Kristensen posle deset godina završio sa Čelsijem

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.07.22. | 16:38

Barselona se pohvalila drugim pojačanjem

Jedan dan, a dva pojačanja. Posle Franka Kesija, ozvaničila je Barselona saradnju i sa Andreasom Kristensenom. Po istom principu kao vezistu Milana dovela je i doskorašnjeg štopera Čelsija. Sačekala je da mu istekne ugovor i angažovala ga bez plaćanja obeštećenja. Za razliku od nekih prošlih vremena kad je u doba predsednikovanja Đozepa Marije Bartomeua preplaćivala igrače, prva dva letnja potpisa završila je bez uloženog evra.

Kristensen je potpisao ugovor na četiri godine, u njemu je postavljena otkupna klauzula od 500.000.000 evra, što je više način da se Katalonci zaštite na tržištu nego što je vrednost danskog reprezentativca.

Izabrane vesti

Teško je reći koliko vredi sad, ali je definitivno dobar defanzivac. Nije slučajno čak deset godina proveo pod ugovorom sa Čelsijem, koji ga je kupio dok je demonstrirao talenat u mlađim kategorijama Brondbija, čekao ga da sazri za veliku scenu, slao na dvogodišnju pozajmicu Borusiji iz Menhengladbaha i napokon ga dočekao u poslednjih nekoliko sezona kao prvotimca, zaslužnog, između ostalog za osvajanje Lige šampiona leta 2021. i Lige Evrope dve godine ranije.

Kristensen je za Plavce odigrao 161 utakmicu, a na Nou Kamp stiže kao formiran, zreo fudbaler. U možda najboljim fudbalskim godinama. U aprili je proslavio tek 26. rođendan.

Očekuje se od Andreasa Kristensena da doprinese stabilnosti ne baš uverljive poslednje linije Ćavijevog tima. U prethodnoj sezoni trener Barselone je koristio uglavnom Đerara Pikea i Ronalda Arauha, povremeno i Erika Garasiju, ali se povratnik iz Mančester Sitija nije baš proslavio. Samuel Umtiti bi trebalo da potpiše za Ren, Klemon Lengle će verovatno u Totenhem, dok stručni štab više ne računa na Oskara Mingezu.


tagovi

BarselonaAndreas Kristensen

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara