaškom delu sezone posle 17 kola, Klub Amerika, Monterej, Santos Laguna i Pačuka, imaju slobodnu prvu fazu, dok se u nedelju igraju četiri utakmice baraža za plasman među osam najboljih timova Sombrerosa. Ekipe od petog od osmog imaće prednost domaćeg terena. Igra se samo jedan meč.

Tigres na papiru ima najjači sastav u Meksiku, sa francuskim zvezdama, Andreom Pjerom Žinjakom i Florijanom Tovanom, ali Tigrovi iz San Nikolasa ne blistaju ni u ovom šampionatu. Ipak, i dalje je Tigres opasan rival, kadar da stigne do titule. Rival noćas (02.00) u San Nikolasu je Nekaksa, koja se kao dvanaestoplasirana jedva ušunjala u plej-of, iako je poražena u poslednjem kolu. Tigovi igraju toplo-hladno, dok su gosti pet mečeva bez trijumfa.

Izabrane vesti

Žinjak je ušao u formu u finišu sezone. Postigao je osam pogodaka, tri manje od Argentinca Nikolasa Ibanjeza iz Pačuke, najboljeg strelca u Meksiku. Tovana dugo nije bilo na terenu, ali se prošlog meseca vratio u tim. Snaga ekipe iz San Nikolasa je i Sebastijan Kordova koji je postigao četiri gola i imao četiri asistencije. On je prošle godne stigao u redove Tigrova iz Klub Amerike.

02.00: (1,50) Tigres (4,10) Nekaksa (7,00)

U ligaškom delu šampionata, Tigres nije pobedio Nekaksu, bilo je bez golova. Tigrovi nisu pobedili narednog rivala na četiri poslednja meča (tri remija i poraz). Očekuje se pun stadion i velika podrška domaćih navijača. Pobednik ovog duela igraće u četvrtfinalu plej-ofa sa Pačukom.

Kruz Azul u drugom meču noći (04.15) je domaćin Leonu. Radi se o nekadašnjim šampionima Meksika. Plava mašina je u seriji od četiri trijumfa, dok su Lavovi tek u finišu uspeli da izbore plasman u plej-of. Tim iz Meksiko Sitija je dobio šest od sedam prethodnih mečeva. Santos Laguna čeka pobednika ovog duela na stadionu Asteka.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

---------------

MEKSIKO – OSMINA FINALA PLEJ-OF (JEDAN MEČ)

Nedelja

02.00: (1,50) Tigres (4,10) Nekaksa (7,00)

04.15: (2,15) Kruz Azul (3,40) Leon (3,40)

19.00: (1,87) Toluka (3,50) Huarez (4,30)

23.30: (2,50) Puebla (3,25) Gvadalahara (2,90)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Meksiko 1MeksikoTigresNekaksaKruz AzulLeon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara