Ruben Semedo u duelu sa Seržom Gnabrijem (©Reuters)
Ruben Semedo u duelu sa Seržom Gnabrijem (©Reuters)

Kriminalna prošlost Rubena Semeda koči transfer u Vulverhempton

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.08.21. | 13:53

Portugalac bi mogao da izvisi za angažman u Engleskoj zbog problema oko dobijanja radne dozvole

Eliminacija od Ludogoreca na pretposlednjem stepeniku kvalifikacija za Ligu šampiona uticaće na određene rezove u skupocenom timu Olimpijakosa. Popravni protiv Slovan Bratislave za mesto u Ligi Evrope ne bi trebalo da predstavlja težak zadatak, ali jasno je da to takmičenje ne ispunjava ambicije kluba iz Pireja.

Među prvima koji bi mogli da napuste atinsku luku je štoper Ruben Semedo. Portugalac ima ugovor na još dve godine, ali je stigao poziv iz Engleske koji zadovoljava i Olimpijakos zbog obeštećenja (pominje se oko 10.000.000 evra) i igrača zbog mogućnosti da zaigra u poznatoj portugalskoj koloniji koju za Vukove godinama unazad kreira čuveni menadžer Žorž Mendeš.

Izabrane vesti

ČETVRTAK, 21.00: (1.45) OLIMPIJAKOS (4.20) SLOVAN (8.00)

Iako su se navodno sve strane usaglasile oko transfera, problem predstavlja kriminalna prošlost 27-godišnjeg fudbalera zbog koje bi mogao da ne dobije radnu dozvolu potrebnu za Veliku Britaniju.

Naime, Semedo je 2018. kao igrač Viljareala uhapšen u Španiji zbog optužbi za pokušaj ubistva, kada je sa još dve osobe upao čoveku u stan, fizički ga napao, vezao i opljačkao. Negirao je optužbe, ali je morao da provede pet meseci u zatvoru i plati kauciju oko 30.000 evra za izlazak na slobodu.

Viljareal ga je slao na pozajmice u Uesku i Rio Ave, a leta 2019. ga je prodao Olimpijakosu za 4.500.000 evra.

Nema sumnje da se radi o kvalitetnom fudbaleru i engleski mediji pišu da je Vulverhempton uporan da ga dovede uprkos mogućih birokratskih problema. Na Molineksu se nadaju i krilu Valensije Gonsalu Guedesu, za kog su spremili 25.000.000 evra.


tagovi

OlimpijakosVulverhemptonRuben Semedoletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara