Nikola Krstović i Aleksandar Čavrić (©Reuters)
Nikola Krstović i Aleksandar Čavrić (©Reuters)

Krstović protiv Čavrića: Najvažnija utakmica u istoriji DAC Dunajske Strede

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.05.23. | 14:36

Tri kola pre kraja šampionata Slovačke mađarski klub mora da pobedi lidera Slovan iz Bratislave (nedelja, 17.30) ako želi do prve titule. Gavrić nažalost najverovatnije neće biti u konkurenciji

Tri kola su ostala do kraja fudbalskog prvenstva Slovačke, ali svi su u toj zemlji saglasni – ove nedelje od 17.30 časova se igra meč za titulu. Jer, drugoplasirani DAC u Dunajskoj Stredi dočekuje Slovan, ekipu za kojom zaostaje dva poena. Ako ne iskoristi prednost domaćeg terena i ne pobedi, ekipa iz Bratislave će gotovo sigurno da osvoji petu uzastopnu titulu.

U centru pažnje biće dvojica fudbalera koji su dobro poznati ljubiteljima Mozzart Bet Superlige Srbije. Za domaći tim nastupa nekadašnji centarfor Crvene zvezde, crnogorski reprezentativac Nikola Krstović, dok je najbolji strelac Slovana bivši član OFK Beograda Aleksandar Čavrić.

Izabrane vesti

U prvenstvu, Krstović je konkretniji. Postigao je 15 golova, uz tri asistencije, i sa Robertom Polivkom iz Banske Bistrice deli prvo mesto na listi strelaca. Čavrić ih prati sa 13 golova.

Srpski napadač je prošlog ponedeljka propustio priliku da osvoji Kup Slovačke, ali je ostao bez prvog trofeja u sezoni. Vodio je Slovan u finalu protiv Spartaka iz Trnave do 85. minuta, ali je Taivo pogodio za produžetke, a tamo je tim iz Bratislave primio još dva gola.

17.30: (2,75) DAC Dunajska Streda (3,25) Slovan Bratislava (2,45)

Poljuljalo je to samopouzdanje timu koji trenira Vladimir Vajs sigurno, ali protiv DAC-a su već dva puta ove sezone uspeli da izađu sa pozitivnim rezultatom. U prvoj fazi takmičenja dva puta su Slovan i DAC odigrali po 1:1, a u plej-ofu je u Bratislavi bilo 2:1 za domaćina. Na prvom susretu je Krstović bio strelac, a na poslednjem Čavrić.

Sada će uz DAC da budu pune tribine MOL Arene, koja prima 12.700 navijača. Kao što već znate, Dunajska Streda je grad u kojem pretežno žive Mađari, a za njih je ovaj meč istorijska prilika da zavladaju slovačkim fudbalom. Dva puta, 2019. i 2021. godine bili su drugi, ali na titulu se još čeka.

Kao i uvek kada DAC igra, pre početka meča će da se intonira himna Mađarske. To je dodatna provokacija za svaki slovački klub koji dođe u Dunajsku Stredu, ali nije novost i svi su već navikli. Tamošnji navijači prave ultranacionalističku atmosferu, koju će sada dodatno da podgreje značaj utakmice.

Sam kvalitet fudbala možda zbog toga baš i ne bude na visokom nivou. Očekuje se tvrd meč, bez previše šansi. Uostalom, sastaju se dve najbolje odbrane u ligi- DAC je primio 26, a Slovan 28 mečeva do sada.

Tokom sezone trudili smo se da imamo balans u ekipi, kako u defanzivi tako i u ofanzivi. Mora na svakom meču da se vidi vatra u igri. Navijači nam uvek daju posebnu energiju, koju znamo da iskoristimo. Posedujemo kvalitet i nadamo se uspehu. Uradićemo sve što možemo da se posle ove utakmice probijemo nazad na prvu poziciju na tabeli“, kazao je trener DAC-a Adrijan Gula.

On je tom prilikom istakao da najverovatnije na terenu nećemo videti nekadašnjeg krilnog napadača Crvene zvezde i mlade reprezentacije Srbije Željka Gavrića, Ovaj 22-godišnjak, koji je u DAC-u na pozajmici iz Ferencvaroša do kraja sezone, povredio se početkom aprila i propustio je prethodne četiri utakmice. Istina, počeo je da trenira sa ekipom tokom ove sedmice, ali Gulina procena je da on još uvek nije spreman za takmičarski fudbal. Pogotovo ne za jedan ovakav meč. Šteta, jer od dolaska u Slovačku Gavrić je standardan u prvom timu, na 16 mečeva je postigao četiri gola i imao dve asistencije.

--------------------------

RASPORED DO KRAJA PRVENSTVA SLOVAČKE

8. kolo

DAC – Slovan

9. kolo

Banska Bistrica – Slovan

Žilina – DAC

10. kolo

Slovan – Podbrezova

DAC – Banska Bistrica

--------------------------

SLOVAČKA 1 (PLEJ-OF) – 8. KOLO

Petak

Žilina – Podbrezova 0:1 (0:1)

/Kabongo 27/

Subota

Spartak Trnava – Banska Bistrica 0:1 (0:0)

/Rimarenko 60/

Nedelja

17.30: (2,75) DAC Dunajska Streda (3,25) Slovan Bratislava (2,45)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Slovačka 1Slovan BratislavaDunajska Streda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara