Foto: Starsport
Foto: Starsport

Kruševac ponovo na fudbalskoj mapi: Napredak sanja Evropu posle 21 godine

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.12.21. | 17:07

Iskusni vezni fudbaer zadovoljan prvim delom sezone, uoči nastavka optimističan, ali i oprezan

Tokom prethodnih pet sezona Napredak je kontinuitetom na superligaškoj sceni u potpunosti vratio Kruševac na fudbalsku mapu Srbije, a rezultati tokom jeseni zagolicali su maštu Čarapana koji će među novogadišnjim željama u ponoć bez dileme poželeti povratak i na internacionalnu scenu nakon 21 godine. Vrlo dobri rezultati tokom burne polusezone, uprkos svim preprekama na koje je naišao tim pod Bagdalom, potvrdili su da Napredak ima čemu da se nada tokom prolećnih izazova, a između dva dela trke utiske kroz razgovor za Mozzart Sport sumirao je kapiten Kruševljana Saša Marjanović.

Izabrane vesti

"Kada sagledam celokupnu situaciju, napravili smo veliki uspeh, posebno imajući u vidu sve okolnosti sa kojima smo se suočili. Početak sezone dočekali smo sa značajnim promenama u igračkom kadru, sa rosterom koji je izneo veoma napornu i dugu polusezonu. Letos je došlo 7-8 novih igrača i niko nije sa sigurnošću znao šta može da očekuje od nas. Bilo je i povreda, izostanaka zbog virusa korona, potom su usledili i zdravstveni problemi šefa Đuričića koji dva meseca nije bio sa nama. Bilo je potrebno vreme da se sve uklopi, ali smo odlično otvorili sezonu, rano se pozicionirali u gornjem delu tabele i potom u kontinuitetu se držali u vrhu što je veliki uspeh, posebno sa ovim igračkim kadrom. Početak je bio više nego dobar nizali smo pobede kod kuće, savladali Vojvodinu... Nismo znali u tom momentu koliko možemo jer je bilo dosta novih igrača. Sa pobedama su porasle ambicije i sada se spominje Evropa, ali rano je za te priče. Prvo da izborimo plej-of", počeo je osvrt iskusni vezni fudbaler.

Pet pobeda na prvih pet utakmica u Kruševcu ove sezone na idealan način je trasiralo superligaški put Marjanovića i njegovih saigrača, međutim ograničena rotacija na koju su uticali i zdravstveni problemi, bila je uzrok blagog pada forme. Ipak, Kruševljani su uspeli da poprave bodovni saldo sa nekoliko pobeda i na odmor odu sa 30 bodova i na deobi četvrtog mesta sa Vojvodinom.

"Rukovodstvo se trudi, kao i stručni štab i igrači, ali po nekim segmentima ne možemo da se poredimo sa Čukom, TSC-om i ostalim konkurentima u borbi za Evropu. To je činjenica i trebaće nam vreme da je promenimo, ali ono što izdvaja Napredak je zalaganje svih i kompaktnost. Šef je stvorio tim, kao ekipa igramo dobro. Igrači koji su dovedeni znaju da igraju i da prenesu Đumijeve zamisli. Đuričić je insistirao na posedu i igri, a iz nje je dolazio rezultat. Nemamo individualce od kojih striktno zavisi igra ili rezultat. Timski smo vrlo dobri, a iz takve igre se u svakoj utakmici izdvoje inspirisani pojedinci".

Marjanović će 2022. godinu dočekati na vrhu klupske liste strelaca, rame uz rame sa mladim Đorđem Jovanovićem. Obojica su tokom jeseni postigla po pet golova, a iskusniji fudbaler je dao sve od sebe da napadaču i ostalim golobradim saigračima olakša proboj na superligaškoj pozornici.

"Đole je odlično otvorio sezonu i tako sebi doneo teret u vidu visokih očekivanja pod kojim je usporio, ali to su sve stvari koje je neophodno proći. Trudim se da njemu, ali i svim mladim igračima iskustvom olakšam put, međutim pojedine situacije moraju sami da prođu, da osete na svojoj koži. Upravo su to bitni segmenti fudbalskog stasavanja".

Nišlija sa ulogom lidera pod Bagdalom istakao je zadovoljstvo koje bude uspesi u sredini koja živi za fudbal.

"Kad čitam komentare na pauzi i kad se sumiraju utisci, drago mi je jer ljudi pozitivno pričaju o Napretku. Mogli smo i više bodova da osvojimo. Možda je nedostajao širi igrački kadar za to. Ostaje i žal što smo eliminisani u kupu Srbije od Rada, međutim na Banjicu smo išli istrošeni što nas je koštalo. Kruševac zaslužuje sve najbolje, Kruševljani su fudbalski ljudi, klub ima istoriju, a ambijent na stadionu je dobar i trudićemo se da pobedimo svaku utakmicu, posebno kući kako bismo se odužili za podršku. Gde će nas to dovesti - videćemo, nadam se do rezultata kojim će navijači biti zadovoljni. Prevashodni cilj nam je da dobrim igrama učinimo Kruševljane ponosnima", kazao je Marjanović.


tagovi

Saša Marjanovićzimski rezzime superligaša

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara