Vladimir Ivić (©Reuters)
Vladimir Ivić (©Reuters)

Kriza velikana: Abaskal je bivši, Spartak bi Ivića za trenera

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.10.23. | 23:33

Pominju se i Karpin i Čerčesov kao naslednici španskog stručnjaka. Srbin navodno ima izlaznu klauzulu u Krasnodaru od 900.000 evra

Na pomolu novi poredak u Rusiji. Kriza šampiona Zenita iz Sankt Peterburga, ali i najpopularnijeg kluba u najvećoj državi na svetu, Spartaka iz Moskve. Posle blamaže u Samari, poraza od Krila Sovjetova sa čak 4:0, odbrojani su dani španskog stručnjaka Giljermea Abaskala na Otkritije areni.

Ruski mediji najavljuju sigurnu smenu Abaskala, a kao mogući naslednici pominju se legende fudbala u ovoj zemlji Valerij Karpin i Stanislav Čerčesov. Prvi je trener Rostova, bio je nekada i selektor Zbornaje komande, dok je nekadašnji golman SSSR-a dobio otkaz proteklog leta na klupi Ferencvaroša posle šokantne eliiminacije u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona od Ki Klaksvika sa Farskih Ostrva.

Izabrane vesti

Na užarenu klupu Spartaka, koji je tek na sedmom mestu Premijer lige Rusije, mogao bi i srpski stručnjak Vladimir Ivić koji maestralno vodi ove sezone Krasnodar koji je lider posle 10 kola šampionata. Navodno, nekadašnji igrač Partizana ima izlaznu klauzulu od 900.000 evra i to u Spartaku žele da iskoriste i dovedu ga u prestonicu.

Ivićev tima ima sedam pobede i tri remija u šampionatu. Primio je samo tri gola za 900 minuta, ima tri boda više od hita šampionata, Samare i već sedam od prvaka iz Sankt Peterburga koji je vezao dva poraza, pa se drma klupa i Sergeju Semaku.

Ivić je gradio trenersku karijeru u Grčkoj, prvo u mladom timu PAOK-a, da bi bio na kormilu i najbolje ekipe solunskih crno-belih. Put ga je dva puta vodio na klupu Makabija iz Tel Aviva, a imao je i kratku avanturu u Čempionšipu u Votfordu. Početkom godine je stigao u Krasnodar.

Zov Spartak ili napad na istorijsku titulu tima sa juga Rusije?

Dres Spartaka nosi nekadašnji štoper Crvene zvezde Srđan Babić koji je u finišu prelaznog toka stigao na Otkritije arenu iz španske Almerije.




tagovi

RusijaRusija 1Premijer liga RusijaVladimir IvićSpartak MoskvaKrasnodar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara