Nikola Krstović (©Reuters)
Nikola Krstović (©Reuters)

Krstović maksimalno iskren: Zvezda mi dala priliku, ali je nisam iskoristio; Nekada ću se vratiti i pokazati šta mogu

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.03.23. | 13:11

"Zvezda je moj omiljeni klub. Ponikao sam u Zeti, ali je Crvena zvezda ono što volim od malena", ističe crnogorski napadač

Igra Nikola Krstović sezonu iz snova. Odluka da po napuštanju Crvene zvezde odabere Dunajsku Stredu ispostavila se kao pun pogodak. Crnogorski napadač rešeta mreže po Slovačkoj, a klupsku formu preneo je i na reprezentativni dres, pa je u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Bugarske postigao i prvenac u dresu sa državnim grbom, baš pred okršaj sa Srbijom (ponedeljak, 20.45).

Ipak, dok u intervjuu za Sportal govori o predstojećem meču sa Orlovima, ne može Krstović da se ne osvrne i na period u Crvenoj zvezdi, pa na konstataciju da na stadionu Rajko Mitić nije dobio priliku maksimalno iskreno kaže da i nije baš bilo tako.

Izabrane vesti

"Priliku sam imao, nisam je iskoristio. Da se ne ponavljam po hiljaditi put, Zvezda je moj omiljeni klub. Ponikao sam u Zeti, ali je Crvena zvezda ono što volim od malena. Dala mi je onoliko koliko sam zasluživao. Šta da radimo, idemo dalje, nekada ću se vratiti i pokazati ono što želim i mogu, a to je najbitnije", ističe 22-godišnji napadač Dunajske Strede za Sportal.

U svoje kvalitete očigledno ne sumnja, samopouzdanja mu ne majka. A i kako bi kad je od starta aktuelne sezone, računajući i onaj protiv Bugarske, postigao 24 gola u svim takmičenjima. Brojke posle kojih apetiti samo rastu, pa ni Krstović ne krije da bi u doglednoj budućnosti mogao da promeni sredinu.

"Ciljevi su jasni. Da postignem što više golova, kao i da osvojimo titulu, što bi bio veliki uspeh za klub. Svi živimo za to da postanemo prvaci prvi put u istoriji. Težimo ka tome, dajemo i više od naših mogućnosti. Našli smo zajednički jezik sa klubom, produžio sam ugovor, oni veruju u mene, ali i ja u njih. Radi se o lepoj priči, a jednog dana kad dođe vreme naravno da ću otići. Međutim, za sada sam u Stredi i mnogo sam srećan."

O reprezentaciji Srbije momak Krstović ima ima samo reči hvale.

"Šta reći za ekipu koja je kvalifikacije za Svetsko prvenstvo završila bez poraza i to prva u grupi sa moćnim Portugalom. Igrali su Mundijal, radi se o fantastičnoj reprezentaciji koja može da igra sa svim timovima podjednako. Imam stvarno lepe reči o srpskoj reprezentaciji."

Ponedeljak, 20.45: (4,50) Crna Gora (3,45) Srbija (1,85)

Raduje bivšeg napadača Crvene zvezde što bi u ponedeljak na Stadionu pod Goricom mogao da zaigra protiv doskorašnjeg saigrača Strahinje Erakovića koji se na meču sa Litvanijom našao u startnoj postavi.

"Voleo bih da igram protiv njega. Uvek smo igrali zajedno, nikad jedan protiv drugog. Bila bi to lepa utakmica za njega, vidim da je počeo protiv Litvanije, ima poverenje. Voleo bih da on igra, ali da budem tu i ja i onda da odigramo dobru utakmicu, pa ko bude bolji neka pobedi."

Osvrnuo se Krstović i na meč sa Bugarskom na kojem je kao jedini strelac izrastao u jednog od heroja Sokolova.

"Veoma važan meč za sve nas, videli ste koliko smo bili srećno posle pobede koju je Savić sa gol linije odbranio. Što se tiče mog gola, skinuo sam teret sa leđa, napokon je došao taj prvenac u dresu reprezentacije što je za mene veliki momenat u karijeri. Sad će biti mnogo lakše da se igra. Jeste, lopta je ušla na način kako je ušla, ali sreća prati hrabre, pa se tako dogodio i taj gol. Mnogo sam srećan, ali idemo dalje, to je već iza nas", zaključio je Krstović.


tagovi

reprezentacija Crne GoreNikola KrstovićFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara