Omar Kampos, fudbaler Santos Lagune (©AFP)
Omar Kampos, fudbaler Santos Lagune (©AFP)

Kreće plej-of meksičke Aperture: Specijalisti za remije u Toreonu, tvrdo u Puebli

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.11.21. | 23:15

Santos Laguna i Atletiko San Luis igraju mečeve na mali broj golova. Gvadalahara gostuje na stadionu Gvahtemok

Počinje rasplet u meksičkoj Aperturi. Završen je ligaški deo sezone, a noćas startuje plej-of za šampiona. Lider prvog dela prvenstva - Klub Amerika, kao i Atlas, Leon i Tigres su izborili direktan plasman u četvrtfinale. Ostalih osam ekipa moraće da igraju meč baraža za plasman među osam najboljih ekipa Sombrerosa. Timovi od pete do osme pozicije imaju prednost da ovaj eliminacioni duel igraju pred svojim navijačima. U prva dva meča saastaju se Santos Laguna - Atletiko San Luis (02.00) i Puebla – Gvadalahara (04.00).

Santos Laguna je ove godine igrao finale plej-ofa Klausure sa Kruz Azulom, ali je tim iz Meksiko Sitija bio bolji u dvomeču borbe za krunu i stigao do titule posle 24 godine. Rival timu iz Toreona je Atletiko San Luis koji je bio na 12. mestu, poslednjem koje vodi u doigravanje za šampiona. Za dva gola je imao bolju gol-razliku od Mazatlana i Nekakse i na mala vrata se ušunjao u borbu za šampiona. Oba tima su ove sezone u Aperturi specijalisti za remija. Santos ih ima čak devet, a Atletiko osam.

Izabrane vesti

02.00: (1,75) Santos Laguna (3,45) Atletiko San Luis (4,60)

Santos je odličan u finišu, sakupio je osam bodova u završna četiri kola. Prvi strelac tima je Čileanac Dijego Valdes, koji je postigao pet golova. Dve i po godine na kormilu ovog tima je Urugvajac Giljerme Almada.

----------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

----------------------

Atletiko je sedam poslednjih mečeva bez trijumfa (tri poraza i četiri remija). Ovi timovi su odigrali meč poslednjeg 17. kola. Nije bilo golova u Toreonu, a ispostavilo da je po bod bio dovoljan za oba tima, domaćinu da sačuva peto mesto, a timu iz San Luisa da se plasira u plej-of.

Pobednik ovog meča igraće u četvrtfinalu dvomeč sa Klubom Amerikom, timom iz Meksiko Sitija koji je bio ubedljvo najbolji u ligaškom delu sezone.

U drugom meču, Puebla dočekuje Gvadalaharu (04.00). Gost, popularni Čivasi, poznati su u Meksiku kao tim koji igra bez stranaca. Gvadalahara je krajem septembra ostala bez trenera. Klub je napustio iskusni meksički stručnjak Viktor Manuel Vučetić. Na klupu je seo mladi 34-godišnji trener Marselo Mičel Leanjo kao privremeno rešenje. Uspeo je da trgne crveno-bele koji bi mogli da budu potencijalno iznenađenje u finišu meksičkog šampionata.

04.00: (2,55) Puebla (2,90) Gvadalahara (2,90)

Prva zvezda Pueble je urugvajski napadač Kristijan Tabo, strelac pet golova u ovom šampionatu. Kod Čivasa je najefikasniji Anhel Zaldivar sa četiri gola, dok je najbolji paker Karlos Kisneros sa tri asistencije.

Puebla je poslednje dve utakmice u ligaškom delu Aperture pobedila, i to bez primljenog pogotka. Oba tima igraju tvrde utakmice na mali broj golova. U prvom delu šampionata, Čivas je dobio u gostima Pueblu sa 2:0 pogocima Manuela Majorhe i Isaka Brizuele.

Ako posle 90 minuta ne bude pobednika, odmah se šutiraju jedanaesterci.

MEKSIKO 1, APERTURA – OSMINA FINALA PLEJ-OFA (JEDAN MEČ)

Nedelja

02.00: (1,75) Santos Laguna (3,45) Atletiko San Luis (4,60)

04.00: (2,55) Puebla (2,90) Gvadalahara (2,90)

23.55: (2,25) Toluka (3,20) Pumas Unam (3,10)

Ponedeljak

02.15: (2,45) Kruz Azul (2,95) Monterej (3,00)

***kvote su podložne promenama


tagovi

MeksikoMeksiko 1Santos LagunaAtletiko San LuisPueblaČivas Gvadalahara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara