Mladen Krstajić (©MN Press)
Mladen Krstajić (©MN Press)

Krstajiću ugovor do kraja sezone, s opcijom da se produži na još dve

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.12.21. | 14:48

Zaradiće do juna 200.000 evra, a posle toga 400.000 godišnje

Čeka se Mladen Krstajić da stigne u Tel Aviv, da preuzme tim Makabija, te ipak neće debitovati na klupi ovog vikenda protiv Hapoela Hadere.

Imaće Krstajić zadatak da odvede Makabi makar blizu vrha tabele, da se izbori za mesto u evropskim kupovima, ako se baš kockice ne sklope da se bori za titulu, jer je lider Hapoel Ber Ševa daleko odmakao, ima deset bodova prednosti.

Izabrane vesti

Tekuća sezona biće, u neku ruku, kvalifikaciona i za srpskog trenera, jer je, kako pišu izraelski mediji, potpisao ugovor sa Makabijem do kraja sezone. A, u ugovoru stoji i opcija da se na leto produži na još dve godine.

Dogovoreno je da Krstajiću u Tel Avivu godišnja plata bude 400.000 evra. Odnosno, zaradiće 200.000 do kraja sezone, pa ako se saradnja posle toga nastavi, onda će imati duplo više. Ako se to dogodi, imaće bivši selektor reprezentacije Srbije veću platu nego što je imao Vladimir Ivić u istom klubu. Dvostruki osvajač prvenstva Izraela je zarađivao 350.000 evra tokom dvogodišnjeg mandata na klupi plavo-žutih.

Krstajić bi trebalo u ponedeljak uveče da doputuje u Tel Aviv, a Makabi će u narednoj utakmici predvoditi Barak Jicaki, koji ima ulogu vršioca dužnosti trenera od dana kada je otkaz uručen Patriku van Levenu.

Trenersku karijeru Mladen Krstajić je počeo kao pomoćnik selektora Slavoljuba Muslina, potom ga je nasledio na toj funkciji. Naredni korak u karijeri mu je bio TSC-a, da bi sada preuzeo Makabi. Od odlaska u igračku penziju nekadašnji uspešni defanzivac Partizana, Verdera i Šalkea bio je i sportski direktor crno-belih, kao i predsednik Radnika iz Bijeljine.


tagovi

Mladen KrstajićMakabi Tel Aviv

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara