(©Reuters)
(©Reuters)

Kriza na sve strane: Realu opala prodaja dresova za 70 odsto

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.04.21. | 09:14

Posle odlaska Ronalda i zbog korone

Ne cveta cveće u Realovom preduzeću. Ako ostavimo po strani emocije, sav gnev što su Madriđani lideri u ideji da pocepaju evropski fudbal, ta odluka je, ipak, razumljiva jer Kraljevski klub grca u finansijskim problemima. Naravno, niko im za to nije kriv do oni sami...

Prosto, klupski budžet prima udarce sa svih strana, a novih prihoda u doba korone nema. Jedna od bitnijih stavki svih vodećih klubova Evrope u poslednje dve decenije je zarada od prodaje dresova. Legenda kaže da je Real Madrid kada je kupio Dejvida Bekama 2003. godine samo od prodaje dresova sa njegovim prezimenom na leđima otplatio ceo transfer.

Izabrane vesti

Međutim, Madriđani su i tu doživeli strahovit udarac. Prema podacima do kojih je došao El Konfidensijal, Realu je od odlaska Kristijana Ronalda i zbog izbijanja pandemije korona virusa opala prodaja dresova za čak 70 odsto!

Samo 2018. kada je Ronaldo otišao u Juventus, Real je prodao 3.000.000 dresova manje nego godinu pre toga. Možda je bila klupska procena da će Eden Azar i na tom planu odmeniti Portugalca, ali dolazak Belgijanca se pretvorio u noćnu moru, pošto je mnogo više na rehabilitacijama od povreda nego na terenu, pa samim tim ni njegov dres maltene nijedan navijač Reala ne želi da nosi.

Trenutno su najprodavaniji dresovi Karima Benzeme i Serhija Ramosa, ali oni nisu nova, uzbudljiva lica za kojima vapi navijačka armija najvećeg kluba na svetu. I zato je plan na Santijago Bernabeuu da se dovede na leto Kilijan Mbape, po svaku cenu, jer se očekuje da i prodaja opreme sa njegovim prezimenom na njoj drastično skoči.

List navodi da Real od svakog prodatog dresa zaradi oko 25 evra, dok ostatak do 90, koliko je obično cena u klupskom butiku, ide Adidasu. S tim što nemački gigant po sponzorskom ugovoru plaća Madriđanima 110.000.000 evra, za deset više nego što Najki daje Barseloni.


tagovi

Real MadridPrimeradresoviKristijano Ronaldo

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara